foto: Publicitātes foto
Vitamīni matiem – palīgs pret matu izkrišanu un augšanas veicināšanai
Sieviete.
Skaistums
2022. gada 12. augusts, 09:08

Vitamīni matiem – palīgs pret matu izkrišanu un augšanas veicināšanai

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Daudzas kultūras visā pasaulē uzskata matus par skaistuma un veselības zīmi. Diemžēl, atsevišķiem cilvēkiem veselīgu matu audzēšana un uzturēšana ir izaicinājums, vienlaikus sastopoties ar matu izkrišanu. Matu veselības problēmām un matu izkrišanai var būt dažādi iemesli. To ietekmē uzturs, dzīvesveids un dažādi ārējie faktori. Lai gan vitamīni matiem un uztura bagātinātāji nevar būt brīnumlīdzeklis, taču pareizi izvēlēti, tie var pozitīvi ietekmēt matu izskatu un veselību.

Lasiet tālāk, lai noskaidrotu, kādi ir piemērotākie un labākie vitamīni matiem, lai tie augtu gari un veselīgi.

Vitamīni matu veselībai - augšanai, stiprināšanai un pret izkrišanu

Matu vitamīni ir uztura bagātinātāji, kas īpaši veidoti matu veselības uzlabošanai. Visbiežāk vitamīni matiem pieejami kompleksos preparātos, saturot vairākus vitamīnus un mikroelementus kopā, kas speciāli izvēlēti gan matu veselīguma un augšanas veicināšanai, gan pret izkrišanu. Pirms jebkuru vitamīnu lietošanas nepieciešams konsultēties ar ārstu vai farmaceitu.

Matu augšanai nepieciešamie vitamīni ir lietojami paralēli veselīga uztura un dzīvesveida piekopšanai, kas kopā palīdzēs uzlabot to ātrāku augšanu, spīdumu, biezumu un izturību. 

Kādi vitamīni nepieciešami matiem?

Matu veselību nosaka daudzi faktori, piemēram, vecums, ģenētika, hormonu līmenis, veselības stāvoklis, diēta, stress un matu kopšana ikdienā. Daudzos gadījumos uztura un dzīvesveida uzlabošana var veicināt matu veselību, proti, ikdienā veicot pietiekami daudz fizisku aktivitāšu, ēdot sabalansēti, uzturā lietojot vitamīniem bagātus produktus.

Biotīns, selēns, cinks un varš - ar šo vitamīnu atbalstu mati tiks stiprināti, tie augs garāki un stiprāki. Saņemot pietiekamu daudzumu šo vitamīnu un uzturvielu, var uzlaboties matu veselība un to izskats.

Meklējiet ar minerālvielām bagātus pārtikas produktus!

Atvēliet vietu savā uzturā produktiem ar bagātīgu vitamīnu un minerālvielu daudzumu:

  • Biotīns atrodas olu dzeltenumā, dzīvnieku aknās, nierēs, riekstos, pākšaugos, graudaugos, ziedkāpostos, banānos un sēnēs.
  • Selēns sastopams zivīs un jūras produktos, cūkgaļā, liellopu un aitas gaļā, putnu gaļā, piena produktos, pilngraudu miltu izstrādājumos, riekstos, tomātos, pupiņās, sēnēs, puķkāpostos, ķiplokos, ķirbjos.
  • Cinks atrodams austerēs, krabju gaļā, jēra / liellopu gaļā un aknās, nierēs, sēklās (ķirbju, sezama, u.c.), turku zirņos, pupiņās, riekstos, spinātos, piena produktos, olās, lasī, kakao pulverī.
  • Varš sastopams jūras produktos (zivis, austeres, kalmārs), liellopa, cūkas, jēra un putnu gaļā, kā arī nierēs un aknās, zaļumos, riekstos, sēklās, žāvētos augļos, ziedkāpostos, pupiņās, zirņos, piena produktos, avokado, pilngraudu produktos, ogās.

Ja ikdienā tiek lietots nepilvērtīgs uzturs, papildus var lietot uztura bagātinātājus, lai uzņemtu pietiekamu daudzumu vitamīnu un minerālvielu.

foto: Publicitātes foto
Sieviete.

Papildus ieteikumi veselīgiem matiem:

 

Uzņemiet olbaltumvielas – matu veselībai svarīgs ir pietiekams olbaltumvielu daudzums, ko var iegūt ēdot gaļu, zivis, pākšaugus, piena produktus, olas. 

Iepazīstiet savus matus – kāds ir matu tips un tekstūra, cik bieži izmantojat karstos matu veidotājus? No tā būs atkarīga matu kopšanas līdzekļu izvēle un biežums, lai tie būtu iespējami veselīgi, izturīgi un skaisti. Ja mati jau ir bojāti un trausli, būtu ieteicams nelietot uz tiem karstos veidotājus, piemēram, matu fēnu vai taisnotāju;

Regulāri masējiet galvas ādu, lai veicinātu matu augšanu un uzlabotu asinsriti;

Pietiekams atpūtas un miega daudzums ir svarīgs organisma vispārējai veselībai, kas ietekmē arī matu veselību un skaistumu.

Kāpēc izvēlēties InternetAptieka.lv uztura bagātinātājus

 

Ja meklējat iespējas, kā uzlabot savu matu veselību, tad vitamīni matiem ir atrodami interneta aptiekā. InternetAptieka.lv ar dažiem klikšķiem varat iegādāties sev un ģimenei nepieciešamo gan veselībai, gan skaistumam, turklāt nodrošināta bezmaksas piegāde visā Latvijā jebkuram pasūtījumam, neatkarīgi no tā vērtības. Ienāciet un pārliecinieties!

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!