Dzīvesstils
2023. gada 31. marts, 06:44

Aktieris Dominiks Vests: "Uz to, ko vīrietis dara vecumā starp 40 un 50, sievām vajadzētu pievērt acis"

Zane Dzene

Žurnāls "OK!"

Aktieris Dominiks Vests ir divreiz skrējis Pamplonā kopā ar vēršiem, nodarbojas ar labdarību, mēdz bieži lamāties, nožēlo, ka savulaik nav pievienojies skautiem, un sajūsminās par gleznu "Vistlera māte". Dominika dzīve esot mainījusies brīdī, kad viņš nogaršojis sidru. Šobrīd Vests redzams "Netflix" seriālā "Kronis" prinča Čārlza lomā.

Brīdinājums

Dominika māte Paulīne Mērija bija aktrise un izmantoja Moijas Vestas vārdu, savukārt tēvs Džordžs Īgltons Vests bija turīgs plastmasas rūpnīcas īpašnieks. Naudu vajadzēja gan biznesa attīstīšanai, gan ģimenes uzturēšanai. Vestu ģimenē auga piecas meitas –  Džordžiāna, Jasinta, Tomasīna, Edvīna un Nataša –  un divi dēli: Demjans un Dominiks.

Dominiks piedzima 1969. gada 15. oktobrī Šefīldā un jau kopš mazām dienām klausījās leģendas par senčiem. Pēc tautības Vesti ir īri, Dominika vectēvs sers Harolds Ernests Džordžs Vests bijis rūpnieks, bet Amerikas brālēns Tomass Īgltons – senators un demokrātu kandidāts uz viceprezidenta amatu.

Jau deviņu gadu vecumā Dominiks, mātes iedrošināts, nolēma, ka būšot aktieris.

Kā daudzi turīgu ģimeņu dēli, arī viņš mācījās Ītonā, un tur par puiša elkiem kļuva drāmas departamenta vadītājs Roberts Frīdmens un angļu valodas pasniedzējs Reifss Peins, kurš apstiprināja Dominiku titullomai Šekspīra Hamleta iestudējumā. Saņēmis diplomu, Vests nolēma gadu pavadīt dīkā – četrus mēnešus viņš pat sabija Argentīnā kā kovbojs un uzpasēja ganāmpulku, bet tad iestājās Trīsvienības koledžā Dublinā, lai studētu angļu literatūru. Tieši tur, nospēlējis lomu kādā īsfilmā, viņš saņēma pirmo honorāru kā aktieris un saprata, ka tieši tā vēlas pavadīt savu dzīvi.

foto: Netflix / BACKGRID/ Vida Press

Ar aktiera profesijas pamatiem jaunais censonis iepazinās Gildholas Mūzikas un drāmas skolā, kur aktiermeistarības knifus apguvuši arī Jūens Makgregors, Demjans Lūiss, Daniels Kreigs un citi. Jāteic, ka kopš Gildholas laikiem Vestam nav bijis daudz brīvu brīžu, viņš ir nemitīgi nodarbināts – lomu viņam netrūkst. Kad viņš, vēl būdams students, pieņēma lēmumu kļūt par pilna laika aktieri, viņam nācās uzklausīt ne vienu vien brīdinājumu par to, cik tas būs grūti, tomēr jaunietis skaidri zināja – viņam, Dominikam, būtu teju neiespējami ik dienu doties uz biroju. Tagad, atskatoties pagātnē, viņš var priecāties, ka izlēma sekot sirdsbalsij, jo viņa karjera bijusi veiksmīga un privilēģijām bagāta.

Policists Baltimorā

Gadsimtu mijā Dominiks Vests jau bija piedalījies vairākās pilnmetrāžas filmās, tostarp Sapnis vasaras naktī (1999) un Ziemassvētku dziesma (1999), un tad nolēma mest izaicinājumu paša varēšanai, pievienojoties cirka trupai – argentīniešu profesionāļiem De La Guarda, kurus dēvē par akrobātiem-avangardistiem. Intervijās viņš stāstīja par fizisko disciplīnu – ikdienas treniņu norma bija dejošana uz augstu gaisā novilktas virves, un gan žurnālistiem, gan lasītājiem kļuva skaidrs, ka vieglos ceļus Vests nemeklēs, bet darīs visu, lai būtu neparedzams un izdabūtu no sevis vislabāko. Holivudā viņš piedalījās mūzikla Čikāga (2002) tapšanā un nospēlēja tajā Freda Keisija lomu, kā arī faktiski pēdējā brīdī pieteicās lomai, kuru uzskata par vienu no nozīmīgākajām savā karjerā.

