Kā aizsargāt ādu slēpošanas laikā?
Skaistums
2024. gada 16. janvāris, 13:51

Kā aizsargāt ādu slēpošanas laikā?

Reklāmas projekts

Lai arī ar nepacietību gaidām slēpošanas brīvdienas - aukstums, vējš un UV stari rada stresu mūsu ādai. Jo tuvāk kalnu virsotnēm mēs nokļūstam, jo lielāka ir saules staru iedarbība. Turklāt sniegs atstaro aptuveni 90 % saules staru, tāpēc visiem slēpotājiem obligāti nepieciešama augsta līmeņa aizsardzība pret saules stariem un īpašas ādas kopšanas procedūras.

​Aizsardzība no saules slēpojot

Neaizmirsti! Vienmēr jābūt līdzi saules aizsargkrēmam ar augstu saules aizsardzības faktoru (SPF 50). Gaišai ādai labāk izvēlēties līdzekli ar pat vēl augstāku saules aizsargfaktoru. Aukstajam laikam īpaši izstrādāti produkti satur vairāk eļļu un aizsargā ādu no izžūšanas. Vislabāk saules aizsargkrēmu uzklāt pusstundu pirms došanās ārā un uzklāt atkārtoti ik pēc divām stundām.

Lūpu kopšana

Tā kā lūpu āda ir īpaši plāna, lielā aukstumā tā var ātri kļūt raupja un saplaisājusi. Barojošs lūpu balzams ar mitrinošām eļļām un vaskiem nodrošinās aizsardzību. Īpaši lūpu balzāmi ar augstu saules aizsardzības faktoru ir piemēroti ceļošanai. Vakarā var arī iemasēt maigu lūpu skrubi un rūpīgi noskalot.