foto: Publicitātes foto
Kuras ir Latvijas izcilākās sievietes? “PASTAIGAS” sasniegumu tops 2023
Publicitātes foto.
Dzīvesstils
2023. gada 18. augusts, 09:21

Kuras ir Latvijas izcilākās sievietes? “PASTAIGAS” sasniegumu tops 2023

Pastaiga

Vairāk nekā 100 izcilu sieviešu, nominētas 11 nozarēs. Uzzini, kuras izcilākās profesionāles eksperti šogad izcēluši kultūrā, biznesā, zinātnē un citās jomās!

Žurnāls “Pastaiga” Latvijas sieviešu spožāko sasniegumu topu veido jau septīto gadu, un tā mērķis ir izcelt un godināt Latvijas sieviešu panākumus, stāstīt par tiem lasītājiem. Tas ik gadu atspoguļo sabiedrības viedokli un vēsta par to, kas mums rūp un ko mēs novērtējam. Un aiz tā visa stāv pašaizliedzīgas, radošas, drosmīgas un ietekmīgas Latvijas sievietes. Žurnāls “Pastaiga” to pamana, novērtē un lepojas!

Šogad, nosaucot savas favorītes redakcijas definētajās 11 nozarēs un nozaru grupās, topu veido 19 “Pastaigas” eksperti – dažādu jomu pārstāvji, kuru viedokli redakcija augstu vērtē. Ekspertu vidū ir Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire, Latvijas Arhitektu savienības valdes locekle un Eiropas Komisijas stratēģiskās iniciatīvas “Jaunais Eiropas Bauhaus” pārstāve Latvijā Ieva Zībārte, “MILZU!” dibinātājs un zīmola radītājs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Eksporta padomes loceklis, biznesa mentors Enno Ence, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (“Stratcom”) vecākais eksperts Tomass Pildegovičs un izdevniecības “Rīgas Viļņi” valdes priekšsēdētāja Aija Šmidre.

Topa pievienotā vērtība ir tā daudzveidība. Aiz ekspertu subjektīvajiem viedokļiem skaidri iezīmējas aktuālie notikumi un sievietes, kas uzmirdzējušas un pierādījušas sevi to kontekstā. Ir aizraujoši vērot, kā gadu no gada mainās topā pieminētās dāmas. Protams, ir arī gluži pretēji – vairāki vārdi stabili turas savās pozīcijās. Piemēram, šogad sadaļā “Politika” visvairāk izcelta ir Elīna Pinto, savukārt “Tehnoloģijās/IT” līdere joprojām ir “Riga TechGirls” vadītāja Anna Andersone, bet “Medicīnā/Farmācijā” – NMPD direktore Liene Cipule.

“Pastaiga” ne tikai izceļ sievietes, kuras patlaban varam saukt par pārliecinošām savas nozares līderēm, bet arī ļauj uzzināt par profesionālēm, kuras nesavtīgi dara savu darbu un ikdienā nemirdz starmešu gaismās. Mums ir izcilas politiķes, uzņēmējas, vadītājas, juristes, finansistes, kultūras darbinieces, arhitektes, dizaineres, žurnālistes, zinātnieces, pedagoģes, tehnoloģiju un IT guru, mediķes, farmaceites, sportistes un aktīvistes. Sievietes, kuras var! Sievietes, kuras dara un kurām izdodas! Patiesa iedvesma ikvienam.

Vēl numurā

  • Intervija ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču. “Prezidents var būt tik efektīvs, cik liels viņam ir sabiedrības atbalsts”, “Mēģināt no prezidenta izveidot pārdabisku būtni... To gan nevajag darīt” – tās ir tikai dažas frāzes no intervijas, ko lasīsiet, bet par prezidentu Edgaru Rinkēviču pasaka gana daudz. Prezidents, kuru varēsim satikt uz ielas vai savā iemīļotajā kafejnīcā. Prezidents, kurš pats veic ierakstus savos sociālo tīklu profilos. Saeimas ievēlēts, bet tautas pietiekami stipri mīlēts. Vismaz tagad – pašā sākumā.
  • Pārsteidzoša saruna ar talantīgo aktrisi Martu Lovisu Jančevsku. Pieņēmusi smagu, taču pārdomātu lēmumu, aktrise Marta Lovisa Jančevska šoruden sāk darbu Dailes teātrī. “Ir sajūta, ka novelku veco ādu, pakaru to skapī un eju tālāk,” viņa saka.
  • Stāsts par Seržu Gensbūru, viņa mūzām un jauno muzeju Parīzē. Viņa to sauca par “melno”. Teica: “viņa melnais nams”. Seržs Gensbūrs to nopirka viņai. Taču tas bija arī paša dziesminieka midzenis, privātā telpa, vecpuiša studija, kas jau tolaik vairāk līdzinājās muzejam nekā dzīvesvietai. Starp tik daudzām un dažādām relikvijām, raritātēm un vienkārši krāmiem Džeina sākumā jutās neomulīgi. Un vēl šīs melnās sienas un griesti. Kā nakts kinoteātrī vai apbedīšanas birojā...
  • Rudens modes aktualitātes. No ziemas ziediem un ugunīgi sarkanā līdz klusajam luksusam. Mūs sagaida patiesi aizraujoša sezona!
  • “The Attico” – modes zīmols, ko izvēlas slavenības. Jauni zīmoli rodas kā sēnes pēc lietus, taču tikai dažiem izdodas sagaidīt sauli. Greznajam Milānas zīmolam “The Attico”, itāļu valodā – bēniņi, luksusa versijā – penthauss, tas ir izdevies. Zīmola sauklis aicina ikvienu “pievienoties augšstāvā”.
  • Skaistuma portrets. Skaistumkopšanas speciāliste kosmetoloģijā, sejas fitnesa un sejas manuālās modelēšanas masāžu autore Ieva Neļķe daudzām sievietēm ir tas labākais piemērs, kā skaisti novecot. Viņas seja nav pieredzējusi nekādu “smago artilēriju”, toties regulāras masāžas un fitnesu gan. Pēc viņas padomiem seju vingrina arī neviena vien Latvijas sabiedrības dāma.
  • Skaistums. Zobu estētika un mūsdienu iespējas.
  • Jaunie un karstie. Mērķtiecīgā vieglatlēte Agate Caune – par viņu mēs vēl noteikti dzirdēsim!