Dzīvesstils
2023. gada 2. augusts, 06:30

Mirusi 39 gadus vecā vegānisma influencere Žanna D'Art: pēdējā laikā viņa mēģināja pārtikt tikai no augļiem

Jauns.lv

39 gadu vecumā mirusi sociālo tīklu satura veidotāja Žanna Samsonova. Atraktīvā Žanna, kura soctīklos zināma kā Žanna D'Art, bija daudzu iecienīta vegāniska dzīvesveida influencere, kas iedvesmoja izvēlēties augu valsts uzturu. Tiek vēstīts, ka viņa pēdējā laikā eksperimentējusi, pārtiekot vien no augļiem.

Iepriekš saviem sekotājiem Žanna stāstīja, kā četrus gadus ēdusi tikai augļus, saulespuķu dīgstus, dzērusi augļu kokteiļus un sulas, vēsta portāls The Sun. Taču sievietes draugi apgalvo, ka pēdējo mēnešu laikā viņas uzturs bija kļuvis satraucoši vienveidīgs.

”Viņa pirms dažiem mēnešiem Šrilankā izskatījās nogurusi. Es dzīvoju vienu stāvu augstāk un katru dienu baidījos no rīta atrast viņas līķi. Es pārliecināju viņu, ka ir jāiet pie ārsta, bet viņa neizdzīvoja," medijiem atklājis Žannas tuvs paziņa, kurš dzīvojis kaimiņos.

Vērsties pēc medicīniskas palīdzības viņai sociālo tīklu komentāros ieteica arī daudzie sekotāji, uzskatot, ka influenceres veselīgais dzīvesveids diemžēl ir aizgājis par tālu un pārvērties par apsēstību, un viņai nekavējoties ieteicams lūgt palīdzību mediķiem.

Krievijas pilsone Žanna Samsonova, kuru viņas vairāk nekā 13 000 sociālo mediju sekotāju pazīst kā Žannu D'Art, patlaban bija apmetusies saulainajā Taizemē.

Viņa nomira 21. jūlijā Malaizijā, apceļojot Dienvidaustrumāziju, vēsta RTVI. Viņas māte Vera Samsonova atklāja, ka meita saslimusi ar "holerai līdzīgu infekciju" dažas stundas pirms lidojuma mājup.

foto: Instagram

Tomēr oficiālais Žannas nāves iemesls vēl nav paziņots. Influencere devusi priekšroku termiski neapstrādātam ēdienam, ir bijusi aktīva svaigēšanas un vegāniska uztura piekritēja un iepriekš ir teikusi: “Es ēdu vienkāršu ēdienu, lai gan man ir liela svaigēšanas pavāres pieredze. Man patīk radīt savas receptes un iedvesmot cilvēkus ēst veselīgāk.

foto: Instagram

Pēdējos četrus gadus mana diēta ir bijusi tikai augļi, saulespuķu dīgsti, augļu smūtiji un sula. Es tiku līdz šim līmenim tikai pēc piecu gadu pilnīgi vegāniskas diētas. Es redzu, ka mans ķermenis un prāts mainās katru dienu. Es mīlu savu jauno "es" un nekad neatgriezīšos pie saviem vecajiem paradumiem."

Jauns.lv atgādina - lai nekaitētu veselībai, jebkurai diētai (arī vegāniskajai) ir jābūt sabalansētai, raugoties, lai ēdienkarte ir daudzveidīga un organisms saņem visas vajadzīgās uzturvielas.

Vegānisma entuziaste Žanna D'Art, kuras uztura eksperimenti diemžēl beidzās traģiski

39 gadu vecumā mirusi atraktīvā Žanna D'Art, kas bija daudzu iecienīta vegāniska dzīvesveida influencere. Tiek vēstīts, ka viņa pēdējā laikā ...

gallery icon

Tēmas