Šeila spēlējas ar krāsainiem tērpiem. FOTO
Tērpu māksliniece Šeila Vanaga modes skatē bija savā stilā – krāsaina un pamanāma.
2015. gada 21. marts, 18:33

Šeila spēlējas ar krāsainiem tērpiem. FOTO

Jauns.lv

20. marta vakarā Latvijas Mākslas akadēmijas gaitenī noslēdzās „Latvijas Modes manifestācija”, kurā jaunākās kolekcijas publikai prezentēja pašmāju populārākie modes zīmoli un dizaineri.

Divas dienas modes interesenti varēja vērot 20 Latvijas vadošo un jauno modes dizaineru skates un kolekciju pieteikumus pieaugušajiem un bērniem. Pasākuma mērķis ir demonstrēt Latvijas modes zīmolu daudzveidību, dažādību un pieejamību. Skates vērot ieradās arī vairākas sabiedrības dāmas, piemēram, pasākumu organizatore Sindija Vilde-Spinga, Antra Birzule, juriste Liene Stūraine un citi.

Ar krāsainākajiem tērpiem modes skates apmeklētājus priecēja modes māksliniece Šeila. „Lai radītu košus un krāsainus tērpus, man nekādu iedvesmu vai emocijas nav jāmeklē. Es vienkārši nemīlu melno un pelēko krāsu. Nemīlu neko tādu, kas mani neveicina uz pozitīvām sajūtām. Jo vecāka es palieku, jo vairāk sevī sajūtu tādu meitenīgumu. Man ļoti grūti kaut ko nopietnu radīt, tāpēc, ka pati tā nejūtos,” sevi un savu māksliniecisko daiļradi raksturo dizainere. „Krāsas mani ļoti uzlādē, ļoti patīk, un es dievinu visu, kas ir krāsains. Es Latvijas modē aizpildu krāsaino laukumiņu,” portālam Kasjauns.lv saka Šeila.

Šeila pastāstīja, ka šai skatei tērpus sagatavojusi divu nedēļu laikā. „Bija gan negulētas naktis, gan uztraukumi, vai paspēšu, bet tagad gandarījums ir milzīgs.” Šeila piebilst, ka visus darinātos tērpus valkās pati. „Būšu skaistāk ģērbtā sieviete Rīgā.”

Uz mēles piektdienas vakarā bija redzama īsta Latvijas modes zīmolu parāde. Tā, atbilstoši festivāla nosaukumam, manifestēja Latvijas modes daudzveidību.

 20. marta vakarā Latvijas mākslas akadēmijā bija redzami šādi pašmāju zīmoli. „One wolf”, „I'm your shirt”, „Qoo Qoo”, „Hebe”, „Elīna Fursova”, „In by Inga Nipane”, „Paade Mode”, „Šeila”, „Red Salt”, „Leny Tomy factory” un „Dace Bahmann”.


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders