foto: Shutterstock
Viss, kas jāzina par maskām acu zonai. Vai vienreizējās plāksnītes jeb pači tiešām ir tik labi?
Pači ir ļoti ērti, un to efekts ir lielisks. Tomēr, ja mērķis ir ādu pabarot un piepildīt, efektīvākas ir uzklājamās un pēc tam nomazgājamās maskas.
Skaistums
2023. gada 5. decembris, 12:13

Viss, kas jāzina par maskām acu zonai. Vai vienreizējās plāksnītes jeb pači tiešām ir tik labi?

Jauns.lv

Āda ap acīm ir ļoti plāna, zem tās nav zemādas tauciņu, tāpēc par to jārūpējas īpaši saudzīgi. Konsultē Starptautiskās kosmetoloģijas koledžas lektore, skaistumkopšanas speciāliste kosmetoloģijā Dana Dimante.

Maskai, kas domāta acu zonai, jābūt maigai, un tā jāuzklāj ar vieglām, palpējošām pirkstu kustībām. Acu masku nekad neliec uz plakstiņa, jo plakstiņu āda ir īpaši jutīga, turklāt maska var viegli iekļūt acī, izraisot nepatīkamu kairināšanu. Izvēloties masku, pievērs uzmanību tam, lai sastāvs būtu pēc iespējas dabiskāks – bez parabēniem, sulfātiem un krāsvielām. Rezultāts būs vēl labāks, ja piemeklēsi atbilstošu krēmu – mitrinošu, tūsku mazinošu, barojošu vai pretnovecošanas jeb anti-age.

Kādu masku izvēlēties?

Mitrinošas acu maskas var sākt lietot jau no 16 gadu vecuma, un to galvenais uzdevums ir mitrināt acu zonu. Maksai jābūt maigas konsistences, gelveida, lai to var ne tikai viegli uzklāt, bet arī notīrīt. Līdzīgi kā sejas maskām sastāvā vajadzētu būt hialuronskābei, alvejai, aļģēm, antioksidantiem.

Maskas tūskas mazināšanai ap acīm ir vispopulārākās. Tiesa, tās palīdz cīnīties tikai ar sekām, jo tūsku bieži vien izraisa organisma iekšējie procesi, piemēram, slikta limfātiskā attece, nieru darbības traucējumi un citi iemesli. Tūsku mazinošo masku uzdevums ir stimulēt asinsriti, tāpēc sastāvā jābūt zirgkastaņai, kofeīnam vai zaļās aļģes ekstraktam.

Pretnovecošanas maskas palīdz cīnīties ar mazajām krunciņām – patiecoties sastāvā esošajām vielām, tās tonizē acs muskulatūru, un mazās krunciņas aizpildās. Protams, tās nepazudīs pavisam, bet izskats būs svaigāks. Pērkot šādu masku, pievērs uzmanību tam, lai sastāvā būtu peptīdi, kas rada botoksa injekcijas efektu un palīdz pie mīmikas izmaiņām nesasprindzināt acs zonu.

Foto: Shutterstock

Vai maskas plāksnītes jeb pači tiešām ir tik labi?

Visbiežāk sastopami hidrogela pači, kas piesūcināti ar īpašu šķīdumu. Uzlikta uz ādas, plāksnīte pielīp tik cieši, ka skābeklis netiek klāt, tāpēc āda ir spiesta sevī uzsūkt visu, kas ir pačā. Tieši tāpēc efekts ir tik labs! Turklāt pēc plāksnītes noņemšanas āda īslaicīgi ir izteikti tonizēta. Pačus lietot ir ērti – uzliec un noņem, bet šķidrumiņu, kas palicis uz ādas, ar pirkstiem viegli iemasē. Ja vēlies īpaši atsvaidzinošu efektu, maskas plāksnītes pirms likšanas uz sejas kādu laiciņu paturi ledusskapī. Tomēr, ja mērķis ir ādu pabarot un piepildīt, efektīvākas ir uzklājamās un pēc tam nomazgājamās maskas.