foto: Vida Press
Princese Diāna ar dēliem 1993. gadā.
Princese Diāna ar dēliem 1993. gadā.
Dzīvesstils

Kāpēc princese Diāna neatļāva dēliem paturēt sev visas Ziemassvētku dāvanas?

Jauns.lv

Princese Diāna ļoti atšķīrās no pārējiem britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem, lai arī centās ievērot protokolu. Diānu Spenseri vēl dzīves laikā sāka dēvēt par "tautas siržu karalieni". Prinču Viljama un Harija mamma lielāko daļu sava laika centās veltīt labdarībai un palīdzībai tiem, kam tā nepieciešama.

Kāpēc princese Diāna neatļāva dēliem paturēt sev v...
foto: Shutterstock/ Vida Press
Princese Diāna ar dēliem 1988. gadā.
Princese Diāna ar dēliem 1988. gadā.

Princese Diāna jau no mazotnes saviem dēliem mācīja līdzjūtību. Viljams un Harijs vēl bija pavisam mazi, kad jau izprata lietu vērtību un nepieprasīja vecākiem pārāk daudz. No lielā Ziemassvētku dāvanu skaita viņi saņēma tikai nelielu daļu. Savukārt pārējās tika nodotas dažādiem labdarības fondiem – bērniem no maznodrošinātām ģimenēm. Par to nesen plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem pastāstījis princeses bijušais miesassargs.

Cilvēkus tik ļoti mīlošā princese Diāna

Diāna vienmēr gribēja būt princese cilvēku sirdīs, kāda arī bija.

“Viņa ļoti rūpīgi sekoja tam, lai bērnus neapbērtu ar dāvanām, kas dažkārt pat nāca no anonīmiem avotiem. Šādas lietas bieži tika ziedotas labdarībai.”

Tagad, kā zināms, brāļi nedzīvo vienā pilsētā un pat nekomunicē. Taču mammas ieviesto tradīciju viņi abi turpina arī savās ģimenēs. Nesen princis Viljams pastāstīja, ka pārāk nelutina Džordžu, Šarloti un Luisu un nedāvina bērniem dārgas dāvanas.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

Daudzbērnu tēvs nepiekrīt mūsdienu vecākiem, kuri savām atvasēm pērk dārgus gadžetus vai modernas kedas par pasakainām summām. Šajā ģimenē neviens neaizraujas ar "TikTok" un neseko līdzi tur ievietotajiem jaunumiem. Kembridžas hercogu bērniem izklaides laiku aizņem karaliskā protokola un etiķetes apgūšana.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem apmeklē Ziemassvētku šovu Londonā

“Keita un Viljams dod priekšroku daudz noderīgākām dāvanām. Viņi pārāk neizlutinās bērnus ar dāvanām, jo vēlas, lai viņi spētu sajusties kā parasti briti, nevis pašas populārākās monarhijas mantinieki pasaulē,” norādījis karaļnama eksperts Dankans Larkombs.

Kembridžas hercogi Viljams un Ketrīna ar bērniem pievienojas aplausiem, godinot mediķus pandēmijas laikā 2020. gada aprīlī

Ir vēl kāda mīlīga tradīcija, ko Viljams pārņēmis no savas mammas. Princeses Diānas vecākais dēls pieradinājis ģimeni rakstīt un sūtīt pateicības vēstules visiem saviem palīgiem. Viljams paskaidrojis bērniem, ka sazināšanās ar cilvēkiem no dažādām sfērām ir ļoti svarīga un var ietekmēt visu pils iemītnieku reputāciju.