foto: Shutterstock
40 gadu vecs vīrietis klubā pajautā: vai uzsauksi man dzērienu?
Attiecības
2024. gada 16. janvāris, 11:30

40 gadu vecs vīrietis klubā pajautā: vai uzsauksi man dzērienu?

Jauns.lv

Jau vairākas nedēļas sociālajā medijā X raisās karstas diskusijas par tēmu - kā dalīt finanses par izdevumiem randiņos. Viedokļi un pieredzes stāsti bijuši dažādi, taču nu kāda X lietotāja atklāj, ka pieredzējusi, pēc pašas teiktā, “nākamo līmeni”. Vīrietis klubā vienkārši pajautājis, lai dāma viņam nopērk dzērienu.

“Vakar piedzīvoju next level. Es pat nezinu, kā to nosaukt. Nav vārdu. Proti, vīrietis (40-45 gadi) klubā: uzsauksi man kādu dzērienu?” vietnē X raksta lietotāja ar segvārdu “Tinder40plus”. Rakstītāja neprecizē, vai vaicātājs bijis viņas tinderrandiņa partneris vai arī vienkārši kāds klubā sastapts vīrietis, taču šai niansei nav arī būtiskas nozīmes.

Šis ieraksts arī citus mudinājis dalīties pārdomās par šo situāciju. Izrādās, ļoti līdzīga pieredze bijusi mūziķei Katrīnai Dimantai. Viņa kopā ar māsu bijusi Rokkafejnīcā, un tur kāds cits apmeklētājs atpazinis, ka Katrīna ir publiskas profesijas pārstāve, tātad, pēc viņa domām, turīgs cilvēks, kurš varētu iepriecināt citus, izmaksājot dzērienus. “Čalis pie manis pienāca rokkafē un teica: "Tu esi slavena, nopērc man dzērienu." Es sāku smieties un aizgāju prom,” vietnē X dalās Katrīna Dimanta, piebilstot, “ilūzija jau skaista. Tā arī dzīvošu - slaveni un bagāti.”

Komentējot šo gadījumu, daži piesauc dzimumu līdztiesību, tradicionālās dzimumu lomas, seksismu un pat Stambulas konvenciju, taču Inesei ir cita versija. “To visu var uztvert arī kā modrības pārbaudi un spēli. Iespējams, viņš nemaz negribēja, lai uzsauc dzērienu, bet vienkārši redzēt reakciju. Klubs - tās nav attiecības, tur taču citi noteikumi,” viņa spriež, savam ierakstam pievienojot daudz smaidiņu ikonu.

Savukārt Jānim ir vēl vienkāršāks izskaidrojums – iespējams, ka vīrietis nav bijis pietiekami pievilcīgs, ja izraisīja šādu reakciju, jo pretējā gadījumā acīmredzot šāds ieraksts nebūtu tapis.

Notikušo par "neko jaunu" nosaucis bijušais Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts. "Pie ciema veikala mani aicinājuši uzsaukt vīrieši 40, 50 un pat 60 +," viņš piebilst.

Sava pieredze ir arī Kitijai. "Man vienreiz pat neko nejautāja: pienāca un izdzēra manu dzērienu.. Acīs skatīdamies," viņa ar smaidu komentē.

Saņēmusi arī citu X lietotāju reakcijas, diskusijas uzsācēja beigās precizē situācijas apstākļus un savu skatījumu uz to: “Saliksim punktus uz i! Pirmkārt, kluba apmeklējuma mērķis bija izdejoties. Otrkārt, neviena četrdesmitgadniece klubu neapmeklē ar domu – na haļavu piedzerties! Treškārt, jebkurš (neatkarīgi no dzimuma) diedelnieks ir nožēlojams.”