foto: Publicitātes foto
Praktiskie latvieši. Iecienītākie Latvijas vīriešu apģērbi - melna virsjaka un džemperis ar V veida izgriezumu
Stila jaunumi
2023. gada 26. janvāris, 10:56

Praktiskie latvieši. Iecienītākie Latvijas vīriešu apģērbi - melna virsjaka un džemperis ar V veida izgriezumu

Jauns.lv

Dažādi pētījumi, tostarp, zinātniskie, atklāj, ka pēdējā desmitgadē vīriešu iepirkšanās paradumi ir mainījušies. Jau sen vairs nav spēkā mīts, ka viņi, piemēram, apģērbu veikalos pavada maksimāli īsu laiku, kā arī nepievērš uzmanību modes tendencēm un apģērba kvalitātei. Aicinām iepazīties ar multizīmolu veikala "Van Graaf" apkopoto informāciju par to, ko visbiežāk pērk Latvijas vīrieši, salīdzinot ar Polijā dzīvojošajiem.

Apkopotā statistika liecina, ka vīrieši daudz retāk (38%), salīdzinot ar sievietēm (57%), spontāni iegādājas apģērbu un apavus. Tas nozīmē, ka viņi veic daudz izsvērtākus pirkumus, pievēršot uzmanību kvalitātei.

foto: Publicitātes foto

Šīs ziemas sezonas viena no galvenajām aktualitātēm ir praktiska un ērta polsterētā jaka, kas vienlīdz labi iederas gan sportiskākā, gan ikdienišķākā garderobē. Saskaņā ar multizīmolu veikala apkopoto informāciju par Latvijas pircēju izvēlēm šajā ziemas sezonā vispirktākais apģērba gabals ir tieši melna vai tumši zila zīmola “Tommy Jeans” polsterētā virsjaka.

Līdztekus tam Latvijas vīrieši labprāt izvēlas arī klasiska piegriezuma virsdrēbes, kas būs modernas ne vienu sezonu vien. To apliecina statistika, proti, kā otrs biežāk pirktais produkts "Van Graaf" Latvijas veikalā ir “Fynshley & Harding London” klasiskā piegriezuma mētelis. Interesanti, ka Polijā veikala klienti visbiežāk šajā ziemas sezonā pirkuši tieši sportiskā stila apģērbus no tādiem zīmoliem kā “Hugo” un “EA7”.

foto: Publicitātes foto

“Pērnais rudens un šī gada ziema ir pirmā aukstā sezona bez Covid-19 izraisītajiem ierobežojumiem un mājsēdes. Tas ietekmējis arī Latvijas iedzīvotāju iepirkšanās paradumus. Mājsēdes laikā priekšroka tika dota ērtiem un sportiskiem apģērbiem, bet redzam, ka šajā sezonā atkal ir audzis pieprasījums pēc kvalitatīviem klasiska piegriezuma apģērbiem,” atklāj veikala vadītāja Agnese Masaļska.

Veikala vadītāja zina stāstīt, ka Latvijas veikala klienti ir iecienījuši zīmolu “Gant” un “Tommy Hilfiger” klasiskos trikotāžas džemperus ar V vai O veida kakla izgriezumu un logotipa uzšuvi. Turpretī Polijā dzīvojošie vīrieši iepriekšminēto piegriezumu vietā izvēlas tieši zīmola “Tommy Hilfiger” pašlaik tik aktuālos koledžas tipa džemperus.

foto: Publicitātes foto

“Viena lieta, kas pēdējos gados nav mainījusies – un arī šī ziemas un rudens sezona nav izņēmums –, ir lielais pieprasījums pēc komfortabliem sporta apaviem, kā arī masīviem zābakiem, kas nodrošina maksimāli ērtu pārvietošanos pa pilsētu, kā arī noder, dodoties tuvākās un tālākās pastaigās,” uzsver Masaļska, norādot, ka apavu izvēlē Latvijas vīrieši priekšroku dod kvalitatīvajam Vācijas zīmolam “Hugo”.

 

Tēmas