Dominiks, sācis ieslēgtas kameras priekšā atveidot Robertu De Niro, sapiktojās, jo viņa  draudzene, kura bija apsolījusies palīdzēt, smējusies kā kutināta un nav spējusi absolūti neko iesākt. Skaidrs – viņam viss būs jādara pašam, tāpēc viņas repliku vietās ierakstā bija  klusums. “Lai vai kā, es jau pēc desmit dienām biju Baltimorā,” vēlāk rezumēja Vests, kurš nākamos gadus iejutīsies amerikāņu policista lomā. Vadam tika nofilmētas 60 sērijas, kas izkārtojās piecās sezonās. Seriālu izrādīja no 2002. līdz 2008. gadam. Vide, kas atklājās uz ekrāna, bija visai drūma – pirms filmas uzņemšanas visus apstākļus pamatīgi bija izzinājis bijušais žurnālists Deivids Saimons, kura darba pienākumos ietilpa likumsargu darba atspoguļošana.

Iespaidīgs narkotīkls, ostas darbība, pilsētas pārvaldes birokrātija, izglītības sistēmas trūkumi – baltimorieši (un ne tikai viņi) ekrānā saskatīja reālo dzīvi. Pilsētas policija atbalstīja seriāla komandu, un komplimentus par darbu tā veidotāji saņēma arī Lielbritānijā. Taču, kaut arī Vads tika nominēts gan prestižajai Emmy balvai, gan Britu Kinoakadēmijas apbalvojumam un atzīts par vienu no visu laiku labākajiem TV seriāliem, industrijas prestižākās balvas tas nesaņēma.

foto: LANDMARK MEDIA / Alamy/ Vida Press
Seriālā "Vads".

Filmējoties Vests pusgadu bija pavadījis ASV, pusgadu – Lielbritānijā un vēlāk paziņoja, ka otrreiz uz kaut ko tādu neparakstītos. Tas arī bija iemesls, kāpēc viņš nepieņēma piedāvāto Mensa Raidera lomu kulta seriālā Troņu spēle – Dominiks negribēja atkal uz ilgāku laiku būt šķirts no ģimenes. Amerikāņi viņam izteica komplimentus par akcentu, uniformās tērptie seriāla fani bieži apstādināja uz ielas, lai teiktu labus vārdus, taču, kā reiz pasmējās aktieris, starp viņiem nekad nebija skaistu sieviešu – acīmredzami Vads nepiederēja pie glamūrajiem TV produktiem. Toties Vests piepildīja sapni un kļuva par vienas sērijas režisoru, tāpat arī ne reizi vien devās uz aktieru atlasi, bet drīz vien saprata, ka uzaicināts ne jau talanta dēļ, bet tāpēc, ka scenāristi grib izzināt Vada tapšanas aizkulises.

Romantiskais stāsts

Jāteic, ka Dominiks Vests ne tikai rāvās melnās miesās, bet ļāvās arī Amora vilinājumam. 1999. gadā attiecībās ar Polliju Astoru piedzima meita Marta, kura kopā ar tēvu piedalījās seriālā Mīlestības meklējumi (2021).

Taču liktenīgo pavērsienu Vesta dzīvē izraisīja iepazīšanās ar Ketrīnu Selindu Leopoldīni no ietekmīgā Ficdžeraldu klana.

Neliela vēsturiska atkāpe. Vēsturei tīk gan šausmas, gan varonība, un tās abas savijušās arī Glinas pils stāstā. Vairāk nekā 700 gadu laikā pils īpašnieki bija pārcietuši gan vēsturiskas un politiskas vētras, gan izlaidību, parādus un bankrotu, taču vienmēr pamanījušies izdzīvot. Tomēr 17. gadsimta beigās Ficdžeraldi pili atstāja, lai ievāktos blakus mājā. Taču 1780. gadā viens no Ficdžeraldiem apprecēja sievu, kuras bagātīgais pūrs ļāva uzbūvēt jaunu, iespaidīgu ēku – un  tāda tā stāv joprojām. Korintiešu kolonnas, elegantas kāpnes, venēciešu stikls – 18. gadsimta beigās ielūgumu uz Glinas ballēm gaidīja ikviens. Par ģimenes rocību liecina fakts, ka nama saimnieki turpat, Šenonas krastā, bija noenkurojuši savu jahtu.

foto: Stuart Hardy/Abaca/Sipa USA/Sipa/ Vida Press
Dominiks Vests ar sievu Ketrīnu Ficdžeraldu un bērniem – Doru, Senanu, Frensisu un Kristabelu – seriāla Kronis piektās sezonas pasaules pirmizrādē Londonā 2022. gada 8. novembrī.

