Rīgas Modes nedēļas atklāšanā - uzmanības centrā Lietuvas transvestīts. FOTO
Tik lielu uzmanību, kā esot līdzās Lietuvas slavenākajam transvestītam Raulam, pašmāju sabiedrības dāma Kristīne Lindenblate vēl nebija piedzīvojusi. Abas tika fotografētas visu vakaru!
2015. gada 18. marts, 11:10

Rīgas Modes nedēļas atklāšanā - uzmanības centrā Lietuvas transvestīts. FOTO

Jauns.lv

Par lielāko vakara zvaigzni festivāla „Riga Fashion Week” atklāšanā kļuva Lietuvas slavenākais transvestīts Azerbaidžānā dzimušais Rauls Mammadli, kas pēc nesenās krūšu implantēšanas operācijas izskatās kā seksīga, garkājaina dāmīte.

21 gadu vecais Rauls Viļņā dzīvo jau četrus gadus un beidzamajā laikā arvien biežāk apciemo arī draugus Rīgā, ar ko kopā gan mēdz apmeklēt saviesīgus pasākumus, gan ballītēs eksperimentē, vai sastaptie puiši sapratīs, vai nesapratīs, ka simpātiskais zaķis patiesībā ir viņu dzimuma. Rauls gan jūtoties kā sieviete. Ja vēl pirms gada viņa plānos nebija veikt dzimuma maiņu ķirurģiskā ceļā, tad nu jau viņš dižojas ar iespaidīgām krūtīm, un tuvākajā nākotnē esot iecerēts pārmaiņas veikt arī - tur apakšā. Ikdienā iztiku Rauls pelna, strādājot par frizieri un stilistu, bet lielāko daļu ieņēmumu gūst, pateicoties popularitātei. Raulam Lietuvā maksā gan par piedalīšanos TV šovos, gan par interviju sniegšanu, gan par saviesīgu ballīšu apmeklēšanu.

Dizaineres Aļonas Bauskas jaunās kolekcijas modes skati Rauls dizaina telpā „DFab” vēroja sēdvietā, kur tikai pāris solus tālāk tērpu parādi ar milzu interesi skatījās modes žurnāliste un TV šova „Dejo ar zvaigzni” vadītāja Maija Silova. Jautāta, vai pamanījusi sev tuvumā transvestītu, Maija portālam kasjauns.lv atzina: „Tiešām šeit bija transvestīts? Nē, es tiešām biju iedziļinājusies modes skates vērošanā, un transvestītu neredzēju. Arī pēc modes skates īpaši nepētīju apkārtesošos cilvēkus, jo biju aizņemta, sarunājoties ar sev labi pazīstamiem cilvēkiem.”

Toties ar transpersonu Raulu pat sadraudzēties paguva sabiedrības dāma Kristīne Lindenblate, kura pēc pasākuma oficiālās daļas ne uz mirkli nešķīrās no kaimiņzemes viesa jeb viešņas. Kristīne ar Raulu gan draudzīgi tērzēja, gan kopā smaidīgi pozēja fotogrāfiem. Šķiet, tik lielu uzmanību un fotografēšanos kā esot līdzās Raulam, Lindenblate līdz šim nebija pieredzējusi pat tad, kad viņas sabiedrotās bija pašmāju slavenās dāmas aktrise Agnese Zeltiņa un uzņēmēja Marika Ģederte, ar ko kopā visas trīs pirms dažiem gadiem bija izpelnījušās slaveno blondīņu apzīmējumu.

Vairāki Rīgas modes nedēļas apmeklētāji kasjauns.lv paziņoja: „Pat zinot to, ka šī dāma patiesībā ir vīrietis, viņa neapšaubāmi ir skaistākā un seksīgākā sieviete šajā pasākumā!”

Kā vēsta „Baltijas Modes federācija”, Rīgas modes nedēļas 22. sezona Latvijas galvaspilsētā norisinās no 17. līdz 21. Martam. Riga Fashion Week laikā modes centrā „Podium” Latvijas un uzaicinātie ārvalstu dizaineri prezentē savas 2015./2016. gada rudens/ziemas pret-a-porter apģērbu kolekcijas, – Anna LED, Narciss, Natālija Jansone, „Amoralle”, Katya Katya Shehurina, Līga Banga, NÓLÓ, Alexandra Westfal, IN by Inga Nipane, , One Wolf un „Paviljons”, Pohjanheimo (Igaunija), Agne Kuzmickaite (Lietuva), Quattromani (Itālija) un Polina Samarina (Krievija).

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša