Stila jaunumi
2022. gada 6. jūlijs, 07:04

Slavenu cilvēku zelta atziņas, par kurām viņi ir pateicīgi saviem vecākiem

Anita Sedliņa

Jauns.lv

Bērna piedzimšana ir liela atbildība un viņu audzinot, vecāku pienākums ir sagatavot „lielajai dzīvei”. Visbiežāk, svarīgākās dzīves mācības un padomi tiek gūti tieši no vecākiem, un slavenības nav izņēmums - par laimi, ar tām arī padalās publiski.

Tas nebija tēva veiksmes stāsts, bet gan kļūdas, kas komiķim Džimam Kerijam ļāva izprast patieso dzīves mācību: „Mans tēvs varēja būt lielisks komiķis, taču viņš neticēja, ka tas ir iespējams.

Viņa izvēle bija konservatīva par labu grāmatveža darbam un kad man bija divpadsmit, viņš no šī „drošā” darba tika atlaists. Mūsu ģimene bija spiesta darīt visu iespējamo, lai izdzīvotu. Mana mācība no tēva misēkļiem ir tā, ka ir jāriskē darot to, kas jums patīk un nevis jābaidās kļūdīties lietā, kas neinteresē.”

foto: ddp/Manfred Segerer / Vida Press
Džims Kerijs.

Rakstura liecība 

„Padoms, ko katru dienu atceros, ir labs rokasspiediens! Šis ir bizness un esmu pārliecināta, ka ikdienā satiekot jaunus cilvēkus, stingrs rokasspiediens nozīmē ko vairāk par vienkāršu sasveicināšanos,” aktrise Keita Mara skaidro - „līdz pat šai dienai, nav nekā sliktāka par ļenganu rokasspiedienu. Uzskatu, ka tas daudz pasaka par cilvēka raksturu.”

foto: FS/AdMedia/Sipa USA/ Vida Press
Keita Mara.

Pamet savu komforta zonu

„Tētim un mammai izdevās mudināt darīt lietas, kas nepadevās, nodarboties ar daudziem, dažādiem sporta veidiem, kā nozīmi nesapratu. Toreiz likās, ka tas ir bezjēdzīgi, taču galu galā, tas atklāja manas līderības spējas un tā vietā, lai pieturētos pie lietām, kurās jutos komfortabli, parādīja, ka daudzās jomās man vēl ir jāattīstās,” pravietisku mācību ir guvis Microsoft izveidotājs Bils Geitss.

foto: Jackie Brown / SplashNews.com/ Vida Press
Bils Geitss.

Vienmēr var atgriezties drošībā

Kad pievilcīgais aktieris Kriss Hemsvorts, (kino karjeras dēļ ) esot bijis satraukts par pārcelšanos no Austrālijas uz ASV, viņa mīlošā māmiņa esot devusi noderīgus „ceļa vārdus”: „Ja tev tas nepatīk, dari ko citu. Tev taču patīk tēlot?! Lieliski, dodies un tēlo. Un ja neizdodas, tu vienmēr vari atgriezties mājās.”

foto: Brandon Voight / BACKGRID/ Vida Press
Kriss Hemsvorts.

Atrast savu aizraušanos

„Jums ir jāatrod sava aizraušanās,” bijusī olimpiete Ketlīna Dženere esot mācījusi meitas - modeli Kendalu un uzņēmēju Kailiju- „Man vienalga, kas tas ir. Ir jāatrod kaut kas, kas sajūsmina no rīta mostoties. Lūk, tas ir īstais sasniegums un veiksme.”

foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press
Kailija un Kendela Dženeres.

Viss plūst un mainās

Viena lieta, ko mūziķis Billijs Rejs Sairuss ir iemācījis savai meitai, arī mūziķei Mailijai, ir saistībā ar mīlas lietām: „Nekad un neviens nepaliek tāds pats. Audz, attīsties, mainies ar katru, un svini savas mīlestības ceļojumu.”

foto: Anthony Harvey/Shutterstock/ Vida Press
Mailija Sairusa un Billijs Rejs Sairuss.

Mūžu dzīvo, mūžu mācies

Pateicoties tēvam, aktieris Hjū Džekmens ir gan pievilcīgs, gan ar smadzenēm: „Mans tēvs sludināja izglītību. Un aizraušanos - atrast jomu, kas padodas un pēc tam darīt visu iespējamo, lai to apgūtu pilnībā. Nedoties pasaulē pirms nav iegūta izglītība!” Acīmredzot, aktieris šo padomu ir ņēmis pie sirds, jo jau 2013. gadā ir ticis nominēts Kinoakadēmijas balvai un tajā pašā gadā ieguvis Zelta globusu.

foto: Robert Deutsch-USA TODAY/Sipa US/ Vida Press
Hjū Džekmens.

Spert soli atpakaļ 

„Mamma vienmēr atgādināja būt laimīgai un iemācīties atkāpties soli atpakaļ, lai paskatītos uz notiekošo no malas. Jo šajā trakajā dzīvē, ir viegli sevi pazaudēt,” tādu padomu no mammas ir saņēmusi singla All About That Bass izpildītāja Megana Treinore.

foto: Image Press Agency/Sipa USA/ Vida Press
Megana Treinore.

Maksa par sasniegumiem

„Viņa lietotākais vārds vienmēr bija „disciplīna”,” par savu tēvu Hulio stāsta mūziķis Enrike Iglesiass - „Viņš vienmēr atkārtoja, ka ja neesi disciplinēts, dzīvē neko nesasniegsi un es uzskatu, ka viņam bija 100% taisnība. Veiksmes vārdā ir jānes upuri, tā nenāk viegli.”

foto: Larry Marano/Shutterstock/ Vida Press
Enrike Iglesiass.