Pagājušā gadsimta vidū par Glinas pils saimnieku kļuva tolaik divpadsmitgadīgais Desmonds Džons Viljers Ficdžeralds. Taču 20. gadsimts nebija saudzīgs pret lielu īpašumu mantiniekiem, un 1975. gadā viņš kopā ar sievu pārcēlās uz Londonu, kur izsoļu namos izlika vairāksolīšanā ģimenes gleznas, zīmējumus, porcelānu... Desmonds bija Viktorijas un Alberta muzeja līdzstrādnieks, un kaislību pret lietām ar vēsturi viņš nodeva savai 1971. gadā dzimušajai meitai Ketrīnai. Viņa joprojām nav aizmirsusi, kā bērnu ballītēs uzstājās pazīstami mūziķi, kā blakus Īrijas katoļu baznīcas cienīgtēviem pie vakariņu galda sēdēja dzejnieki, mākslinieki un anglosakšu aristokrātija.  Tāpat Ketrīnas atmiņā dzīvo bērnības prieki, kad viņa kopā ar māsām – Onoru un Nestu – slēpās lielo rododendru krūmos, rāpās Montrē priedē un bradāja pa Šenonas upes ūdeņiem. Vēlāk Glinas dārzus izkopa tieši Ketrīna – viņa ir ainavu arhitekte un strādā dzimtajā Īrijā un Lielbritānijā.

1993. gadā ģimene pieņēma lēmumu daļu pils telpu pārvērst par viesnīcu, taču ar to nepietika, lai segtu Glinas uzturēšanas izmaksas. Kad 2011. gadā, neatstājis vīriešu kārtas mantinieku, kas pārņemtu dzimtas titulus, nomira pēdējais Glinas bruņinieks, Olda ar meitām nolēma, ka pienācis laiks atvadīties no īpašumiem, kas ģimenei bija piederējuši gadsimtiem. Christie`s izsole raisīja interesi par mēbelēm un mākslas darbiem, taču pats īpašums nebija pieprasīts. Pēc ilgām sarunām par tā saimniekiem kļuva Ketrīna un viņas vīrs Dominiks Vests. “Šīs pils stāsts ir ļoti romantisks,” reiz atzina aktieris. Viņš sapratis, ko sievai nozīmētu atteikšanās no “viņas būtības kodola”, tāpēc piedāvājies kļūt par līdzīpašnieku.

Pilskungi

Pirmoreiz Dominiks nonāca Glinā uz Ketrīnas 21. dzimšanas dienas ballīti. Viņi iepazinās Trīsvienības koledžā Dublinā, un “mums bija brīnišķīgs romāns”. Krustu šķērsu izstaigājuši Dublinu, izokšķerējuši visus krodziņus, lasījuši viens otram dzeju. Taču abu attiecības aprāvās – Ketrīna romānu pārtrauca un apprecējās ar Lembtonas vikontu, britu mūziķi un grupas Pearl, TN dalībnieku Edvardu Lembtonu. Viņi kā pāris nodzīvoja septiņus gadus, bet 2002. gadā laulību šķīra.

Tad Ketrīna un Dominiks nolēma, ka viņiem ir lemts būt kopā. Abiem ir četri bērni.  2006. gadā piedzima pirmā meita Dora. Jāpiebilst, ka gan Dora, gan 2010. gadā dzimušais Frēnsiss veiksmīgi izvairās no medijiem un sarkanajiem paklājiem. Pastarītei Kristabelai ir septiņi gadi. Aktiera gaitas šajā seriālā uzsācis arī abu 14 gadus vecais dēls Senans, un šim notikumam par godu uz Kroņa pirmizrādi bija ieradusies visa ģimene.

