Gundega Skudriņa Modes manifestācijā lidinās ar taureņiem. FOTO
Latvijas Modes manifestācijas vadītāja Gundega Skudriņa neslēpa, ka viņai prātā pavasaris.
2015. gada 20. marts, 11:29

Gundega Skudriņa Modes manifestācijā lidinās ar taureņiem. FOTO

Jauns.lv

19. marta vakarā Latvijas Mākslas akadēmijas gaitenī tika atklāta „Latvijas Modes manifestācija”, kurā jaunākās kolekcijas publikai prezentēja pašmāju populārākie modes zīmoli un dizaineri.

Pasākumu vadīja TV seja Gundega Skudriņa, kura bija saposusies krāšņā dizaineres Vitas Radziņas kleitā un tēlu papildinājusi ar taurenīšiem. „Tie taureņi gan ir manis pašas. Ir pavasaris, gaisā lido taureņi un man pašai arī gribas lidot. Tāpēc taureņi man to palīdz izdarīt,” par izvēlēto tērpu un akcentiem kasjauns.lv stāsta Gundega, kura festivāla atklāšanā pieteica tādus Latvijas zīmolus kā Aristocrat Kids, Baiba Ladiga, Ceninanina, Alexander Pavlov, Zane Poriete, Cinnamons Atelier, Reinis Ratnieks, Arvils Linde, Iveta Vecmane, kā arī Natālija Jansone, kas savu jauno kolekciju prezentēja jau otro vakaru pēc kārtas – daļa modes interesentu ar Jansones piedāvātajām tendencēm iepazinās Rīgas modes nedēļas ietvaros.

Pasākuma vadītāja un līdzorganizatore Gundega Skudriņa kasjauns.lv sacīja: „Man milzīgs prieks par mūsu pašu dizaineriem! Mūsu mērķis ir popularizēt pašmāju dizainerus un viņu veikumu. Es pati mūsu mākslinieku radītos tērpus nēsāju ar lepnumu,” stāsta Skudriņa. Viņa atklāj, ka kādu laiku atpakaļ piedzīvojusi kuriozu situāciju, ko tagad atceras ar patīkamām emocijām: „Esot lidostā, man kāds pavecs pensionāru pāris sekoja. Sākot ievērot viņus, es jau kļuvu tramīga un nesapratu, kas notiek. Beigās viņi mani „notvēra” un jautāja, no kurienes jums ir tik skaists tērps un zābaki. Es tad biju no galvas līdz kājām ietērpusies latviešu dizaineru tērpā un apavos. Man par šo situāciju bija milzīgs prieks un lepnums, ka mūsu dizaineru veikumu novērtē ,” priecājas Gundega.

Atšķirībā no Rīgas modes nedēļas, kurā dizaineri savus tērpus var izrādīt, samaksājot visai ievērojamu dalības maksu, Latvijas Modes manifestācijā māksliniekiem jauno kolekciju prezentēšana bija bezmaksas.

Latvijas Modes manifestācija Mākslas akadēmijas telpās norisinās divas dienas, un 20. marta vakarā modes skatēs jaunākos darinājumus izrādīs Latvijas zīmoli One Wolf, I’m Your Shirt, QooQoo, Hebe, Elīna Fursova, IN by Inga Nipāne, Paade mode, Šeila, Red Salt, Leny Tomy Factory un Dace Bahmann.


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders