Dzīvesstils
2023. gada 16. novembris, 06:45

Zinātnieki atklāj sešas pārsteidzošas lietas, kuru dēļ citi uzskata tevi par pievilcīgu

Jauns.lv

Kas padara cilvēku pievilcīgu? Pašpārliecinātība? Humors? Personība? Vienas pareizās atbildes nav, taču zinātnieki ir identificējuši vairākus negaidītus aspektus, kas, pēc viņu domām, padara mūs pievilcīgus citu acīs.

Kas tie varētu būt? Atbildes sniedz vietne Yourtango.com.

Saulesbrilles 

Negaidīti, vai ne? Vanesa Brauna, Notingemas Trentas universitātes mākslas un dizaina vecākā pasniedzēja, savā topošajā grāmatā ir atklājusi, ka saulesbriļļu nēsāšana var padarīt tevi pievilcīgāku citu cilvēku uztverē. Tiek uzskatīts, ka saulesbrilles piešķir mazliet noslēpumainības un palielina cilvēka libido, vienlaikus padarot seju simetriskāku – iepriekšējie pētījumi liecina, ka mūs visus vairāk piesaista cilvēki ar simetriskām sejām, nevis neregulāras formas.

Smaržas 

Pētījumā, ko veica centrs "Monell Chemical Senses Center", atklājās, ka sieviešu sejas tiek uzskatītas par pievilcīgākām, ja vērtētājus ieskauj patīkamas smaržas. Pētnieki arī tūlīt uzsvēra, ka smaržas neliek izskatīties jaunākai, bet tikai skaistākai un ka pievilcība ir vairāk emocionāls process. 

Sarkanas lūpas

Mančestras universitātē veiktā pētījumā atklāts, ka sievietes lūpas ir pievilcīgākā ķermeņa daļa, īpaši, ja viņai ir sarkana lūpu krāsa. Saskaņā ar pētījumu, zinātnieki pamanīja, ka 10 sekunžu laikā pēc pirmās tikšanās ar sievieti vīrieši pievērš uzmanību viņas lūpām un pavada vairāk nekā pusi laika, skatoties uz tām.
Ja sieviete krāso lūpas, vīriešiem ir grūtāk novērst skatienu. Turklāt puiši biežāk noturēja skatienu (7,3 sekundes), ja meitenēm bija sarkana lūpu krāsa, savukārt rozā lūpas sarūpēja tikai 6,7 sekundes uzmanības.

Bārda 

2013. gadā Jaundienvidvelsas universitātē veiktā pētījumā atklāts, ka sievietes dod priekšroku vīriešiem ar bārdu, nevis gludi skūtām sejām. Tāpēc vīriešiem, pirms viņi ņem rokās skuvekli, ir jāzina, ka sievietes dod priekšroku bārdai. Pētnieki raksta: "Mūsu atklājumi apstiprina, ka bārdai ir ietekme uz vīriešu sociālo un seksuālo pievilcību. Vidēja izmēra bārda ir vispievilcīgākā, turklāt bārdaini vīrieši tiek uzskatīti par labākiem tēviem, kuri spēj aizsargāt savus pēcnācējus un investēt viņos." 

Balti zobi 

Līdsas un Lankašīras Centrālās universitātes veiktajā pētījumā atklāts, ka balti, vienmērīgi izvietoti zobi ne tikai padara tevi pievilcīgāku – tie palielina arī tavas izredzes atrast partneri.

Saskaņā ar pētījumu, zobi ir "cilvēka ekvivalents pāva astei", kas ir "veselības un ģenētiskās kvalitātes zīme, kas domāta, lai palīdzētu atlasīt partneri". Viņi arī atklāja, ka vīrieši un sievietes rūpējas par saviem zobiem ļoti atšķirīgu iemeslu dēļ: "Vīrieši domā par pievilcību, bet sievietes konkurē savā starpā." 

Sarkanā krāsa 

Ročesteras universitātes veiktajā pētījumā noskaidrots, ka vīriešiem vairāk patīk sievietes, kuras valkā sarkanu apģērbu, nevis zilu. Kāpēc? To var saistīt ar faktu, ka sarkanā krāsa acīmredzot liecina par saviļņojumu, spēku un statusu.