Bērni
2022. gada 9. marts, 07:04

Karaliene izmisīgi vēlas satikt Harija un Meganas meitu, vēsta karaļnama biogrāfs

Jauns.lv

Princis Harijs un Megana Mārkla meitai vārdu deva par godu vecvecmāmiņai karalienei Elizabetei II un traģiski bojā gājušajai vecmāmiņai princesei Diānai. Saseksas hercogu meitas pilnais vārds ir Lilibeta Diāna Mauntbatena-Vindzora. Karaliene aizvien nav satikusi savu mazmazmeitu Lilibetu, kura nosaukta vārdā, kā bērnībā nākamo karalieni pamazināmā formā mēdza uzrunāt tētis un vēlākos gados pārņēma arī vīrs princis Filips.

Karaļnama biogrāfs Braiens Hejs apgalvo, ka Viņas Majestāte karaliene “izmisīgi vēloties satikt" Meganas Mārklas un prinča Harija meitu.

Lilibeta Diāna Mauntbatena-Vindzora pasaulē nāca Kalifornijā aizvadītā gada jūnijā un tēva dzimtenē vēl ne reizi nav bijusi.

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon
17

Saseksas hercogi, kas ģimenē audzina arī divus gadus veco dēlu Ārčiju, uz dzīvi Amerikas Savienotajās Valstīs pārcēlās 2020. gadā, drīz pēc tam, kad bija oficiāli atkāpušies no britu karaļnama oficiālo pienākumu pildīšanas.

Princis Harijs un Megana Mārkla pirmo reizi pēc meitas piedzimšanas kopā iziet sabiedrībā

gallery icon
31

Klīst runas, ka princese Eiženija ir vienīgā karaļnama pārstāve, kura mērojusi ceļu uz ASV un apciemojusi Saseksas hercogus viņu jaunajās mājās.

Princis Harijs un princese Eiženija

gallery icon
21

Savukārt karaliene Elizabete II (95), kura vairs nedodas ārvalstu vizītēs, esot izteikusi ļoti lielu vēlēšanos dzīvē satikt savu mazmazmeitiņu. Karaļnama biogrāfs šīs alkas pat salīdzinājis ar “izmisīgu vēlēšanos”.

Karaļnama dzīves apskatnieks Braiens Hejs, kurš par monarhiju karjeras laikā rakstījis ļoti daudz, portālam Express.co.uk norādījis: “No karaļnamā strādājošajiem, ko pazīstu, esmu dzirdējis, ka viņa patiešām izmisīgi vēlas satikt mazulīti.”

“Domāju, ka viņa to ļoti gribētu, tikai nezinu, vai tas notiks. Gribētos domāt, ka notiks.”

Princis Harijs vectēva Edinburgas hercoga prinča Filipa bērēs

gallery icon
26

Kopš prinča Harija un Meganas Mārklas pārcelšanās uz dzīvi ASV, princis tikai divas reizes paciemojies Lielbritānijā. Aizvadītā gada aprīlī viņš ieradās uz vectēva prinča Filipa bērēm, bet jūnijā viesojās Londonā, lai kopā ar brāli princi Viljamu atklātu mammai princesei Diānai veltīto skulptūru Kensingtonas pils dārzā.

Prinči Viljams un Harijs satiekas princeses Diānas skulptūras atklāšanas ceremonijā

gallery icon
18

Abās šajās reizēs Megana palika mājās Amerikā kopā ar dēlu Ārčiju, kurš arī ne reizi nav atgriezies Anglijā kopš ģimenes pārcelšanās uz ASV.

Diskusija par Saseksu ģimenes ierašanos Anglijā pilnā sastāvā no jauna uzvirmojusi pēc tam, kad karaļnama eksperts Toms Bauers apsvēris, vai princis Harijs varētu šovasar doties uz Apvienoto Karalisti, lai piedalītos karalienes platīna jubilejas svinībās.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon
19

Saseksas hercogu intervija Oprai Vinfrijai, ko pāris sniedza tieši pirms gada, pamatīgi sašūpoja savstarpējās attiecības karaliskajā ģimenē, jo pāris dalījās atmiņās par vairākiem neglaimojošiem notikumiem, kas risinājušies pils aizkulisēs laikā, ka viņi tur dzīvojuši.

Runājot par plaši apspriestajām Saseksu un “firmas” (šādi Lielbritānijā sarunvalodā nereti mēdz dēvēt karalisko ģimeni) nesaskaņām, karaļnama biogrāfs Hejs norāda: “Iespējams, ka viss nav tik slikti, kā mēs no malas domājam.”

“Esmu pilnīgi pārliecināts, ka karaliene neizjūt nosodījumu pret Hariju un Meganu. Nekā tamlīdzīga. Viņa noteikti uzņemtu viņus atpakaļ, ja viņi atgrieztos.”

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon
34

Karaliene Elizabete II var lepoties ar astoņiem mazbērniem un 12 mazmazbērniem. Viņa pat ieviesusi jauku tradīciju, ja ciemos nāk Kembridžas hercogu bērni – princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss.

Britu princese Šarlote savā 5. dzimšanas dienā pandēmijas laikā Norfolkā 2020. gada 2. maijā

gallery icon
5

Telekanāla ITV dokumentālajā filmā “Our Queen at 90” (“Mūsu karaliene 90 gados”)  Kembridžas hercogiene Ketrīna atklāja: “Karaliene vienmēr atstāj kādu dāvaniņu vai mazu nieciņu bērnu istabās, kad mēs ierodamies un paliekam. Tas tikai parāda viņas mīlestību pret savu ģimeni.”

Britu princeses Šarlotes skaistākās fotogrāfijas

gallery icon
68

Ketrīna arī pastāstījusi, ka Viņas Majestāte bijusi viena no pirmajām, kas apciemojusi princesi Šarloti īsi pēc piedzimšanas.

“Karaliene bija ļoti iepriecināta, ka tā ir meitenīte,” atceras hercogiene.

“Man šķiet, ka tiklīdz mēs pārradāmies Kensingtonā, viņa bija viena no pirmajām, kas mūs apciemoja.”

Princese Šarlote kļūst par bērnu modes ikonu

Britu princesei Šarlotei ir vien divi gadi, taču mazā jau kļuvusi par bērnu modes noteicēju. Tam, protams, jāpateicas viņas mātei ...

gallery icon
67

“Manuprāt viņai ļoti patīk Šarlote. Viņa vienmēr uzmana, kā Šarlotei iet.”

Atgādināsim, ka daudzi karaļnama fani princeses Šarlotes vaibstos saskatījuši izteiktu līdzību tieši ar karalieni Elizabeti II. Daži uz līdzībām norādījuši pat raksturā. Iespējams, ka tas ir viens no iemesliem, kāpēc abām izveidojušās tik ciešas saiknes.