Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
foto: Šeila Orlova
Dzīvesstils

Katrīna Gupalo par to, kur rod spēku: "Slēpties no ziņām, kas šķiet pārāk biedējošas, nav mūsdienu sievietes cienīgi"

Žurnāls "OK!"

Dziedātājas Katrīnas Gupalo ģimene no tēva puses šobrīd atrodas karadarbības plosītajā Ukrainā. Kas viņai šajā laikā palīdz saglabāt emocionālo līdzsvaru un mobilizēties, lai koncentrētos ikdienas darbiem?

Katrīna Gupalo par to, kur rod spēku: "Slēpties no...

1. Mūzika. Mākslai piemīt milzīgs spēks, tāpēc kopā ar 40 mūziķiem un vēl tikpat lielu radošo komandu izveidojām dziesmu un mūzikas video Ukrainai – Resistance (Pretestība – tulk.). Tā jau ir sasniegusi tūkstošiem klausītāju visā pasaulē, nes iedvesmu un sniedz kaut nedaudz spēka.

2. Drosme. Baidīties ir ļoti cilvēcīgi, un mēs baidāmies tad, kad mums ir, ko zaudēt. Tomēr bailes ir neproduktīvs dvēseles stāvoklis, kas paralizē. Tāpēc bailes mēģinu transformēt enerģijā un spēkā, ar kuru stāties pretī jebkurām grūtībām un izaicinājumiem. Ja mums ir bail, tātad ir vērts cīnīties un nepadoties.

3. Cilvēki. Pat ja esi introverts (vai kā manā gadījumā – maniakāls vientuļnieks), noteikti ir vērts pamēģināt pārvarēt pirmo mulsumu un satuvināties ar cilvēkiem. Izrādās, mūs vieno tik daudz – mums ir tie paši sapņi, tie paši misēkļi, tās pašas bažas un cerības. Kad esam kopā, mēs noteikti esam spēcīgāki nekā katrs atsevišķi savā individuālajā ikdienas skrējienā.

Dziedātājas Katrīnas Gupalo jaunā videoklipa prezentācija un viņas dzimšanas dienas ballīte.

Katrīnas Gupalo dzimšanas dienas ballīte

2019. gada 17. jūlijā Rīgā, kultūras bārā "Sapņi un kokteiļi", notika dziedātājas Katrīnas Gupalo jaunā videoklipa prezentācija un viņas dzimšanas ...

4. Darbs. Jo vairāk dari, jo vairāk spēka rodas. Tieši tik vienkārši. 

5. Korgiji. Ja uz pasaules ir kaut kas tik jauks, pūkains, vienmēr smaidīgs un priecīgs, tātad mūsu planēta Zeme ir paradīze, kura jānosargā. Man tie ir korgiji, kādam citam – vēja suņi vai panteras, zirgi, palmas, bērzi, saule, strautiņš vai jūra...

foto: Shutterstock

6. Ukraina un tās tauta cīnās par mūsu visu nākotni. Viņi ir visīstākie mūsdienu rokstāri – varoņi, kuri iedvesmo visu pasauli, un mēs katrs varam mēģināt kaut nedaudz līdzināties viņiem savā drošsirdībā, brīvības mīlestībā un spēcīgajā garā.

7. Zaļā tēja un kombuča. Kad mēģini ik dienu iet pāri saviem spēkiem un izdarīt šķietami neiespējamo, neskaitāmas reizes visas dienas garumā roka automātiski sniedzas pēc kafijas. Bet kafijai ir arī brīnišķīga alternatīva – zaļā tēja un kombuča. Piemēram, rītu sākot ar zaļo tēju, tu pataupi pirmo kafiju uz vēlāku laiku, un tad tā garšo vēl labāk un nenonivelējas tās vērtība.

8. Romantika. Kur gan vēl, ja ne mīļotā karstajos apskāvienos smelties vislielāko enerģiju un spēku, kāds vispār pastāv! 

foto: LETA
Mūziķi Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins piedalās vijolnieka Gidona Krēmera grāmatas "(ne)Spārnotas domas" atvēršanas svētkos.
Mūziķi Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins piedalās vijolnieka Gidona Krēmera grāmatas "(ne)Spārnotas domas" atvēršanas svētkos.

Romantiskais pāris Andrejs Osokins un Katrīna Gupalo 2017. gada pavasarī

Klasiskās mūzikas aprindās augstu vērtētais pianists Andrejs Osokins un dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo satikās Rīgā, iemīlējās Parīzē, dzīvoja Londonā, ...

9. Informācija. Izvēlos uzticamus informācijas avotus un vienmēr cenšos būt maksimāli informēta par notikumiem pasaulē. Tikai tā varu sakārtot domas un pieņemt pareizos lēmumus. Slēpties un distancēties no ziņām, kas varētu šķist pārāk biedējošas vai traģiskas, nav mūsdienu sievietes cienīgi. Mēs esam spēcīgas, talantīgas un patstāvīgas būtnes, kuras spēj ietekmēt ne tikai savu un savas ģimenes dzīvi, bet arī procesus visā sabiedrībā.

foto: LETA
Katrīna Gupalo piedalās kustības "Krievu balss pret karu" mītiņā, kurā pieprasīts nekavējoties pārtraukt karu Ukrainā.
Katrīna Gupalo piedalās kustības "Krievu balss pret karu" mītiņā, kurā pieprasīts nekavējoties pārtraukt karu Ukrainā.

10. Mode. Tas nav tikai apģērbs, tā ir stāja, pārliecība par sevi un vēstījums pasaulei. 

Dziedātājas Katrīnas Gupalo dzimšanas dienas koncerts 2020. gada jūlijā

2020. gada 17. jūlijā Tallinas ielas kvartāla angārā «Tu Jau Zini Kur.» mūziķe Katrīna Gupalo pirmo reizi klausītājiem prezentēja jaunu ...