Attiecības
2022. gada 22. jūnijs, 06:46

Kašers un viņa Jānis atzīmē pirmo gadu laulībā. Tas nesis daudz izaicinājumu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

16. jūnijā kāzu gada jubileju atzīmēja multimākslinieks Kašers, īstajā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis Miņins, ar vīru, fitnesa treneri Jāni Miņinu Blūmu-Blūmani, kuri viendzimuma laulību pērn reģistrēja Dānijā.

Kašera un viņa Jāņa kāzas Dānijā 2021. gada jūnijā

Latvijā populārākais viendzimuma pāris - multimākslinieks Kašers un viņa mīļotais vīrietis fitnesa treneris Jānis Miņins - 2021. gada jūnijā Dānijā ...

gallery icon

Kaspars un Jānis ir viens no 27 viendzimuma pāriem, kuri Latvijā tiesas ceļā cīnās par savas laulības likumīgu atzīšanu, un septembrī nolikta tiesas sēde, kurā tiks skatīts, vai abi vīrieši ir uzskatāmi par ģimeni vai ne.

Kā novērojis žurnāls "Kas Jauns", tad sabiedrībā pāris uzvedas pieklājīgi un ar mīļuma izpausmēm apkārtējos nemulsina. Fotografējoties abi uzliek uz acīm saulesbrilles, paskaidrojot, ka tā rīkojas tādēļ, lai viņus neskartu nelabvēlības un nicinājuma pilni skatieni no ļaudīm, kuri homoseksualitāti neatzīst un kritizē.

Savā kāzu gadadienā abi vīri soctīklos publiskoja glamūrīgas fotogrāfijas un dalījās ar atziņām par savām attiecībām, mīlestību un pirmo gadu precēta pāra statusā.

“Kļūstot vecākiem, ar katru gadu mainoties, viena lieta paliek nemainīga – es turpināšu tevī iemīlēties. Priecīgu gadadienu!” mīļotajam Jānim siltus vārdus veltīja Kašers, paužot: “Nekas šajā pasaulē nevar būt skaistāks par mīlestību, ko esi man dāvājis. Tava mīlestība manas dienas padara gaišākas un bagātina manu dzīvi. Mīlestība nav par to, cik daudz dienu, mēnešu vai gadu jūs esat kopā. Mīlestība ir par to, cik daudz jūs mīlat viens otru katru dienu.”

Savukārt Jānis atzina: “Mierīgi dzerot rīta kafiju, padomāju un saprotu, ka katra diena laulībā ir skaistāka nekā katra diena, sapņojot par to.

Kašera un viņa Jāņa dzīves ainiņas

gallery icon

Pirmais gads laulībā ir nesis daudz izaicinājumu, piedzīvojumu un skaistu mazu mirkļu, kuri ir piepildījuši šīs daudzās 365 dienas! Un blakus istabā tagad dzied man vīrs, suns ķuķinās blakus, un īstenībā iekšēji ir pilnīgs miers. Pavisam nesen dzirdēju, ka pāris, kuri kopā laulībā ir 55 gadus, saka, ka pirmie 54 gadi ir visgrūtākie un tikai pēc tam ir labākie gadi priekšā vai vienalga! Priekā par ģimeni, par kopā būšanu, par kopīgiem sapņiem, par katra ambīcijām un izaugsmi, par katra savdabīgo raksturu un, visbeidzot, priekā par mīlestību!”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" svētku dubultnumurā!

 

Tēmas