Sausa āda – kādi ir iemesli, un kā ādu labāk mitrināt
Skaistums
2023. gada 13. janvāris, 16:11

Sausa āda – kādi ir iemesli, un kā ādu labāk mitrināt

Reklāmas projekts

Sausa āda, iespējams, ir viena no biežākajām ādas problēmām, ar ko saskaramies mūsu klimatiskajā joslā, kur ir visi gadalaiki un straujas laika apstākļu maiņas. Tāpat šajā reģionā arī biežāk izplatīts ādas tips, kam ir tendence uz sausumu un jutīgumu. Šķiet, ka esam laika gaitā jau pieraduši un pielāgojušies tam, ka āda vienmēr ir nedaudz sausa, bet tā ir kļūda, kuru nevajadzētu pieļaut.

Biežākie faktori, kas veicina ādas sausumu

Sausa āda kādam var būt visu laiku, bet citam izpausties tikai sezonāli, piemēram ziemā, kad tiek darbināta apkure, ir temperatūras kontrasts starp iekštelpām un āru, kā arī velkam biezākas apģērba kārtas.

Tieši nelabvēlīgi ārējie apstākļi ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas veicina ādas sausumu. Tāpat liela ietekme ir arī uzturam un uzņemtajam ūdens daudzumam. Ja ādai trūkst mitruma un svarīgu uzturvielu, tad tā ne tikai kļūst sausa, bet arī blāvā un ātrāk novecojas. 

Ādas sasusums var būt simptoms arī ādas vai iekšķīgo orgānu saslimšanai, tāpēc ir svarīgi regulāri veikt veselības pārbaudes. Diemžēl tādas hroniskas ādas saslimšanas kā atopiskais dermatīts, psoriāze, alerģija un citas pēdējās desmitgadēs kļūst arvien izplatītākas.

Ja ir aizdomas par šādām saslimšanām, vienmēr jākonsultējas ar dermatologu, jo šajā gadījumā nepieciešama specifiska ārstēšana. Ar skaistumkopšanas produktiem vien tad nebūs līdzēts.

Jāatceras, ka ādas sausumu var veicināt arī nepiemērotu un agresīvu ādas kopšanas līdzekļu izmantošana, arī pārmērīga vai nepareiza ādas aprūpe.

Mazgājoties pārāk bieži, var tikt izjaukta ādas dabiskā aizsargbarjera, tāpēc mitrums tiek zaudēts daudz ātrāk.

Douglas Focus Aqua Perfect 48h Hydrating Rich Cream (Mitrinošs bagātīgs krēms ar 48 stundu iedarbību)

Kā cīnīties pret ādas sausumu?

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv