foto: no privātā arhīva
"Spēlēšanai ir terapeitisks spēks." Kas iedvesmo "Dagamba" dalībnieci Alisi Broku?
Dzīvesstils
2023. gada 27. marts, 17:23

"Spēlēšanai ir terapeitisks spēks." Kas iedvesmo "Dagamba" dalībnieci Alisi Broku?

Jauns.lv

Grupas "Dagamba" dalībniece Alise Broka ir vienīgā dāma puišu kolektīvā, bet ar vislielāko instrumentu. Šarmantā kontrabasiste stāsta par lietām un notikumiem, kas viņai sagādā labsajūtu.

Kalnu slēpošana. Vecāki uz slēpēm mani uzlika jau trīs gadu vecumā. Kopš tā laika nevaru iztēloties ziemu bez slēpošanas. Un, ja ir iespēja, obligāti braucu slēpot uz augstākām virsotnēm. Ātrums un lidojums – tas ir baigais kaifs!

foto: no privātā arhīva

Labs sarkanvīns. Pirms kāda laika dzīvoju Amsterdamā kopā ar vīnzini, kura man iemācīja, ka vīns ir vesela pasaule ar tik daudzām interesantām detaļām!

Ceļojums. Koncerts, mācības, sports vai atpūta – ceļojumu vajag, lai atslēgtos no ikdienas, paplašinātu redzesloku, iepazītu jaunus cilvēkus un kultūras vai redzētu, ka mūzika, ko izpildi, spēj aizkustināt cilvēkus arī pāri okeānam.

foto: no privātā arhīva
foto: no privātā arhīva

Ēdiens un restorāni. Pati gatavoju, bet neesmu nekāds šefpavārs, tāpēc restorāna apmeklējumu īpaši izbaudu, tie ir kā svētki. Iespēja pagatavot vai baudīt ēdienu no visām pasaules malām ir dāvana. Man tā ir arī ļoti svarīga ceļojumu sastāvdaļa.

Darbs. Ir aizraujoši izvirzīt jaunus izaicinājumus un mērķus. Pavisam nesen atklāju, cik daudzveidīga var būt darbošanās mūzikas vidē un ka reizēm ir svarīgi atcerēties, ka mūziķa darbs nenozīmē tikai prast dziedāt vai spēlēt kādu instrumentu. Tas sniedz patīkamu piepildījumu. Spēlēšanai ir terapeitisks spēks, kas spēj izvilkt no depresīvām domām un izlīdzina dusmas.

foto: no privātā arhīva

Miers. Jau no bērnības izbaudu klusuma un miera brīdi, bet ar katru gadu arvien vairāk novērtēju, ka tas ir ārkārtīgi nepieciešams, lai saglabātu stabilu fizisko un garīgo veselību.

Kino. Kāda filma mājās ar tēju un cepumiem vai kinoteātra apmeklējums – patīkams veids, kā atpūsties no ikdienas. Īpaši novērtēju biogrāfiskās filmas.

Galda spēles. Esmu spēlētājs, kam patīk uzvarēt, bet ļoti labi protu arī zaudēt, jo būtībā sāls taču ir labā kompānijā! Gribētos biežāk tādas izdevības!

Gatavošanās process. Šobrīd notiek aktīva gatavošanās "Dagamba" koncertam Mežaparkā. Lai arī tas ir izaicinājumu un grūtību pilns laiks, tas dod pārliecību un atklāj, cik daudz lietu patiesībā ir iespējams realizēt.

foto: no privātā arhīva
foto: no privātā arhīva

Koncerts. Un visbeidzot – pats koncerts. Tie ir svētki, esot gan uz skatuves, gan skatītāju rindās. Prieks, satraukums, enerģija, emocijas, skaņa un vizuālā pieredze. Dzīvā koncerta atmosfēru nevar noķert nekādā citā veidā, kā vien esot klāt, tāpēc kopā ar grupu Dagamba gaidīsim jūs visus Mežaparka Lielajā estrādē 3. jūnijā, lai kopā piedzīvotu šos svētkus!

Grupa "Dagamba" grandiozā lielkoncertā Arēnā Rīga satricina 7000 klausītāju

Piektdien, 12. aprīlī, klasiskās mūzikas huligāni Arēnā Rīga satricināja aptuveni 7000 klausītāju grandiozajā lielkoncertā DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY. Tas bija līdz ...

gallery icon
48

 

Tēmas