foto: Netflix
Ukraiņu sievietes dusmojas par populāro seriālu “Emīlija Parīzē”
Lilijas Kolinsas Emīlija kopā ar Darjas Pančenko atveidoto ukrainieti Petru.
Dzīvesstils
2022. gada 5. janvāris, 12:27

Ukraiņu sievietes dusmojas par populāro seriālu “Emīlija Parīzē”

Jauns.lv

Otrā sezona daudzu iemīļotajam "Netflix" seriālam "Emīlija Parīzē" ("Emily in Paris") nav izvairījusies no problēmām, kas radās jau pirmajā sezonā. Galvenā no tām - pamatīga buķete ar nacionālajiem stereotipiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Francūži šajā seriālā rādīti kā aroganti un alkatīgi, amerikāņi - ar taisnvirziena domāšanu un bez gaumes, angļi - pārņemti ar alus dzeršanu un futbolu utt. Bet, ja šīs gana izplatītās klišejas jau nevienu vairs īpaši nepārsteidz, tad ukraiņu sievietes tēls, kas parādījās ceturtajā sērijā, radījis īstu starptautisku skandālu.

Pēc sižeta, galvenā varone, modi mīlošā Emīlija, kuru atveido mūzikas leģendas Fila Kolinsa meita aktrise Lilija Kolinsa, apmeklē franču valodas kursus. Tur viņa iepazīstas ar ukrainieti Petru no Kijevas. Izrādās, ka Petra modes citadelē Parīzē uzturas nelegāli, ar stipru slāvu akcentu runā franciski, vulgāri izskatās un ir apveltīta ar briesmīgām manierēm. Petras dzīves princips ir “Man patīk bez maksas” un, to īstenojot dzīvē, ukrainiete zog lietas no lielveikala, iesaistot tajā arī Emīliju. Zaglīgās dāmas lomā filmējusies ukraiņu aktrise Darja Pančenko.

Pēc filmas pirmizrādes tūkstošiem ukraiņu sieviešu skaļi pauda sašutumu par savas tautietes tēlu. “Tāds kauns tādā mērogā,” raksta zīmolu speciāliste Jevgeņija Gavrilko. “Un tas notiek pasaulē, kur tik daudz talantīgu ukraiņu, kuri ietekmē pasaules tirgu tehnoloģijās, modē, mākslā, ilgtspējīgā attīstībā, zinātnē, sportā un tā tālāk.” Ukraiņu influencere retoriski vaicā: "Vai tiešām 2021. gadā joprojām ir vieta tādam izglītības un tolerances trūkumam?"

Kadri no "Netflix" seriāla "Emīlija Parīzē" filmēšanas

gallery icon
103

Jevgeņijas nostāju atbalstīja daudzas citas veiksmīgas ukraiņu sievietes. Pēc tam savu viedokli par šo tēmu izteica arī Ukrainas kultūras ministrs Aleksandrs Tkačenko. Savā "Telegram" kanālā Tkachenko.UA viņš rakstīja: "90. gados un 2000. gadu sākumā ukraiņu puiši bieži tika attēloti kā gangsteri. Laikam ejot, tas mainījās. Taču nu seriālā “Emīlija Parīzē” ir attēlots kariķēts ukraiņu sievietes tēls, kas ir pilnīgi nepieņemams un turklāt aizskarošs. Vai tādus jūs redzat ukraiņus ārzemēs? Cilvēki, kuri zog, grib dabūt visu bez maksas un baidās no deportācijas? Tā nevajadzētu būt. Es daru zināmu mūsu pozīciju "Netflix". 

Tiek vēstīts, ka ministrs saņēmis atbildi no seriāla veidotājiem, un tā ir "diezgan diplomātiska".

Aktrises Lilijas Kolinsas dzīve un stils - "Instagram" mirkļos, filmēšanā un ikdienā

gallery icon
62

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās