Kas būtu jāzina par matu eļļu lietošanu?
2022. gada 25. marts, 18:19

Kas būtu jāzina par matu eļļu lietošanu?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Matu eļļas ir matu labākie draugi vairāku iemeslu dēļ. Matu eļļām ir desmitiem vērtīgu kopjošo īpašību, tādēļ tās lieliski palīdz uzlabot matu stāvokli un atjauno sausu un lūstošu matu mīkstumu, gludumu un mirdzumu.

Vienas no eļļu galvenajām vērtīgajām sastāvdaļām ir taukskābes, kas aizstāj mata lipīdu slāni. Tieši lipīdu trūkums ir galvenais iemesls matu lūšanai. Tādēļ ir ieteicams matu galus apstrādāt ar nelielu eļļas daudzumu, kas aizstāj zudušos lipīdus un novērš matu galu lūšanu.

Matu eļļas noslēdz mata virsējo slāni jeb mata zvīņas, nodrošinot efektīvu matu aizsardzību pret ārējās vides un apstrādes radītajiem bojājumiem. Pateicoties minētajām īpašībām, matu eļļas ir lieliski piemērotas gan matu ikdienas kopšanai, gan intensīvai barošanai, un tās efektīvi palīdz aizsargāt matus gan pret vasaras karstumu un sauli, gan pret ziemas salu un mitrumu.

Kad un kā lietot matu eļļu?

  • Uzklāj nelielu eļļas daudzumu uz matu galiem, lai aizstātu zudušos lipīdus un novērstu matu galu lūšanu.
  • Izmanto eļļu kā matu balzamu, kam nav nepieciešama izskalošana – iezied nelielu daudzumu eļļas mitros matos. Tas atvieglos matu ķemmēšanu un aizsargās tos pret karstumu žāvēšanas un veidošanas laikā.
  • Izmanto eļļu kā matu masku, kas palīdzēs atjaunot matu elastību un mirdzumu, kā arī ļaus novērst to savelšanos. Šajā nolūkā vari pievienot eļļu savam matu balzamam vai maskai. Uzklāj eļļas masku uz matiem un ļauj tai iedarboties 20 minūtes.
  • Īpaši intensīvai kopšanai atstāj eļļu matos uz visu nakti. Ieklāj eļļu sausos matos, īpašu vērību veltot matu galiem. Lai novērstu spilvena sasmērēšanos, uzliec uz matiem dušas cepurīti vai pārklāj spilvenu ar dvieli.
  • Lieto eļļu sausas, taukainas vai niezošas galvas ādas kopšanai un blaugznu novēršanai. RICH Argan Oil Elixir satur antioksidantus, kas atjauno galvas ādas līdzsvaru, stimulē asinsriti un regulē tauku izdalīšanos. Uzklāj eļļu ar masējošām kustībām tieši uz galvas ādas, ļauj iedarboties 5-10 minūtes un kārtīgi izmazgā ar šampūnu, lai uz galvas ādas un matos nepaliktu pārāk daudz eļļas.
  • Ziemas periodā katru dienu apstrādā matu galus ar dažiem eļļas pilieniem – tas mitrinās matus un pasargās tos no sala, mitruma, vēja, vilnas materiālu un centrālās apkures sausā gaisa radītā stresa un neļaus tiem kļūt sausiem un trausliem.
  • Lieto matu eļļu, lai pasargātu matus pret karstuma un saules kaitīgo iedarbību.
  • Ja vēlies piešķirt matiem papildu spīdumu, klāj eļļu sausos matos.

RICH ARGAN OIL ELIXIR – zelts pudelītē
Ne velti šo matu eļļu, kam daudzi pasaulē pazīstami žurnāli piešķīruši labākā skaistumkopšanas produkta titulu, dēvē par šķidro zeltu. Omega 6 un 9 taukskābes saturošais eļļas eliksīrs stiprina sausus, bojātus un stresam pakļautus matus, palēnina to novecošanās procesu, mazina galvas ādas niezi un atjauno matu sākotnējo elastību, mīkstumu un veselību, padarot tos gludus un mirdzošus. 

RICH ARGAN DE-FRIZZ & SHINE MIST
Pret UV staru un karstuma iedarbību aizsargājošs kopjošs līdzeklis, kas satur argāna, mandeļu un olīveļļu, atjauno bojātu matu struktūru, nekavējoties iesūcas matos, novērš to sausumu un piešķir matiem mīkstumu, vijīgumu, gludumu un mirdzumu.

RICH SILK OIL SERUM
Izsmalcināts, samtains eļļas serums satur žožobas, mandeļu un olīveļļu un pasargā matus pret UV staru un karstuma iedarbību. Eļļas serums ātri iesūcas matos, mitrina tos un piešķir apbrīnojamu gludumu pat vissausākajiem un trauslākajiem matiem. Piemērots viesiem matu tipiem, īpaši – sausiem matiem.

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv