Skaistums
2022. gada 22. jūlijs, 14:04

Labākie pigmenta plankumu korektori, kas tiešām darbojas!

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Saules plankumi, vecuma plankumi vai hiperpigmentācija ir tumši plankumi uz sejas, rokām un dekoltē, kas var parādīties saules iedarbības, ģenētikas, hormonu un iekaisumu rezultātā.

Tā vietā, lai tos vienkārši nosegtu ar maskējošu līdzekli, izvēlieties tumšo plankumu korektoru, kas var palīdzēt izbalināt hiperpigmentāciju uz visiem laikiem. Tumšo plankumu korektori tiek izmantoti, lai balinātu un mazinātu ādas hiperpigmentāciju, ko izraisa akne, saules bojājumi vai citādi nevienmērīgs ādas tonis. Tie iedarbojas, kavējot tirozināzes enzīmu, kas atbild par melanīna veidošanos ādā, un var arī palielināt ādas šūnu atjaunošanās ātrumu, ātrāk atbrīvojot ādu no atmirušajām, bojātajām šūnām un atbrīvojot vietu jaunām, svaigām šūnām.

Neatkarīgi no tā, vai  tumšie plankumi ir radušies no saules, pēc aknes palikušas rētas, kas kļuvušas tumšākas UV staru iedarbībā, vai melasmas izraisīti, piedāvājam labākos tumšo plankumu korektorus, kas patiešām darbojas, lai neatgriezeniski novērstu tumšos plankumus un hiperpigmentāciju uz sejas un ķermeņa.

Dr. Brandt Dark Spots No More (Sejas plankumu samazinošais skābes koncentrāts)

SOSKIN Glyco-C Pigment-Wrinkle Corrective Care (Koriģējošs līdzeklis pret grumbām un pigmentāciju)

Clinique Even Better Skin Tone Correcting Moisturizer SPF 20 (Sejas krēms pigmentācijas plankumu novēršanai)

Dr Irena Eris Lumissima Brightening & Anti-Aging Day Cream SPF 20 (Sejas krēms pigmentētai nobriedušai ādai)

Kam pievērst uzmanību, izvēloties labāko tumšo plankumu korektoru

Izvēloties tumšo plankumu koriģējošas procedūras, kas var ietvert serumus, mitrinātājus un eksfoliatorus, piemēram, pīlingus, mūsu speciālisti iesaka uz iepakojuma meklēt terminus, kas tieši norāda uz tumšo plankumu noņemšanu, vai „izgaismošanu” un „ādas tonusa uzlabošanu”.

Pievērsiet uzmanību sastāvam, kas satur tādas ādas kopšanas sastāvdaļas kā:

  • C vitamīns, antioksidants, kas balina ādu
  • Niacinamīds (B3 vitamīns), kas palēnina pigmenta ražošanu)
  • Hidrohinons, kas inhibē fermentu, kas ražo melanīnu
  • Retinols un alfa vai beta-hidroksiskābes (piemēram, glikolskābe un salicilskābe), kas pastiprina ādas šūnu maiņu, lai atbrīvotos no hiperpigmentētām šūnām.
  • Traneksamīnskābe, kojskābe, alfa-arbutīns, cisteamīns, azelaīnskābe, rezorcīns, sojas un lakricas saknes ekstrakts arī var mazināt hiperpigmentāciju.

Kā vislabāk lietot tumšo plankumu korektoru?

Lietojot tumšo plankumu korektoru, parasti, ja tas ir seruma vai šķidruma formā, tam jābūt pirmajam produktam, kas pieskaras jūsu ādai pēc attīrīšanas. Ja tumšo plankumu korektors ir losjona vai krēma formā, to var uzklāt pēc seruma. Ņemiet vērā, ka saule ir viens no galvenajiem faktoriem, kas veicina tumšo plankumu veidošanos un pastiprināšanos, tāpēc, lai samazinātu tumšo plankumu rašanos, ikdienā uzklājiet plaša spektra saules aizsargkrēmu ar SPF 30 vai augstāku.

Vissvarīgākais ir tumšo plankumu korektoru lietot saskaņā ar norādījumiem uz produkta iepakojuma, it īpaši attiecībā uz lietošanas biežumu, kas var būt no vienas līdz divām reizēm dienā vai vienu vai divas reizes nedēļā, piemēram, pīlinga gadījumā.

Kā es varētu pavisam atbrīvoties no tumšajiem plankumiem?

Labas ziņas: tumšie plankumi nav neizskaužami! Lūk, kā izbalināt hiperpigmentācijas plankumus:

  • Veiciet ādas kopšanas procedūras vismaz vienu mēnesi. Ārīgi lietojamie līdzekļi, ko izmantojat mājās, patiešām var darboties, taču jebkurš mājās lietojams ādas kopšanas līdzeklis, piemēram, serums, ir jālieto katru dienu saskaņā ar norādījumiem vismaz četras nedēļas, lai novērstu vecuma radīto plankumu izbalēšanu.
  • Lietojiet SPF. Jebkurš tumšo plankumu korekcijas līdzeklis jālieto kopā ar plaša spektra sejas saules aizsargkrēmu SPF 30 vai augstāku, lai tas varētu iedarboties un novērstu turpmākus bojājumus. Katru dienu jebkurā gadalaikā uzklājiet SPF līdzekli uz sejas.
  • Dodieties pie dermatologa. Grūti likvidējamu plankumu gadījumā dermatologs var piedāvāt ātrākus un modernākus risinājumus, piemēram, lāzerterapiju. Vienmēr ir ieteicams doties pie dermatologa uz ikgadējām ādas pārbaudēm, lai pārliecinātos, ka neviens no jūsu ādas plankumiem nav pirmsvēža vai vēža simptoms.

Vēlaties saņemt vairāk ādas kopšanas padomu?

Sekojiet mums Facebook un Instagram, kā arī pierakstieties ziņojumu saņemšanai e-pastā un online konsultāciju saņemšanai Douglas.lv 

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv