1dienas
19stundas
29minūtes
35sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Saules rita kalendārs no 31.10. līdz 6.11.
foto: Shutterstock
Cita pasaule

Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Saules rita kalendārs no 31.10. līdz 6.11.

"Tautas Veselības Avīze"

Ieskaties "Tautas Veselības Avīzes" kalendārā un uzzini, kas būtisks gaidāms šonedēļ - no 31. oktobra līdz 6. novembrim. Mēness dienas, svinamdienas, Saules un Mēness aptumsumi, tradīcijas, vēsturiskās piemiņas dienas un mūsu senču Saules rita kalendārs.

Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Sa...

Pirmdiena, 31. oktobris

Helovīns. Katoļticīgajiem – vigīlija, nomoda nakts Reformācijas svētki (luterticīgajiem)

Šo pagānisko svētku pirmsākumi sakņojas ķeltu kultūrā. Lai gan 7. gadsimtā pāvests Bonifācijs IV apstiprināja 1. novembri par Visu Svēto dienu, lai novērstu angļus no pagānu tradīcijām, Helovīni ir izdzīvojuši un kļuvuši par populāriem jautriem svētkiem, kuros biedējošās maskās tērpti bērni diedelē kaimiņiem saldumus.

Vārdadienu svin Valts, Rinalds, Rinalda

Augošs mēness Mežāža zvaigznājā.

Labvēlīgs laiks manikīram, pedikīram, uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, pīlingam un sejas tīrīšanai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 7. diena no pulksten 15:12 – PROVOKĀCIJU DIENA. Iespējams, kāds rosinās uz neapdomīgu runāšanu. Skaļi novēlētais piepildīsies. Skaitiet lūgsnas. Taisnības cīnītājiem veiksies. Var kārtot lietas ar augstāk esošiem. Uzmanies no meliem – tie drīz var kļūt par patiesību. Neplēsiet traukus, grāmatas, vēstules.

Čika laiks: 17:14-17:43

Saule lec pulksten 7:38

Saule riet pulksten 16:35

Otrdiena, 1. novembris

Visu Svēto diena (katoļticīgajiem). Pirmā Garu diena.

Visu Svēto dienā piemin visus svētos un mocekļus, gan zināmus, gan nezināmus, kuriem nav veltīta īpaša diena baznīcas kalendārā. Pirmo novembri kā Visu Svēto dienas atzīmēšanu iedibināja Gregors III, kurš bija pāvests no 731.–741.gadam.

Garu dienas sākas 1. novembrī un turpinās līdz 9. novembrim.

Laiks, kad Garu dienās nomirušie nākuši uz to māju, kur viņi agrāk dzīvojuši un nomiruši. Gari nākuši istabās un mājinieki jau zinājuši, pa kuru logu viņi nāks. Ja šajās dienās sals un sniegs, pavasaris būs vēls un auksts. Ja atkusnis – silts.

Vārdadienu svin Ikars

Augošs mēness Ūdensvīra zvaigznājā. Pirmais ceturksnis, kulminācija pulksten 8:37.

Labvēlīgs laiks solārijam, barojošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, pīlingam, sejas tīrīšanai, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 8. diena no pulksten 15:32 – PIEDOŠANAS DIENA. Godīga grēku nožēlošanas un piedošanas diena. Varat sākt jaunus darbus, bet – ne lielus pasākumus. Laba diena ceļojumiem, pārbraucieniem. Uzmanieties no ūdens.

Pašsajūta. Pievērsiet uzmanību kuņģim, zarnām, perifērajai nervu sistēmai – nepārslogojiet šos orgānus. Gavējiet un attīriet zarnu traktu.

Augoša mēness 12 stundu mazā atslodze no pulksten 2:37 līdz pulksten 14:37.

Saule lec pulksten 7:40

Saule riet pulksten 16:33

Trešdiena 2. novembris

Dvēseļu diena (visu ticīgo mirušo piemiņas diena katoļticīgajiem).

Veci ļaudis ticējuši, ka tajā gadā mirušo dvēseles blandoties apkārt līdz Dvēseļu dienai. Latgalē šajā dienā mājinieki dzied psalmus un lūdzas par mirušo dvēselēm. Vējaina Dvēseļu diena sola vētrainu un ar sniegu bagātu ziemu.

Vārdadienu svin Vivita, Viva, Dzīle

Augošs mēness Ūdensvīra zvaigznājā.

Labvēlīgs laiks solārijam, barojošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, pīlingam, sejas tīrīšanai, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 9 . diena no pulksten 15:44 – TUMSĪBAS DIENA. Enerģētika ļoti negatīvi ietekmē cilvēkus. Iespējami satraukumi, bailes, drūmas domas. Izvairieties no maldināšanas un dažādiem kārdinājumiem, jo tiem viegli ļauties. Rakstura ēnas puses iznāk dienasgaismā. Pie kaut kā jauna labāk neķerieties – riskējat pārvērtēt savas spējas. Jūtas šajā dienā labāk neizrādiet. Centieties visu pārlaist mierīgi. Nemēģiniet nevienam neko pierādīt.

