Pamācība ‒ ikdienas un svētku tēls ar vienas grima paletes palīdzību
Dzīvesstils
2022. gada 27. decembris, 16:54

Pamācība ‒ ikdienas un svētku tēls ar vienas grima paletes palīdzību

Reklāmas projekts

Izmantojot Douglas Make Up Glam profesionālo grima paleti, soli pa solim aprakstīsim, kā piemērotu dienas un vakara grimu vari uzklāt sev pati.

Douglas Make Up Glam paletē ir 56 acu ēnas, 3 uzacu pūderi, 7 lūpukrāsas, tostarp 2 šķidrās lūpukrāsas, 3 vaigu sārtumi, 3 izgaismotāji, 2 konturēšanas pūderi, skropstu minituša, acu zīmulis un piederumi (2 otas: vaigu sārtuma ota un abpusējs aplikators).

Visi produkti iepakoti un izkārtoti iepakojumā, kas ērti ļauj orientēties krāsās un produktos.Un tas viss iesaiņots brīnišķīgā svētku iepakojumā, lai kalpotu kā skaista dāvana sev vai kādam citam.

Pirmais solis, skaista grima izveidošanā - Ādas sagatavošana!

Pirms grima uzklāšanas attīri ādu (ar attīrošajiem pieniņiem, putām u.c. produktiem un veic pīlingu, lai atbrīvotos no liekajām ādas daļiņām), tonizē, pabaro to (serums) un mitrini (sejas un acu krēms, fluīdi, grima bāze ar mitrinošu efektu). Neaizmirsti uzklāt grima bāzi uz plakstiņiem, lai acu ēnas būtu noturīgākas. 

Tālāk uzklāj savu iecienītāko konsīleri un tonālo krēmu vai BB, vai CC krēmu ar tonējošu efektu. Tonālo krēmu klāj atbilstoši grimam, dienas “meikapam” tas var būt vieglākas konsistences un klājuma, savukārt vakara ‒ sedzošāks. Plašo tonālo un BB, CC krēmu klāstu atradīsi ŠEIT

Dienas grims

  1. Uzklāj 17. toni uz acs plakstiņa locījumā līnijas un iztušē. Izpludināšanai vispateicīgākā būs neliela pūkaina otiņa. Atceries - labāk sākt ar mazāku produkta daudzumu un vēlāk to papildināt, ja ir vajadzība. Noņemt lieko ir daudz grūtāk kā pielikt.
  2. Uz visa acs plakstiņa uzklāj 18. toni un iztušē to. Acu ēnu uzklāšanai uz plakstiņa izmanto plakanu otiņu vai aplikatoru, taču iztušēšanai - pūkainu.
  3. Paspilgtini acs ārējo kaktiņu ar 15. toni. Tam izmanto smalku, pūkainu otiņu. Šis ir viens no atbildīgākajiem un laika ziņā ilgākajiem acu grima posmā - dari visu ar pacietību un atceries nepārcensties ar produkta daudzumu. 
  4. Šo pašu 5. toni smalkā līnijā uzklāj arī uz apakšējās skropstu līnijas. Tam izmanto smalku, zīmuļveida otiņu.
  5. Izmantojot smalku otiņu, viegli izgaismo acs iekšējo kaktiņu ar 8. toni.
  6. Uzkrāso skropstas ar paletē iekļauto miniatūro skropstu tušu.
  7. Ietonē uzacis ar savu uzacu matiņiem krāsas ziņā visatbilstošāko no grima paletē atrodamajiem uzacu pūderiem.
  8. Neaizmirsti arī par vaigu sārtumu un sejas konturētāju. Tā kā tas ir dienas grims, abus šos produktus uzklāj pavisam nelielā daudzumā, vien, lai piešķirtu sejai mazliet svaiguma un mirdzuma.
  9. Uz lūpām uzklāj kādu no paletē pieejamajām maiga toņa lūpukrāsām.
  10. Visu nofiksē ar nelielu daudzumu birstošā pūdera, ko uzklāj ar maigām spiedošām kustībām, un pēc tam uzpūt grima fiksatoru.

Vakara un svētku grims

  1. Uz acu plakstiņa uzklāj 9. toni. Tam vislabāk būs izmantot plakanu otiņu vai aplikatoru.
  2. Izmanto 41. toni un izcel acs ārējo kaktiņu tonējumu V burta veidā. Šajā solī apbruņojies ar pacietību izpludināšanā, jo tieši rūpīgi veidotā krāsu pāreja vakara grimā ir būtiskākā. 
  3. Paspilgtini apakšējo skropstu līniju, izmantojot 41. acu ēnu toni. Acu ēnām skropstu līnijā pie acs ārējā kaktiņa jābūt intensīvākām.
  4. Acs plakstiņa centrā uzklāj 23. acu ēnu toni un izpludini to. Ja vēlies, šīs ēnas vari uzklāt ar pirkstu, lai krāsu pigments būtu izteiksmīgāks, taču pludināšanu gan veic ar nelielu, pūkainu otiņu.
  5. Paspilgtini iekšējo acs kaktiņu ar 16. toni, tam izmanto mazu, zīmuļveida otiņu ar spicu galu, lai acu ēnas nelielajā laukumā varētu uzklāt veiksmīgāk.
  6. Noslēgumā izgaismo iekšējo acs kaktiņu ar 20. acu ēnu toņa palīdzību. Šis nelielais akcents piešķirs acu krāsai mirdzumu un skatiens būs izteiksmīgāks un svinīgāks.
  7. Uzkrāso skropstas .
  8. Izmantojot paletē esošos uzacu pūderus, padari izteiksmīgākas savas uzacis. Šo soli ieteicams veikt pēc acu grima uzklāšanas, jo, darot to pirms, pastāv iespēja uzacis uzkrāsot par tumšu.
  9. Neaizmirsti arī par vaigu sārtumu un sejas konturētāju - abi dažādās krāsu variācijās pieejami paletē. Atšķirībā no dienas grima, vakara “meikapā”, seju konturē daudz izteiksmīgāk, vaigu sārtumu uzklāj bagātīgāk kā ierasts, kā arī grimu papildini ar izgaismotāju virs uzacīm, vaigu kaula, augšējām lūpām un/ vai deguna kaula.
  10. Uz lūpām uzklāj spilgta toņa lūpukrāsu (sarkano atradīsi paletē), ko izteiksmīgākam lūpu efektam papildini arī ar kādu paletē atrodamajiem lūpu spīdumiem. Noteikti neaizmirsti arī par lūpu zīmuli.
  11. Visu nofiksē ar birstošo pūderi, ko uzklāj ar maigām spiedošām kustībām, un pēc tam uzpūt grima fiksatoru.

Atceries! Tehniku, kas aprakstīta šo divu acu grima uzklāšanai, vari izmantot darbojoties ar jebkuru no paletē esošajām acu ēnām. Krāsu variācijas ir bezgalīgas! Izvēlies to, kas Tev patīk, piestāv Tavām acīm vai tērpam, un ļauj vaļu fantāzijai! Šī paletē sniedz iespēju nākamajās 365 gada dienas sev pavērt īstu grima daudzveidību.

Izmanto Douglas acu ēnu paleti, lai izveidotu savu svētku grimu. Iegūsti jaunas idejas ŠEIT

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv