foto: BACKGRID/ Vida Press
Princim Džordžam, princesei Šarlotei un princim Luisam pirmā diena jaunajā ekskluzīvajā skolā. FOTO
Kembridžas hercogu bērniem pirmā diena jaunajā skolā.
Bērni
2022. gada 8. septembris, 14:07

Princim Džordžam, princesei Šarlotei un princim Luisam pirmā diena jaunajā ekskluzīvajā skolā. FOTO

Jauns.lv

Prinča Viljama un Kembridžas hercogienes Ketrīnas bērni – princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss – sākuši mācības jaunā skolā. Pēc pārcelšanās no Londonas uz Vindzoru abi vecākie bērni bija spiesti mainīt skolu, savukārt pastarītim Luisam šī ir pirmā skola viņa mūžā.

Tērpušies jaunajās skolas formās un smaidīgi Kembridžu bērni pie rokas vecākiem devās uz savu pirmo skolas dienu prestižajā Lambrūkas skolā Berkšīrā. Pēc ieiešanas pa skolas vārtiem, jaunie audzēkņi apsveicinājās ar mācību iestādes direktoru Džonatanu Periju, kurš viņus jau gaidīja.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Kembridžas hercogu bērni sasveicinās ar Lambrūkas skolas direktoru.

Šī ir vispārizglītojošā skola, kurā mācās 615 audzēkņi – meitenes un zēni vecumā no trīs līdz 13 gadiem. Tā atrodas Anglijas vidienē, netālu no Kembridžas hercogu jaunajām mājām Adelaidas kotedžas Vindzorā.

Kembridžas hercogi ved visus trīs bērnus uz pirmo dienu jaunajā Lambrūkas skolā

gallery icon
15

Džordžam un Šarlotei šīs ir lielas pārmaiņas. Iepriekš viņi bija skolēni “Thomas’s Battersea” skolā Londonā. Luisam šī ir pirmā skola, vasarā viņš pabeidza bērndārznieka gaitas “Willcocks” bērnudārzā Kensingtonā.

Skola laukos ar brīvības garu

Zināms, ka princis Viljams un hercogiene Ketrīna “neskaitāmas reizes” apmeklējuši Lambrūkas skolu pirms izdarījuši izvēli par labu šai prestižajai mācību iestādei. Vienā no vizītēm Viljams pat esot aprunājies ar kādu no skolēniem par latīņu valodas mācību stundām.

Lambrūkas skola atzīta par vienu no labākajām privātskolām visā Lielbritānijā.

Princese Šarlote un princis Džordžs dodas uz skolu. Princesei pirmā skolas diena

gallery icon
13

“Talk Education” ceļvedī Lambrūka raksturota kā tāda, kur piemīt “gardas brīvības un svaiga gaisa sajūta”.

“Kroketa spēles zālienā, bērni vizinās ar kartingiem, skraida pa teritoriju ar kriketa nūjām un šūpojas koka zaros iekārtās vecās riepās. Viņiem visiem ir sārti vaigi un veselīgs mirdzums sejās.”

“Skola ir iekārtota lielā baltā lauku mājā. Šeit ir arī bērnudārzs un pirmsskolas mācību iestāde. Šeit ik uz soļa jūtams gards brīvības gars un svaiga gaisa vēsma,” rakstīts ceļvedī.

Prinča Džordža pirmā skolas diena

Princis Džordžs ieradās skolā, cieši turoties tētim princim Viljamam pie rokas. Diemžēl mamma hercogiene Ketrīna nevarēja būt dēlam līdzās šajā ...

gallery icon
20

Skolēni var izmantot internātu

Lai gan Kembridžu bērni būs dienas skolnieki, Lambrūka piedāvā arī iknedēļas internātu un internātu ar ērti maināmu grafiku visiem saviem skolēniem vecumā no septiņiem līdz 13 gadiem. Aptuveni 75% audzēkņu to vienā vai otrā veidā arī izmanto.

Princese Šarlote un princis Džordžs pirmajā bērnudārza dienā

Princese Šarlote un princis Džordžs pirmajā bērnudārza dienā.

gallery icon
4


 
“Pat vecākiem, kas dzīvo pavisam līdzās, patīk ideja, ka viņu mazie bērni vajadzības gadījumā var palikt šeit pa nakti — tas nozīmē, ka viņi var sarīkot ballītes un lāpīt paģiras, neraizējoties, ka nākamajā dienā bērni ir jāved uz skolu,” izdevumam “The Telegraph” norādījis kāds vārdā nenosaukts informācijas avots.

Skola sestdienās un citi karaļbērni

Mācības jaunā skolā Džordžam un Šarlotei nebūs vienīgās lielās izmaiņas. Šajā skolā audzēkņi mācās arī sestdienās.

Princese Šarlote un princis Džordžs ar vecākiem apmeklē Lieldienu dievkalpojumu Vindzorā 2022. gadā

gallery icon
20

Kembridži nebūs vienīgie karaļbērni, kas skolojušies prestižajā Lambrūkā. Skolā, kas dibināta jau 1860. gadā, savulaik mācījušies divi karalienes Viktorijas mazdēli – princis Kristians Viktors un princis Alberts no Šlēsvigas-Holsteinas. Tas bijis 1878. gadā. Karaliene Viktorija mērojusi ceļo no Vindzoras pils, lai skatītos, kā mazdēli spēlē skolas ludziņās un kriketa mačos.

Milzīga mācību maksa

Bērnu izglītošana Lambrūkas skolā vecākiem neizmaksā lēti. Visu trīs bērnu mācību maksa vienā gadā Viljamam un Ketrīnai sastādīs vairāk nekā 53 000 sterliņu mārciņu lielu rēķinu.

Nebēdnīgais princis Luiss karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinībās

Ceturtdien Londonas centrā notikušajās karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinībās vienu no galvenajām lomām noteikti ieņēma mazais princis Luiss, Kembridžas ...

gallery icon
22

Luisam mācību maksa sākumskolā vienā semestrī sastāda 4389 sterliņu mārciņas, Šarlotei 3. klasē – 6448 sterliņu mārciņas par semestrī, savukārt Džordžam mācības 5. klasē izmaksā 6999 sterliņu mārciņas semestrī.

Karaliene Elizabete II uz Bakingemas pils balkona tērzē ar mazmazdēlu princi Džordžu

Karaliene Elizabete II uz Bakingemas pils balkona tērzē ar mazmazdēlu princi Džordžu.

gallery icon
8