Skaistums
2023. gada 5. septembris, 08:01

Jaunā zvaigzne Dženna Ortega par savu stilu: "Esmu kļuvusi alternatīvāka"

Anita Sedliņa

Žurnāls "OK!"

Aktrise Dženna Ortega uzmirdzēja pagājušā gada nogalē pēc Tima Bērtona seriāla "Wednesday" nonākšanas straumēšanas platformā "Netflix".

Aktrises Džennas Ortegas melnais stils

gallery icon

Seriāls veidots pēc Adamsu ģimenes motīviem un strauji sagrāva visus platformas filmu un seriālu straumēšanas rekordus, no troņa gāžot Stranger Things 4. sezonu. Dženna atveido sadistisko taisnības cīnītāju Vendsiju un tagad ir zvaigzne numur 1. Iepazīsimies!

Ādas kopšana

“Daudz esmu filmējusies šausmu filmās, un mākslīgās asinis nodara pāri manai ādai – seja uzreiz ir pumpās un izsitumos, tādēļ par to ir jārūpējas pastiprināti. Īpaši svarīga loma manā sejas kopšanas rituālā ir ādas attīrīšanai. Ievēroju arī mammas padomu – konsekvence un rutīna. Zinu – ja šo vienkāršo principu neievērošu, ādas stāvoklis pasliktināsies,” stāsta Dženna, apstiprinot sen zināmo faktu – viss ģeniālais ir vienkāršs.

foto: no privātā arhīva
Džennas Ortegas grims filmai X (2022.)
foto: no privātā arhīva
Džennas Ortegas grims filmai X (2022.)
foto: no privātā arhīva
Džennas Ortegas grims filmai X (2022.)

Dekoratīvā kosmētika

“Bērnībā gribēju līdzināties vecākajai māsai. No mammas nočiepu skropstu tušu un uzkrāsojos, cenšoties atdarināt māsu. Kad viņa man jautāja – Dženna, vai tu lieto skropstu tušu? – teicu, ka nē, jo man taču tādas nav,” atceras aktrise un atzīst, ka skropstu tuša ir viņas kosmētikas maciņa bāzes produkts un vienmēr ir līdzi somā. Džennai nav savas iecienītākās skropstu tušas – viņai patīk pamainīt zīmolus, lai izmēģinātu ko jaunu un sekotu līdzi aktualitātēm. Būtiska esot arī skropstu ieveidošana – viņa izmantojot skropstu atliecēju.

foto: Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press

Mati

Darbs kino industrijā ļauj izmēģināt dažādus tēlus un matu sakārtojumus. Filmējoties Wednesday, Dženna izmantoja viltus poniju jeb čolku, ko piesprādzē pie matiem, taču arī ikdienā viņa ik pa laikam atgriežas pie šī matu sakārtojuma, jo tas liekot justies kā pašai.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Vendsijas gotiskā ietekme

“Vendsija nelieto daudz kosmētikas, taču ir super gotiska. Nezinu, vai tas ir tādēļ, ka viņas tēlā esmu pavadījusi tik daudz laika, bet cilvēki saka, ka pat tad, kad nestrādāju, es izskatos pēc viņas. Krāsojoties esmu kļuvusi alternatīvāka, tumšas acu ēnas, izsmērēts laineris... Man šobrīd patīk vaigu sārtums. Ja to neklāju uz vaigiem, lieku uz deguna gala, lai akcentētu vasaras raibumus, kas man ļoti patīk,” stāsta aktrise.

foto: Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
foto: Xavier Collin/Image Press Agency

Vendsija = Dženna

“Manuprāt, mums patīk līdzīgas lietas. Krekli ar podziņām un baltas apkaklītes, tumšas krāsas. Košas krāsas apģērbu izvēlos nelabprāt,” saka Dženna. Vēl viens no Adamsu ģimenes tēla aizlienēts skaistumkopšanas triks esot nagu laka – līdz dalībai seriālā viņa nagus tikpat kā nelakoja, bet nu tie lielākoties ir nolakoti melni.

foto: BACKGRID/ Vida Press
foto: ddp/Instar / Vida Press

Un sarkanie paklāji?

Nevienam nav noslēpums, ka aktieri uz sarkanā paklāja izskatās pavisam citādi nekā ikdienā, nereti mainot tēlus un personīgo stilu. Dženna Ortega nav izņēmums. “Man patīk sportiski, ērti un roķīgi tērpi, un uz sarkanā paklāja to visu pārnesu citā līmenī. Tās ir situācijas, kad varu eksperimentēt ar dažādu dizaineru un zīmolu tērpiem un radīt jaunus, aizraujošus tēlus.”

foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press
foto: Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press