Attiecības
2022. gada 7. jūnijs, 06:51

Fotogrāfijas parāda skaudro realitāti. Harijs un Megana nebija gaidīti lielākajā daļā karalienes jubilejas pasākumu

Jauns.lv

Aizvadīto četru dienu laikā lielākā daļa britu karaliskās ģimenes pārstāvju piedalījās karalienes valdīšanas Platīna jubilejas pasākumos. Uz tiem no ASV bija ieradies arī Viņas Majestātes mazdēls princis Harijs ar sievu Meganu Mārklu, taču Saseksas hercogu apmeklētie jubilejas pasākumi bija ierobežoti līdz minimumam.

Princis Harijs un Megana Mārkla kopā ar abiem bērniem – trīs gadus veco dēlu Ārčiju un gadu veco meitu Lilibetu – bija mērojuši tālo ceļo no Kalifornijas uz Londonu, lai piedalītos karalienes Platīna jubilejas pasākumos. Tomēr Saseksas hercogu faniem nebija iespējas daudz redzēt Štatos dzīvojošo pāri. Lai gan jubilejas pasākumi norisinājās četru dienu garumā, Hariju un Meganu bija iespējams skatīt vien divos no daudzajiem pasākumiem.

Princis Harijs un Megana Mārkla apmeklē pateicības dievkalpojumu Londonā 2022. gada 3. jūnijā

gallery icon

Agrāk princis Harijs parasti stāvēja līdzās savam tēvam princim Čārlzam un vecākajam brālim princim Viljamam. Taču šogad, kad karaliene atzīmēja savas valdīšanas 70. gadadienu, Harijs bija uzaicināts apmeklēt tikai divus pasākumus un visu šo četru dienu laikā viņš ne reizi nebija nofotografēts līdzās savam tēvam vai brālim.

Princis Čārlzs ar sievu hercogieni Kamillu un princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu un visiem trim bērniem – Džordžu, Šarloti un Luisu – bija līdzās karalienei kā “Trooping the Colour” parādes laikā un Bakingemas pils balkona, tā arī jubileju noslēdzošajā koncertā.

Karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinību noslēgums

Svētdien, 5. maijā, Lielbritānijā noslēgušās karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas - 70 gadu valdīšanas - svinības. 96 gadus vecā karaliene ...

gallery icon

Čārlzs ar sievu un Viljams ar ģimeni apmeklēja arī pateicības dievkalpojumu Svētā Pāvila katedrālē, kas bija pasākums, uz kuru bija ielūgts arī Harijs ar Meganu. Taču ASV dzīvojošajiem Saseksiem nebija dota iespēja publiski pārmīt kādu vārdu ar Harija tēvu vai brāli, viņiem bija ierādītas vietas atstatus no sev tuvākajiem radiniekiem.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Harijam un Meganai bija ierādīta vieta otrajā rindā aiz prinča Edvarda ģimenes.

Kā zināms, veselības apsvērumu dēļ karaliene neapmeklēja šo dievkalpojumu.

Tūlīt pēc jubilejas pasākumu noslēgšanās Harijs un Megana ar bērniem mērojuši ceļu atpakaļ uz Losandželosu. Nevienā no četrām svētku dienām publiski nebija redzami Saseksu bērni Ārčijs un Lilibeta.

foto: Maciel / BACKGRID/ Vida Press
Svētdien Harijs un Megana jau atgriezušies atpakaļ Kalifornijā.

Turpretī viņu vecākie brālēni un māsīcas apmeklēja karalienes jubilejas pasākumus. Princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss, kā arī Mia un Lēna Tindalas (karalienes mazmeitas Zāras Tindalas vecākie bērni), lēdija Luīze Mauntbatena-Vindzora un vikonts Džeimss Mauntbatens-Vindzors (karalienes jaunākā dēla prinča Edvarda bērni) bija klātesoši lielākajā daļā svētku pasākumu.

2018. gadā, kad karalienei par godu norisinājās “Trooping the Colour” parāde, Harijs un Megana bija līdzās karalienei, princim Čārlzam un princim Viljamam uz Bakingemas pils balkona.

„Trooping The Colour” parāde 2018. gadā

gallery icon

Ja atskatāmies vēl tālākā parādē, tad Harijs parādi apmeklēja, jau būdams brāļadēla prinča Luisa vecumā. 1988. gadā fotogrāfiem izdevies iemūžināt rotaļīgu mirkli, kad princis Harijs redzams uz rokām mammai princesei Diānai un rāda mēli.

foto: Tom Stockill/ANL/Shutterstock/ Vida Press
Princese Diāna ar princi Hariju "Trooping the Colour" parādes laikā 1988. gadā.

Sekojot līdzi karalienes Platīna jubilejas svinībām un prinča Luisa uzvedībai, redzams, ka šāda draiskošanās Vindzoru ģimenē ir pārmantota no paaudzes paaudzē. Arī Luiss piesaistīja sabiedrības uzmanību ar savām amizantajām grimasēm “Trooping the Colour” parādes laikā.

Nebēdnīgais princis Luiss karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinībās

Ceturtdien Londonas centrā notikušajās karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinībās vienu no galvenajām lomām noteikti ieņēma mazais princis Luiss, Kembridžas ...

gallery icon

Saseksas hercogi neapmeklēja arī Platīna jubilejas pasākumus noslēdzošo grandiozo galā koncertu, uz kuru ieradās Kembridžas hercogi ar bērniem, princese Beatrise ar vīru Edoardo Mapelli Moci un citi karaliskās ģimenes pārstāvji. Bauimo, ka Harijs un Megana pasākumu izlaiduši, lai atzīmētu meitas gada jubileju.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon

Paparaci novērojuši, ka “Trooping the Colour” parādi Saseksas hercogi vērojuši aiz loga Bakingemas pilī kopā ar jaunākajiem Vindzoru klana pārstāvjiem, kuriem arī bija liegta iespēja iziet uz pils balkona un vērot parādi kopā ar karalieni. Harijs un Megana nebija aicināti arī piedalīties svinīgajā ierašanās procesijā, kad karaliskās ģimenes pārstāvji pilī ierodas karietēs.

Tomēr karaliene bija izrādījusi godu Harijam un Meganai, ielūdzot tos pilī, taču parādi lūdzot skaitītes vien caur aizvērtu logu.

Būtībā vienīgais pasākumus, kad fani varēja tuvāk skatīt Hariju un Meganu atkal Londonā, bija dievkalpojuma apmeklējums Svētā Pāvila katedrālē.

Fotogrāfiem nav izdevies iemūžināt arī Saseksu ierašanos lidostā. Tiek lēsts, ka Viņas Majestāte nosūtījusi pārim automašīnas, kas viņus diskrēti sagaida privātā lidostā un plašāka sabiedrība pāri tā arī neredz.

Tik pieticīga Saseksu iziešana sabiedrībā nav nejaušība, visticamāk tas bijis apzināts lēmums, lai Hariju un Meganu neviens nevarētu vainot, ka Viņas Majestātes jubilejā viņi bijuši uzmanības centrā. Darīts viss, lai visa cieņa un uzmanība būtu izrādīta pašai gaviļniecei – karalienei, un nekas un neviens neaizēnotu viņu šajā nozīmīgajā jubilejā.