Kā uzlabot emocijas ar smaržu spēku
Skaistums
2022. gada 20. oktobris, 13:03

Kā uzlabot emocijas ar smaržu spēku

Reklāmas projekts

Mūsu smadzenēs smarža tiek apstrādāta ožas sīpolā, un šī informācija tiek nodota limbiskajai sistēmai, tostarp amigdalai – zonai, kas regulē emocijas. Mēs arī zinām, ka smaržas ietekmē hipokampa reģionu, kurā tiek apstrādātas un saglabātas atmiņas.

Tas izskaidro, kāpēc dažas smaržas var tik spēcīgi pārcelt mūs pagātnē uz aizkustinošiem vai mīļiem brīžiem – bērnības brīvdienām pie jūras, nedēļas nogalēm pie vecvecākiem vai kāzu dienu.

Šī spēcīgā ietekme, kas piemīt smaržām, daļēji ir iemesls, kāpēc uzņēmumi mūsdienās izmanto aromātus, lai piesaistītu klientus. Neatkarīgi no tā, vai tas ir uzmundrinošs aromāts, kas izplūst no veikala ieejas, kur jūs vēlaties iepirkties, pamatīgi patukšojot naudas maciņu, vai salds, nomierinošs interjera aromāts, kas virmo luksusa viesnīcas reģistratūrā, smaržu spēks ir visapkārt.

Tātad, ja zīmoli izmanto smaržas, lai liktu mums rīkoties noteiktā veidā, kāpēc gan neizmantot smaržu, lai radītu emocijas, kuras jūs patiešām vēlaties izjust?

Mēs esam apkopojuši pozitīvās emocijas – no pārliecības līdz mierinājumam, kuras mēs visi laiku pa laikam varētu veicināt, un to, kā to izdarīt ar vienkāršu aromāta pudelīti.

SMARŽAS, LAI JUSTOS PĀRLIECINĀTI

Nervozitāte mūs viegli pārņem – svīst plaukstas, sitas sirds ,mute kļūst sausa. Šādos gadījumos izvēlieties koksnes aromātus, kas palīdzēs jums justies mierīgam un piezemētam. Sandalkoks un ciedrs būs jūsu draugi, ja vēlaties līdzsvarot nervozitāti.

Jums ir jāuzstājas prezentācijā, kurā jūsu smadzenēm jādarbojas uz pilnu klapi? Pētījumi liecina, ka rozmarīns uzlabo atmiņu, kas ir ideāli piemērots, ja prezentācijas laikā jums viss jāzina no galvas.

Clean Reserve Sel Santal (Parfimērijas ūdens sievietei un vīrietim)
ILK Infatuated Extrait de Parfum (Smaržu ekstrakts sievietei un vīrietim)
Yves Saint Laurent La Nuit de L'homme Eau de Parfum (Parfimērijas ūdens vīrietim)
Evody Parfums Paris D'Âme De Pique (Parfimērijas ūdens)

SMARŽAS, LAI JUSTOS RELAKSĒTI

Mēs visi zinām, ka lavanda ir piemērota, kad nepieciešams atslābināties. Bet vai zinājāt, ka arī jūras notis uz mums iedarbojas atslābinoši? Jau izsenis zināms, ka ūdens mūs nomierina, un ūdens aromāti, kas atsauc atmiņā brīvi plūstošus viļņus, urdzošas upītes un kristāldzidru ūdeni, ir ideāli piemēroti, kad vēlaties atslābināties.

Furla Magnifica (Parfimērijas ūdens sievietei)
Maison Margiela Replica Bubble Bath (Tualetes ūdens sievietei un vīrietim)
Yves Saint Laurent Libre Eau de Toilette (Tualetes ūdens sievietei)
Dior Sauvage EDP (Parfimērijas ūdens vīrietim)
Prada Luna Rossa (Tualetes ūdens vīrietim)

SMARŽAS, LAI JUSTOS OMULĪGI

Vaniļa ir nomierinoša, to pierāda pētījumi, bet mēs to zinām arī no pašu pieredzes. Vaniļas garšu mēs bieži izvēlamies jau bērnībā, kad mums tiek piedāvāts saldējuma konusiņš, un tās saldo garšu var konstatēt pat mātes pienā. Patiesībā saldiem un krēmīgiem aromātiem, piemēram, šokolādei un karamelei, ir nomierinošs efekts. 

Tomēr ne visiem patīk saldas smaržas. Cita komforta sajūta ir vannā vai tad, kad ieslīdam svaigos, tīros palagos, un tas varētu izskaidrot, kāpēc arī ziepju smaržas maņām sniedz omulīgu apskāvienu. 

Valentino Voce Viva (Parfimērijas ūdens sievietei)
Van Cleef & Arpels  Collection Extraordinaire Orchidee Vanille (Parfimērijas ūdens sievietei)
DIOR Hypnotic Poison EDP For Her (Parfimērijas ūdens sievietei)
Billie Eilish Eilish Eau de Parfum (Parfimērijas ūdens sievietei)
Atelier Cologne Vanille Insensée Cologne Absolue (Parfimērijas ūdens sievietei un vīrietim)

SMARŽAS, LAI JUSTOS ENERĢISKI

Nekas tā nepiešķir enerģiju ķermenim un prātam kā citrusaugļi. Neatkarīgi no tā, vai tas ir citrons, apelsīns vai greipfrūts, pikants aromāts palīdzēs jums iesākt dienu vai izgaiņāt pēcpusdienas miegainību, iztiekot bez snaudas. Līdzās citrusaugļiem arī atsvaidzinošajai piparmētrai piemīt spēja uzlabot garastāvokli un sniegt jums nepieciešamo enerģiju.

EISENBERG Happy (Parfimērijas ūdens)
Narciso Rodriguez Narciso Cristal (Parfimērijas ūdens sievietei)
AETHER Citrus Ester (Parfimerijas ūdens sievietei un vīrietim)
Nina Ricci Nina Soleil (Tualetes ūdens sievietei)
Abercrombie & Fitch Away for Men (Tualetes ūdens vīriešiem)

SMARŽAS, LAI JUSTOS LAIMĪGI

Tā kā smaržas ir cieši saistītas ar emocijām un atmiņām, bieži vien smaržas, kas liek mums justies patiesi laimīgiem, ir personiskas. Tas varētu būt vīģu aromāts, jo tas jums atgādina par pārsteidzošām brīvdienām Vidusjūrā, vai rožu aromāts, jo tādas smaržas lieto jūsu draudzene, kas vienmēr jūs smīdina. Atrodiet smaržu, kas liek jums smaidīt.

Lancome La Nuit Tresor Intense (Parfimērijas ūdens sievietei)
Gucci Bloom Eau de Toilette (Tualetes ūdens sievietei)
Jardin Bohème Mémoires d'Amour (Parfimērijas ūdens sievietei)
Les Destinations Cuba (Parfimērijas ūdens)
Burberry Hero Eau de Parfume (Parfimērijas ūdens vīrietim)

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv