Bērni
2023. gada 4. oktobris, 19:00

"Ne viss ir zelts, kas spīd" - slavenā ukraiņu snaipere baidās zaudēt savu nesen dzimušo meitu

Jauns.lv

Daudzus iedvesmojušais ukraiņu karavīru mīlasstāsts diemžēl ir beidzies, sociālajos tīklos paziņojusi snaipere Jevgeņija Emeralda. Viņa šķiras no vīra un baidās, ka zaudēs arī nepilnu pusgadu veco meitu. Emeralda pagaidām nesniedz sīkāku informāciju, taču notiekošo raksturo ar lakonisku frāzi - ne viss ir zelts, kas spīd.

Ukrainas bruņoto spēku snaipere, par ukraiņu Žannu d'Arku dēvētā Jevgeņija Emeralda ar savu iecerēto Jevgeņiju Stipaņuku apprecējās 2022. gada rudenī. Arī Jevgeņijs ir karavīrs, un pāra kāzas notika netālu no frontes līnijas 14. oktobrī, Aizstāvju dienā, kas sakrita arī ar līgavaiņa dzimšanas dienu. Par spīti skarbajiem kara apstākļiem, līgava savā kāzu dienā bija tērpusies baltā kleitā, rokās viņai bija labības pušķis, bet līgavainis bija ģērbies armijas formastērpā.

Ukraiņu karavīru Jevgeņijas Emeraldas un Jevgeņija Stipaņuka kāzas netālu no Harkivas frontes līnijas 2022. gada 14. oktobrī

gallery icon

Drīz pēc kāzām jaunā sieva paziņoja, ka ģimenē gaidāms pieaugums. Grūtniecība nebija no vieglākajām, Žeņu mocīja smaga toksikoze. 2023. gada aprīlī pasaulē nāca abu meitiņa. "Paldies, mīļotā, par meitu. Es viņu gaidīju visu mūžu," soctīklos vēstīja laimīgais tētis.

Mazā tika nosaukta zīmīgā vārdā - par Atēnu, kas sengrieķu mitoloģija ir gudrības un taisnīga kara dieviete. Jevgeņijas un Jevgeņija skaistais mīlasstāsts skarbajos kara apstākļos daudziem kļuva par iedvesmu un cerību, ka viss būs labi.

Tomēr nu izrādījies, ka laulība nav izturējusi kara laika dzīves pārbaudījumus. Daudzus iedvesmojušais ukraiņu karavīru mīlasstāsts diemžēl ir beidzies, sociālajos tīklos paziņojusi snaipere Jevgeņija Emeralda. Viņa šķiras no vīra un baidās, ka zaudēs arī nepilnu pusgadu veco meitu. Emeralda pagaidām nesniedz sīkāku informāciju, taču notiekošo raksturo ar lakonisku frāzi - ne viss ir zelts, kas spīd.

Jevgeņija sociālajos tīklos devusi mājienu, ka abu attiecības vairs nav tik ideālas kā agrāk. "Instagram" platformas īso stāstu sadaļā snaipere publicējusi video, kas pamatīgi satraucis viņas fanus. Tajā redzama viņas reakcija uz vīra nodomu pēc šķiršanās atņemt viņai bērnu, ziņo Unian.net. Jevgeņija savu video nosaukusi lakoniski - "Aktualitātes". Viņa arī parādījusi mazās Atēnas fotogrāfiju un pierakstījusi komentāru, ka neviens nevarēs viņai atņemt meitu.

Savukārt Jevgeņijs Stipaņuks ievietojis bērnistabas attēlu ar parakstu: "Un es jau esmu sagatavojis paradīzes stūrīti savai meitai". Līdz šim pāris nav oficiāli apstiprinājis, ka ir šķīrušies. Tomēr snaipere jau ir izdzēsusi gan skaistās kāzu fotogrāfijas, gan citas bildes, kurās redzama kopā ar vīru, un likusi nojaust, ka viņi vairs nav kopā.

"Pirms nedēļas rakstīju, ka ne viss ir zelts, kas spīd, tāpēc neticiet savām acīm. Tas, ko kāds mēģina mums iestāstīt, parasti nav patiesība. Ja cilvēks cenšas izrādīties, kaut ko pierādīt, tad viss ir citādi - jūs varat man ticēt. Auditorijas priekšā vienmēr var redzēt, vai cilvēks ir patiess vai tikai izliekas. Agrāk vai vēlāk tas kļūst acīmredzams. Agri vai vēlu katrs saņem to, ko ir pelnījis," saka Emeralda.

Jevgeņija Emeralda ir divu bērnu māte - bez mazās Atēnas viņa audzina arī pusaudzi Jasmīnu. Pirms kara viņai Ukrainā bija juvelierizstrādājumu bizness. Kad sākās Krievijas asiņainais iebrukums Ukrainā, viņa pievienojās aizsardzības spēkiem un vēlāk speciālajai vienībai.