Kāzas Ficdžeralde un Vests svinēja 2010. gada 26. jūnijā, un uz tām bija saaicināts viss Glinas ciemats, pastnieku un apbedīšanas kantora priekšnieku ieskaitot. Pils un ciema iedzīvotāju attiecības ir ļoti ciešas, jo Ficdžeraldu īpašums nosaka ciema ekonomisko labklājību. Īpašumā notiek dažādi pasākumi – gan privāti, gan sabiedriski. Šogad, piemēram, tur plānots reto augu tirgus.

Kāzas notika pilī, uz kuru jaunlaulātie devās zirga vilktā karietē. Nākamajā rītā ģimene atkal devās uz baznīcu, kur nokristīja bērnus. Brīvdienas Īrijā no sirds izbaudīja arī Dominika kolēģi no Vada komandas.

“Ja runājam par identitāti un nepārtrauktību, Glina ir bagātinājusi manu un manu bērnu dzīvi,” uzskata Dominiks Vests, kurš visai ātri saprata, ka Londonas mājā viņiem trūkst elpas. Glinā bērni smeļas īru asprātību un cilvēcību, viņu ikdiena paiet vidē, ko ne reizi vien tvērušas interjera žurnālu fotogrāfu kameras. Greznas mēbeles, britu kultūrai piederīgi skaistumpriekšmeti, daudz gleznu, izteiksmīgas krāsas un vēstures liecības ideāli sader ar mūsdienīgo, par maltītēm rūpējas pavārs, taču saimnieki ik pa laikam aizmūk uz O’Shaughnessy’s Pub, lai iztukšotu pa viskija glāzei. Ikdienas ceļus šeit viņi mēro gumijas zābakos un ērtās, siltās drēbēs. Protams, ģimenes īpašumos Kotsvoldā un Londonā ir paredzēts cits dresscode.

Subjektivitāte

Kinolomas Vestam bijušas visdažādāko žanru filmās. Visi atceras, kā pēc Monas Lizas smaida (2003) pirmizrādes viņš paziņoja, ka nevarot no aktrises (Džūlijas Robertsas) pieprasīt kaisli, ja operators otrpus kamerai ir viņas mīļotais. Vests ir piedalījies vērienīgajā action “300: Termopilu kauja” (2006) un detektīvfilmā Hanibāls: Sākums (2007). Sešus gadus pēc tam, kad skatītāju vērtējumam bija nodota Vada pēdējā sērija, viņš atkal atdeva mazo pirkstiņu velnam un uz ekrāna parādījās kā skolotājs, rakstnieks un kaislīgs mīlnieks Noa Solovejs seriālā Mīlas dēka (2014–2019).

Vesta varonis šajā seriālā ir laimīgi precējies četru bērnu tēvs. Pēc iepazīšanās ar krietni jaunāko viesmīli Alisoni no Longailendas, kuras dzīvi pārcirtusi traģēdija, Noa nespēj izlemt, ar kuru no abām palikt kopā – ar savu sievu Helēnu vai Alisoni. Attēlotie notikumi brīžiem pārspēj Latīņamerikas seriālu kaislības, un autori līdz pēdējam Mīlas dēkas titram atklāj notikumus no vairāku varoņu skatpunkta, tā norādot uz realitātes subjektīvo uztveri. Abas galveno lomu  atveidotājas – Ruta Vilsone un Mora Tīrnija – par darbu saņēma pa Zelta globusam, Vests šai balvai bija nominēts, taču pēc piektās sezonas scenāristi seriālam pielika punktu. Viens no iemesliem – Rutas Vilsones kategoriskā atteikšanās kameras priekšā atkal izģērbties.

foto: ©Showtime Networks Inc./Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Ruta Vilsone un Dominiks Vests seriālā "Mīlas dēka".

Vests smējās, ka savulaik apzināti devies uz ASV, lai izbēgtu no nenoliedzami kvalitatīvajām, taču arī izstieptajām britu kostīmfilmām, kurās viņam lielākoties iedala grezni uzpostu varoņu lomas. Teātrī viņš bijis gan Jago, gan profesors Henrijs Higinss Bernarda Šova lugas Mana jaukā lēdija iestudējumā, gan Valmons Bīstamajos sakaros. Jāpiezīmē, ka Dominiks Vests ir strādājis arī radio un pat piedalījies Eminema albuma Reprise (2009) ierakstā. 

