Dzīvesstils
2022. gada 26. aprīlis, 07:36

Atklāts noslēpums, kāpēc Zelenskis laulības gredzenu nenēsā uz zeltneša

Jauns.lv

Ukrainas prezidenta fotogrāfijas katru dienu redzamas visā pasaulē, un Volodimira Zelenska fanu vidū ir tādi, kuri pamana pat vissīkāko detaļu. Piemēram, viņa laulības gredzenu.

Kāpēc Ukrainas prezidents nēsā laulības gredzenu uz vidējā pirksta, nevis tradicionāli - uz zeltneša? Šis jautājums interesē daudzus viņa atbalstītājus, ziņo Unian.net. Izrādās, kad Volodimirs Zelenskis svinēja kāzas ar Olenu Zelensku, viņš bija mazliet dūšīgāks. Vēlāk viņš pievērsās aktīvākam dzīvesveidam, sāka vairāk sportot, un rezultātā izdevās atbrīvoties no vairākiem kilogramiem svara. Līdz ar svara zaudēšanu politiķim kļuva tievāki arī pirksti, tāpēc laulības gredzens zeltnesim drīz vien kļuva par lielu.

“Pēdējos gadus es nēsāju laulības gredzenu uz vidējā pirksta. Kad precējos, biju nedaudz apaļīgāks, tad svars kritās un gredzens uz zeltneša kļuva par lielu. Pārliku uz vidējā pirksta. Sieva piedāvāja aiznest uz juvelierizstrādājumu veikalu un samazināt, bet es jau esmu pieradis to nēsāt uz vidējā pirksta,” prezidenta Zelenska teikto citē TSN. Volodimirs un Olena apprecējās 2003. gadā. Pārim ir divi bērni - meita Oleksandra un dēls Kirils.

Prezidenta sieva stāsta par saviem pienākumiem kara laikā

Olena Zelenska nesen dalījās savā stāstā, ko nozīmē būt pirmajai lēdijai kara laikā. Intervijā Čehijas izdevumam "Respekt" viņa pastāstīja, ka šobrīd ir ne tikai māte saviem bērniem, bet arī sieva, kurai pēc Krievijas bruņoto spēku iebrukuma valstī nākas saskarties ar dažādiem izaicinājumiem. Viņa nodarbojas ar evakuācijas un medicīniskās palīdzības jautājumiem ārvalstīs.

"Bailes un centieni aizsargāt savu ģimeni nav vienīgais, kas tagad jādara. Es un mana komanda katru dienu smagi strādājam, lai palīdzētu mazajiem ukraiņiem nokļūt drošībā. Tas noveda pie iniciatīvas "Dzīves maršruts", kas kopā ar Veselības ministriju, Ļvivas bērnu slimnīcas ārstiem, ārvalstu ārstiem, brīvprātīgajiem un labdarības organizācijām no Ļvivas uz Eiropu evakuē bērnus ar onkoloģiskām slimībām, lai viņi turpmāk varētu tur cīnīties ar slimību," pastāstīja Zelenska. Viņa piebilda, ka aktīvi iesaistās bāreņu, bez vecāku gādības palikušo bērnu un bērnu ar invaliditāti evakuācijā. Ukrainas prezidenta sieva kontrolē visu procesu, lai viņus droši nogādātu Eiropas pilsētās.

"Un vēl viena mana misija ir stāstīt visai pasaulei, ka Ukrainā notiek īsts karš, ka mirst tūkstošiem pieaugušo un bērnu. Es turpinu mudināt visas starptautiskās kopienas neklusēt," sacīja Ukrainas pirmā lēdija.

Ukrainas pirmais pāris - prezidents Volodimirs Zelenskis un viņa sieva Olena

gallery icon
72

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un viņa kundzes Olenas Rīgā piedzīvotais

gallery icon
37