Dzīvesstils
2022. gada 20. janvāris, 16:38

Ko lasa aktrise Agnese Budovska? "Lasot Andrusu Kivirehku, es smējos balsī"

Žurnāls "OK!"

Nacionālā teātra aktrises Agneses Budovskas grāmatu izlase dažādām gaumēm, vajadzībām un noskaņojumiem.

Grāmatas, ko lasīt, izvēlos atbilstoši garastāvoklim. Iespējams, tas ir viens no iemesliem, kāpēc manā grāmatplauktā ir tik daudz iesāktu un neizlasītu grāmatu. Vieglu roku varu saskaitīt astoņas, kuras varu iedomāties uzreiz, bet noteikti ir vēl... Mani lasīšanas paradumi ir cieši saistīti ar brīvo laiku un lasāmā materiāla aktualitāti manā dzīvē.

Pārsvarā sanāk lasīt darba nolūkos, lai uzzinātu kaut ko jaunu vai pasekotu līdzi kāda rakstnieka radošajai darbībai. Retāk sanāk to darīt tāpat vien, aiz gara laika. Pašreiz lasu Osvalda Zebra Šaubas un Andrusa Kivirehka Vīrs, kas zināja čūskuvārdus, ko igauņu režisora Ivara Pellu vadībā iestudējam uz Nacionāla teātra skatuves. Pēdējā grāmata, precīzāk, stāsts, ko izlasīju, bija Andrusa Kivirehka "Kocenieki un tāsenieces". Smējos balsī. Iesaku kādā brīvbrīdī izlasīt.

Izglītojoši un aizraujoši

Dr. Nina Brokmane, Ellene Stēkene Dāle Viva la vagina! Viss par sieviešu dzimumu.

Šo grāmatu ir grūti nepamanīt grāmatnīcā. Spilgti oranžie vāki ir tikpat spilgti, cik iekšā rakstītā informācija, kura ir ne tikai izglītojoša, bet arī aizraujoši pasniegta. Sieviešu ķermenis ir brīnums! Iesaku šo grāmatu visām dāmām jebkurā vecumā, domāju, ka daudz jauna un lietderīga te atrastu arī kungi.

Ar mūziku sirdī

Beata Rinka sarunas ar Francu Moru Lielie pianisti manā dzīvē.

Šo grāmatu lasīju pirms daudziem gadiem, bet joprojām atceros personību un notikumu aprakstus. Šī grāmata ir iespēja ielūkoties pianistu un klaviertehniķa dzīvē. Paralēli tām var uzzināt nianses par Steinway & Sons instrumentiem.

Atkalsatikšanās

Anna Gavalda Skaists izrāviens.

Stāsts par brāļu un māsu atkalsatikšanos. Šī grāmata aizrauj ar galvenās varones raksturu un asprātību. Ļoti viegla literatūra, kas uzlabos omu, liks sailgoties pēc ģimenes un pasmieties par ļoti pazīstamām situācijām.

Jauni apvāršņi

Dzidra Rinkule-Zemzare "Gribulītis".

Bērnībā man ļoti nepatika lasīt, tagad kopā ar mazo atklāju citiem aizmirstus, bet man – jaunus apvāršņus. Vakaros šo grāmatu cītīgi šķirsta mans dēls. Viņš vēl neprot lasīt, un dažreiz grāmata stāv kājām gaisā, bet ilustrācijas un krāsas viņš spēj jau novērtēt.

Jomas profesionāļiem

Anna Eižvertiņa Ceļvedis darbības teātrī: profesionālās aktieru un režijas mākslas teorija. 

Ar lielu prieku gribu izmantot iespēju ieteikt topošajiem un jomas profesionāļiem izlasīt šo grāmatu. Vieniem tas būs labs, pamatīgs iesākums, citiem... atkārtošana – zināšanu māte. Strukturētas, vērtīgas domas un ieteikumi. Priecājos, ka šis darbs ir tapis! P.S. Grāmata tumsā spīd!