2018. gadā viņš kopā ar Keiru Naitliju piedalījās biogrāfiskajā drāmā Kolete, kuras darbība norisinās 19. un 20. gadsimta mijā. Vests nospēlēja arī Žanu Valžānu Viktora Igo romāna Nožēlojamie ekranizācijā (2019), kas tapa BBC paspārnē, kā arī piedalījās negantajā britu seriālā Nepieradināmie.  Pavisam nesenā pagātnē viņa lomu kontu papildināja mēmā kino superzvaigzne Gajs Deksters pilnmetrāžas filmā Dauntonas abatija: Jauna ēra (2022), bet vēl 2020. gadā viņš uzsāka sarunas par iespējamo dalību seriālā Kronis, kurā viņam piedāvāja Velsas prinča Čārlza lomu.

foto: Everett Collection / Everett Collection/ Vida Press
Kadrs no filmas "Kolete".

Princis Čārlzs

Vests ilgi šaubījās, jo zināja, ka iejušanās reāla cilvēka tēlā aktierim ir milzīgs izaicinājums, nemaz nerunājot par britu karaļnamam piederošajiem. Taču veselais saprāts teica, ka tādu iespēju nedrīkst laist garām, un Vests sāka gatavoties lomai. Viņš pat noīrēja kotedžu Kornvolā un iegādājās dažus augus no Čārlza īpašumiem, kā arī vairākas reizes noklausījās prinča ierunāto audiogrāmatu Harmonija (2010).

Vesta Čārlzs ir kā sarežģīts mehānisms, bet grima mākslinieki un kostīmu veidotāji spēj parūpēties tikai par ietvaru. Grūtāk bija piekļūt prinča personībai, taču to atklāt palīdzēja Dominika ilgās sarunas ar cilvēkiem, kuri Čārlzu pazīst – gandrīz visi runā tikai labu! –, gan scenāristu komandas paveiktais darbs, gan paša simpātijas. Taču – un tas ir svarīgi – Vests vienmēr uzsvēris, ka neviena loma nedrīkst ietvert aktiera vērtējumu par varoni. Aktierim vienmēr jābūt varoņa pusē, jāiekāpj viņa kurpēs, un – kā šajā gadījumā – aktieris nedrīkst pat domāt, ko par to teiktu karaļnams!

foto: Netflix/courtesy Everett Collection/ Vida Press
Seriāla Kronis jaunākajā sezonā Dominiks Vests iejutās prinča Čārlza lomā. Princeses Diānas lomu atveido austrāliešu aktrise Elizabete Debicki, princi Hariju – Vils Povels, princi Viljamu – Dominika dēls Senans.

Kroņa piektās sezonas notikumi risinās no 1991. līdz 1997. gadam – laikā, kad Čārlzs ir zaudējis sabiedrības simpātijas. Tobrīd Čārlza attiecības ar princesi Diānu un Kamillu bija ierasts sarunu temats teju katras britu ģimenes maltītēs.

Kā jau bija gaidāms, šo sezonu pavada daudz negatīvu komentāru no sērijas “lieciet mierā karalisko ģimeni un beidziet sacerēt pasaciņas”, it īpaši pēc karalienes Elizabetes II nāves, taču, kā rāda reitingi, tieši šis skumjais notikums izraisīja milzu interesi par Kroni. Gribam vai negribam atzīt, britu karaliskā ģimene daudziem jau asociējas ar mīļiem ģimenes locekļiem.

Dominika Čārlzs spēlē polo, apgriež dzīvžogu un ir labs tēvs – šo līniju scenārijā aktieris licis īpaši izcelt. Viņš ir atklājis veidu, kā Čārlzs kustas un kā runā, taču labi apzinās, ka fiziskā līdzība ir neiespējama. Grimēšanai tiek veltīta tikai viena stunda dienā – mazliet plastikas, lai aktiera ausis nepiegultu galvai, un viss. Leslija Menvila (Kroņa princese Margarēta) uz to norādīja ironiskā kārtā, filmēšanas laukumā izsaucoties: “Mans dievs, tu patiešām izskaties kā viņš! No mugurpuses…”

Dominika Čārlzs ir vīrietis, kurš visu mūžu pavadījis mātes un sievas Diānas ēnā, kopš dzimšanas dzīvojis priviliģētu dzīvi, taču vienmēr ticis kritizēts, jo nav… paša māte. Dominiks ļauj savam varonim būt emocionālam, un sajūta, ka viņš, iejuzdamies prinča lomā, blēdās, ir pagaisusi. Kā punkts uz i, lai pilnībā saplūstu ar princi, bija slavenais zelta zīmoggredzens, no kā Vests nešķīrās arī ārpus filmēšanas laukuma. Līdz liktenīgai volejbola spēlei Maljorkā, kad tas noslīdējis no pirksta…

