Mode
2022. gada 27. aprīlis, 12:12

“Prada” un “Givenchy” vietā – bruņuveste. Ļevs Uļesovs modeļa darbu nomaina pret kara mediķa profesiju

Jauns.lv

Ukrainis Ļevs Uļesovs bija modelis un modes nedēļās veiksmīgi demonstrēja pasaulslavenu zīmolu kolekcijas. Taču visu mainīja karš Ukrainā.

Kad Krievijas armija sāka karadarbību Ukrainā, daudziem ukraiņiem nācās mainīt nodarbošanos, ņemt rokās ieroci un doties aizstāvēt dzimteni, ziņo stars.segodnya.ua. Līdzīgi rīkojās arī Ļevs Uļesovs, kuram pirms kara bija veiksmīga modeļa karjera. Tagad viņš ir ne tikai ukraiņu meiteņu mīlulis, bet arī frontes mediķis.

Pēdējos gadus Uļesovs Ukrainā ir dzīvojis maz, pārsvarā strādājis ārzemēs. Viņš sadarbojies ar Itālijas, Vācijas un Francijas modeļu aģentūrām. Luksusa modes zīmolu pārstāvji nevarēja nepamanīt harizmatisko ukraini. 2019. gadā viņam bija iespēja defilēt "Prada" skates noslēgumā.

Savas karjeras laikā Uļesovs ir piedalījies "Givenchy", "Hugo Boss", "Loewe", "Dries Van Noten" un daudzu citu modes namu skatēs.

No modes mēles uz fronti

Neilgi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā Uļesovs atgriezās mājās no Dienvidkorejas. Uzzinājis, ka viņa dzimtajā pilsētā Brovaros, netālu Kijivas, ir miruši un ievainoti cilvēki, modelis uzreiz nolēma pievienoties savas valsts aizsardzības spēkiem.

Pēc Ļeva teiktā, lielākā problēma bija tā, ka viņam nebija nepieciešamās izglītības un iemaņu. Taču viņš tāpat tika uzņemts kara mediķu komandā. Uļesovam bija iespēja parādīt, ka viņš ir tā vērts, ierodoties štābā un nodemonstrējot, cik ātri viņš apgūst visu jauno. Būdams kara mediķis, viņš jau ir palīdzējis aprūpēt ievainojumus un traumas, tostarp sniedzis medicīnisko palīdzību mierīgajiem iedzīvotājiem.

Uļesovs arī neslēpj, ka daudzi cilvēki ziņkārības dēļ ignorē drošības noteikumus, tāpēc nereti tiek savainoti ar šķembām. “Es teikšu tā: tas ir mūsu asinīs. Mēs to nevaram mainīt, jo esam dzimuši bezbailīgi. No otras puses, visi drošības noteikumi ir ārkārtīgi vienkārši. Vienkārši ievērojiet, ko jums saka karavīri. Ukrainai ir vajadzīgi dzīvi cilvēki, nevis miruši varoņi. Mēs jau tāpat visi esam varoņi. Tāpēc sargājiet savu un savu tuvinieku dzīvību,” tautiešiem vērsās Ļevs Uļesovs.

Krievija ar spārnotajām raķetēm apšauda Odesu; nogalināto vidū 3 mēnešus vecs zīdainis

gallery icon
21