Skaistums
2022. gada 26. janvāris, 18:59

Smaržu pudelītes glabāt vannasistabā ir liela kļūda

Jauns.lv

Tieši tāpat kā duša un zobu tīrīšana, viena no rīta skaistumkopšanas rituāla sastāvdaļām ir arī iesmaržošanās. Iemīļoto smaržu uzsmidzināšana pirms došanās ārā pa durvīm ir visai ierasta darbība, par kuras lietderību neviens pat nešaubās. Portāls Purewow.com apkopo 5 biežākās smaržu lietošanas kļūdas, kuras bieži vien pieļaujam, pašas pat nenojaušot.

Iesmaržinām tikai plaukstas locītavu

Plaukstas locītavas iesmaržināšana ir lielisks sākums, taču aprobežoties ar to nevajadzētu. Smaržas aktivizē siltums, kuru izdala ķermenis, tāpēc, ja vēlies iegūt maksimālu efektu, iesmaržini arī kaklu, ceļgalu un arī roku locītavu iekšpusi.

Plaukstu locītavas parīvējam vienu pret otru

Kaut arī labākajās filmās elegantās dāmas tieši tā arī dara – pēc plaukstu locītavu iesmaržināšanas parīvē tās vienu pret otru – svarīgi zināt, ka šāda berzēšana noslāpē aromāta augšējās notis. Savukārt tas nozīmē, ka smarža ātrāk izgaros. Turklāt, rīvējot locītavas, mēs mainām smaržu, jo aromāta formulas molekulas kļūst citādas.

Smaržas glabājam vannasistabā

Kaut arī šķiet loģiski izvietot smaržu pudelītes uz izlietnes malas, lai pēc iznākšanas no dušas uzreiz var iesmaržoties, jāpatur prātā, ka šādā veidā mēs smaržas bojājam. Lietojot dušu, vannasistabā palielinās mitruma un temperatūras līmenis, un šādas pārmaiņas ietekmē arī smaržas. Neaizmirsti, ka smaržas ir kā labs vīns, kas jāglabā telpā, kurā tiek uzturēta nemainīga (un ne pārāk augsta) temperatūra. Tādējādi smaržu glabāšanai labākā vieta būs guļamistabas plaukts.

Smidzinām smaržas uz sausas ādas

Ja āda ir atbilstoši mitrināta, tā aromātu saglabā ilgāk, tāpēc ir svarīgi pirms smaržu izsmidzināšanas lietot mitrinošus līdzekļus. Vēl viens vērtīgs triks – pirms smaržas lietošanas iezied ar vazelīnu to vietu, uz kuras grasies izsmidzināt. Vazelīns, kuram nav aromāta, kļūs par sava veida pamatu tavai iemīļotajai smaržai un palīdzēs aromātu saglabāt visas dienas garumā.

Vairāku aromātu “kokteilis”

Saprotams, ka vienlaikus nevajadzētu lietot vairākus atšķirīgus aromātus. Taču runa nav tikai par smaržām. Jāpievērš uzmanība arī šampūniem, kondicionētājiem un dušas želejām, kam dažkārt ir ļoti intensīvs aromāts, šādā veidā radot savdabīgu “kokteili”. Ja šī smaržu salikuma galarezultāts tevi apmierina – viss kārtībā, nelauzi par to galvu. Taču, ja neesi pārliecināta par aromātu saderīgumu, ieteicams izvēlēties neitrālākus variantus.