Žurnālā “Dzīves Stāsti” – Paukštello dzīves pārbaudījumi, “Likteņa līdumnieku” fenomens, Vulfsonu mīlasstāsts
Dzīvesstils
2024. gada 25. janvāris, 10:35

Žurnālā “Dzīves Stāsti” – Paukštello dzīves pārbaudījumi, “Likteņa līdumnieku” fenomens, Vulfsonu mīlasstāsts

Izdevniecība "Rīgas Viļņi"

Žurnāla “Dzīves Stāsti” jaunākajā numurā lasi patiesus, sirsnīgus, neparastus, spēka un emocionāla dramatisma piesātinātus dzīvesstāstus, kas atklāj dažādus likteņus un iedvesmo nepadoties.

Ģimenes stāsts

Francūzis Freds Ormēns un latviete Ilze Lejiņa ir pāris gan dzīvē, gan uz skatuves. Viņi audzina trīs bērnus, dzīvo Francijā un Latvijā un abās valstīs aktīvi koncertē.

Stiprais stāsts

27 gadus vecais Ričards Mauriņš jau deviņus gadus pārvietojas ratiņkrēslā, taču nav ieslīdzis bezcerībā, bet gan ļoti mērķtiecīgi cenšas piepildīt sapni par studijām prestižā mūzikas augstskolā.

Radošs stāsts

Džīna – tā Virdžīniju Lejiņu sirsnīgi uzrunā draugi un kolēģi. Viņas radošā biogrāfija ir Latvijas Televīzijas vēsture. Džīnas veidotā daudzsēriju filma “Likteņa līdumnieki” joprojām ir iemīļotākā latviešu videofilma, un daudzi skatītāji, visticamāk, pat nenojauš, ka režisore jau vairākus gadus vairs nestrādā televīzijā.

Brīvības stāsts

Ukrainiete Margarita Pivena Latvijā paglābusies no Krievijas sāktā asiņainā kara. Viņa Rīgā atvērusi veikalu, kurā tirgo pašas un mammas radītos apģērbus, iepriecinot vietējās klientes. Par karu un atņemto brīvību Margarita saka – Krievijai viņa personīgi to nepiedos nekad.

Personības stāsts

Dailes teātra un kino leģendu Jāni Paukštello šosezon pēc ilgāka laika skatītāji atkal var redzēt teātrī – izrādē “Čūsku vārdi”. Šajā sarunā aktieris atklāti runā par savu īpašo skatījumu uz dzīvi un likteņa pārbaudījumiem.

Garšīgs stāsts

Dāvis Dudelis ir pasakaini garšīgo, no dabīgām izejvielām gatavoto vegāno saldējumu zīmola “Avenei” dibinātājs un īpašnieks. Un viņam tas nav tikai darbs, bet dzīvesveids.

Dzīvesgudrs stāsts

74 gadus vecā Vilma Jurševska televizoru neskatās, taču cītīgi rokas cauri bibliotēkā pieejamajiem preses izdevumiem, zina čūsku vārdus un to, kā pakliedēt lietus mākoņus. Ir īsta sēņu un zāļu tēju eksperte. Savu ķermeni pēc nāves viņa ir novēlējusi zinātniskiem mērķiem.

Mīlestības stāsts

2023. gada vasarā Šmerļa kapos zemes klēpī tika guldīta publiciste Emma Bramņika-Vulfsone. Viņa atdusas līdzās savam pirmajam vīram un bērnu tēvam, nevis pēdējai mīlestībai Mavrikam Vulfsonam. Būdama laulībā ar Vulfsonu, viņa nonāca plašākas latviešu sabiedrības redzeslokā un apbrīnā.

Žurnālu “Dzīves Stāsti” pērc preses tirdzniecības vietās visā Latvijā vai vietnē Zurnali.lv.