Sānsolis

Paša Dominika Vesta laulības gredzens gan nevis noslīdēja, bet tika novilkts no pirksta 2020. gada rudenī. Aktieris apgalvo, ka uz to, ko vīrietis dara vecumā starp 40 un 50, sievām vajadzētu pievērt acis, tādējādi aiztaupot ne mazums negatīvu emociju. Filmējoties Mīlestības meklējumos – cik ironisks nosaukums! –, Dominika acis iedegās, un seriāla kaislības pārmetās arī šaipus ekrānam. Paparaci Vestu un Liliju Džeimsu iemūžināja Romā, turklāt visstriktākajā pandēmijas ierobežojumu laikā, kad abi balodīši vizinājās ar elektroskūteri, kas pēc Itālijas tā brīža noteikumiem nebija pieļaujams.

Šīs bildes apgāza pieņēmumu, ka Vests ir laimīgi precējies, jo tajās bija iemūžināts, kā viņi ar Liliju skūpstās pie Mūžīgās pilsētas slavenākajiem tūrisma objektiem. Taču, kad nepārprotamie fotouzņēmumi nonāca internetā, vaininieks pa taisno devās uz ģimenes māju Kotsvoldā. Jau 13. oktobrī, stāvēdami viens otram blakus, Vests un Ketrīna paziņoja: “Mūsu laulība ir stipra, un mēs vēl joprojām esam kopā.” Privātā kārtā viņi šo skandālu, kas draudēja sagraut Dominika Vesta pasaules pamatus, pārvarēja.

Itin drīz pāris, kas viens otru pazīst nu jau vairāk nekā 30 gadu, stāstīja, ka apsverot domu vēlreiz apprecēties, un, laimīgi smaidot, pozēja fotogrāfiem. Bet ko Lilija? Viņa atteicās no dalības vairākos sarunu šovos un bija arī visai mazrunīga seriāla Pema un Tomijs publicitātes kampaņas laikā. Jā, viņa savai varonei jūtot līdzi, un tas esot saistīts ar to, ka arī pati reiz  atradusies “sarežģītā situācijā”. Un secināja, ka sabiedrībā zināmas sievietes vienmēr balansējot uz robežas, jo riskējot nokļūt sarežģītas izvēles priekšā: privātums vai tabloīdi.

Lilija Džeimsa

gallery icon

Diemžēl arī Lilija pati nokļuva mediju skandāla virpulī, taču par toruden notikušo viņa nav runājusi skaļi, tikai izteikusi repliku, ka viņai daudz kas būtu sakāms, bet ne šobrīd. Klusē arī Vests, taču no anonīmiem, bet drošiem avotiem zināms, ka Ketrīna vīram aizliegusi ar Liliju pat sarunāties, un tā ir tikai daļa no pāra noslēgtā miera līguma. Interesanti, kādi ir pārējie noteikumi?

foto: ddp/Ferrari Press / Vida Press
Lilijas Džeimsas pirmā intervija 2020. gada rudenī pēc dēkas ar Dominiku Vestu.

***

Dominiks Vests uzskata, ka Kronī karaliskās ģimenes dzīve atainota daudz patiesāk nekā daudzās citās filmās un TV projektos. Galu galā, filmēšanā iesaistīta ne tikai milzīga komanda – tai atvēlēts arī iespaidīgs budžets. Taču, viņaprāt, visgrūtākais viņa Čārlza ikdienā ir izkāpt no automašīnas un smaidot māt pūlim. Jāpatur prātā, ka īstais Čārlzs to apguvis jau no bērna kājas.

foto: action press/ Vida Press

Taču tēla daudzšķautņainības atklāšanā palīdzējis gan tas, ka Vests ir ieprecējies aristokrātiskās aprindās, gan tas, ka filmēšanas laukumā bijis viņa 14 gadus vecais dēls Senans. Debitants, kurš nav piedalījies nevienā skolas ludziņā, atveido princi Viljamu. Kad zēnu apstiprināja lomai, lepnais tēvs ar komplimentiem nebārstījies: “Vai tu maz zini, cik esi laimīgs? Cik sasodīti laimīgs!” Klausies, izbaudi un mācies visu, kas notiek filmēšanas laukumā, – tie bija pieredzē pārbaudīti Dominika Vesta ceļavārdi dēlam.