Pašsajūta. Iespējama saindēšanās ar alkoholu. Jutīgi asinsrites orgāni, krūts apvidus.

Čika laiks: 13:08-20:46

Saule lec pulksten 7:42

Saule riet pulksten 16:30

Ceturtdiena, 3. novembris

Vārdadienu svin Ērika, Dagnija

Augošs mēness Zivju zvaigznājā.

Labvēlīgs laiks uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks pīlingam, sejas tīrīšanai, attīrošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, manikīram un pedikīram, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 10. diena no pulksten 15:52 – HARMONIJAS DIENA. Enerģija plūst aumaļām, novirziet to uz attiecību nostiprināšanu ģimenē, mājas labiekārtošanu. Iespējama samierināšanās. Laba diena sīku un nozīmīgu lietu sākumam. Neveiksmes, nepatikšanas ātri pāries.

Pašsajūta. Lietojiet vairāk šķidruma. Jutīgs krūškurvja kauls, aizkrūtes dziedzeris.

Pirtij labvēlīga diena

Saule lec pulksten 7:44

Saule riet pulksten 16:28

Piektdiena, 4. novembris

Vārdadienu svin Atis, Otomārs, Oto

Augošs mēness Zivju zvaigznājā

Labvēlīgs laiks uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks pīlingam, sejas tīrīšanai, attīrošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, manikīram un pedikīram, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 11. diena no pulksten 15:58 – SLĒPTO ENERĢIJU DIENA. Visspēcīgākā enerģētika Mēness ciklā. Izvairieties no ķildām, konfliktiem. Nemirstības diena: aizgājējs ilgi paliek atmiņā. Stipriniet savu neredzamo enerģētiku, pievērsieties lūgšanām. Maģisko darbību sekas būs spēcīgas. Dāvājiet savu mīlestību un rūpes citiem, cik vien iespējams. Pasniedziet dāvanas tuviniekiem. Jebkuru darbu veiciet uzmanīgi, saudzīgi, neatstājiet pusdarītu. Laba diena braucieniem, lai sāktu tālu ceļu, pārceltos uz jaunu dzīves vietu.

Pašsajūta. Saudzējiet sevi. Palielinās traumu risks. Jutīgs mugurkauls, vārīga āda. Nelietojiet alkoholu

Saule lec pulksten 7:47

Saule riet pulksten 16:26

Sestdiena, 5. novembris

Vārdadienu svin Šarlote, Lote

Augošs mēness Auna zvaigznājā

Labvēlīgs laiks uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks mitrinošām attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, pīlingam, sejas tīrīšanai, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam, vaksācijai, solārijam.

Lunārā mēneša 12. diena no pulksten 16:04 – MĪLESTĪBAS, GUDRĪBAS, ŽĒLSIRDĪBAS UN DIEVIŠĶO ATKLĀJUMU DIENA. Īstā diena apliecināt mīlestību. Atrodiet veidu, kā pārslēgt dusmas, aizvainojumu mīlestības un pieņemšanas gultnē. Diena lūgšanām, vientulībai, altruismam, domu attīrīšanai. Nav ieteicams kaut ko sākt, jo rezultāts var nest zaudējumus.

Pašsajūta. Enerģētiskais centrs – sirds. Attīrās elpošanas ceļi, plaušas. Lietojiet tikai pārbaudītus medikamentus, kosmētiskos līdzekļus.

Čika laiks: 0:05-1:07

Saule lec pulksten 7:49

Saule riet pulksten 16:24

Svētdiena, 6. novembris

Vārdadienu svin Linards, Leons, Leo, Leonards, Leonarda

Pilnmēness Auna zvaigznājā, kulminācija 8. novembrī.

Nelabvēlīgs laiks vaksācijai, pīlingam, solārijam, ausu caurduršanai, sejas tīrīšanai, mitrinošām, atjaunojošām attīrošām ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 13. diena no pulksten 16:10 – SAPRAŠANĀS DIENA. Maģiska diena, kad var atbrīvoties no pagātnes nastas. Par sevi var likt manīt vecās problēmas – pieņemiet tās un mierīgi risiniet. Laba diena informācijas saņemšanai, uzkrāšanai, mācībām, īpaši grupās. Nozīmīga informācija var atklāties negaidītā veidā. Veidojiet jaunus un padziļiniet esošos kontaktus, veiciniet saprašanos. Veiksies kopīgi darbi. Publiskās uzstāšanās būs veiksmīgākas.

Pašsajūta. Ķermenī pastiprinās atjaunošanās procesi, intensīvi cirkulē šķidrumi. Lieliski iedarbojas medikamenti un kosmētiskie līdzekļi. Visjutīgākais ir kuņģis un aizkuņģa dziedzeris. Sargājiet nieres un pēdas. Uzmanieties ar ūdens procedūrām.

Saule lec pulksten 7:51

Saule riet pulksten 16:21