foto: Vida Press
Putina propagandiste Parīzes modes nedēļā - un citi augstās modes skandāli
Parīzes modes nedēļā arī šoreiz skandālu netrūka.
Mode
2023. gada 8. februāris, 06:44

Putina propagandiste Parīzes modes nedēļā - un citi augstās modes skandāli

Anita Sedliņa

Jauns.lv

Slavenībām tiecoties izcelties citu tikpat glīti tērpto vidū, dizaineri - pārsteigt ar radošo „lidojumu”, dzimst mode, kas robežojas ar neprātu. Un skandāli, bez kuriem neiztikt.

Ellīgā Doja Cat 

Šajos modes svētkos mūziķe Doja Cat ir bijusi vispamanāmākā viešņa. Uz modes nama Schiaparelli modes skati viņa ieradusies viscaur noklāta ar sarkanu krāsu un aplīmēta ar vairāk kā 3000 asinssārtiem Swarovski kristāliem. Šī mākslas darba autori ir leģendārās meikapa mākslinieces Patrīcijas Makgratas komanda, kura jūsmoja:  „Visu 4 stundu un 58 minūšu garumā - viņas pacietība un mērķtiecība ir patiešām iedvesmojoša!”

foto: Laurent Benhamou/Sipa/Shutterstock/ Vida Press
foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press

Plēsoņa Kailija

Par stila zvaigzni kļuvusi arī allaž atklātu seksapīlu demonstrējošā TV šovu zvaigzne, uzņēmēja Kailija Dženere. Šoreiz, aktuālās Schiaparelli kolekcijas tērpā ar gigantisku lauvas galvas repliku pie krūts.

foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press

“Schiaparelli” tērpu kolekcija, ko papildina cilvēka roku darinātas dzīvnieku galvas

gallery icon

Mežonīgā mode

Kādi viesi, tāda modes skate. Zīmola Schiaparelli dizainers Daniels Rozeberijs, iedvesmojoties no itāļu rakstnieka Dantes poēmas Dievišķās komēdijas pirmās daļas Inferno trīs zvēriem- lauvas, leoparda un vilka, tos burtiski uzsēdinājis uz modeļu tērpiem. Reālistiskie zvēri ir viltus taksidermija- meistari no nulles ir radījuši dzīvnieku galvu karkasus, kas pārvilkti ar mākslīgo kažokādu un citiem sintētiskajiem elementiem.

foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press

Levitējošās Viktor & Rolf kleitas

Zīmola Viktor & Rolf kolekcija ar nosaukumu Vēlā kapitālisma valsis iemieso absolūtu sirreālismu- tērpi ir otrādi, sāniski, diagonāli un pat ne uz modeles ķermeņa. Kamēr kādam tie šķiet ģeniāli, citi šausmās rauc degunus, bet paši dizaineri Viktors Horstings un Rolfs Snoerens tos dēvē par realitātes pretindi un radošo eksperimentu laboratoriju.

foto: Jana Call me J/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
foto: Jana Call me J/ABACA/Shutterstock/ Vida Press

Dzimums ir pazudis

Pēc sārto Swarowski kristālu tēla interneta komentētāji pārmeta mūziķei Doja Cat, ka viņa nav atbildusi sievišķības skaistuma standartiem. Ko pieprasīja, to saņēma. „Ja skropstas ir tas, ko vēlaties, tad skropstas arī saņemsiet,” viņa uzsauca un Viktor& Rolf modes prezentācijā ieradās klišejisko sievišķības elementu uzlīmējusi ne tikai uz plakstiņiem, bet arī uzacīm, zoda un virs lūpas.

foto: Dede / BACKGRID/ Vida Press

Divkosība

Modes nams Dior paspēja izpelnīties nosodījumu par to, ka ielūgumu uz savu augstās modes skati Parīzē ir nosūtījis arī Krievijas TV raidījumu vadītājai Janai Rudovskai, uz kuru attiecas Ukrainas prezidenta Volodimira Zelelenska sankcijas kā Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītājai. Kā redzams propagandistes Instagram kontā, Dior nav bijis vienīgais modes nams, viņa ir pabijusi arī zīmolu Georges Hobeika, Alexandre Vauthier, Elie Saab un Zuhair Murad modes skatēs.