foto: Pexels.com
Lai atbrīvotu ādu no celulīta pavisam, ir jāmaina dzīvesveids
Atceries - lai gūtu efektu no kāda skaistumkopšanas līdzekļa, tas nepārtraukti jālieto vismaz divus mēnešus!
Skaistums
2021. gada 5. oktobris, 18:31

Lai atbrīvotu ādu no celulīta pavisam, ir jāmaina dzīvesveids

"100 Labi Padomi"

Celulīts ir kosmētisks defekts – rodas izmaiņas zemādas struktūrā, kad tauku šūnas iespiežas pamatādā un ādas virspusē rodas neregulāri lielāki vai mazāki pacēlumi.

To piedzīvo 80–90 procenti sieviešu, retos gadījumos arī vīrieši. Celulītu veicina hormonālas izmaiņas, iedzimtība, mazkustīgs dzīvesveids un liekais svars. Veikalos ir pieejams plašs produktu klāsts, kas sola palīdzēt, padarot ādu gludu un tvirtu: krēmi, losjoni, serumi, skrubji, masāžas eļļas.

Produktam, kas sola cīnīties ar celulītu, jābūt ļoti daudzpusīgam – jāuzlabo asins cirkulācija, jādedzina tauki, āda jāmitrina un jāpadara elastīga, tvirta. Ierasta pretcelulīta krēmu sastāvdaļa ir kofeīns, kas uzlabo asinsriti un spēj samazināt apelsīna miziņas efektu. Nevajadzētu gan domāt, ka pietiks, ja dzersi vairāk kafijas; kofeīns palīdz, lietots ārīgi un lokāli. Labi, ja pretcelulīta līdzeklis satur arī retinolu, kas uzlabo asins cirkulāciju un stiprina ādas virskārtu, padarot to elastīgāku.

foto: Shutterstock

Pierādīts, ka līdzeklis, kura sastāvā ir vismaz 0,3 procenti retinola, ja to lieto divas reizes dienā vismaz pusgadu, ievērojami mazina celulītu. Daudzu pretlīdzekļu sastāvā atradīsi arī fisetīnu un frambionu, kas palīdz dedzināt tauku slāni; šīm vielām ir arī pretiekaisuma un antioksidantu īpašības.

Taču jārēķinās, ka pretcelulīta produkti ir profilaktiski, proti, tie celulītu nenovērš, tikai uz laiku uzlabo ādas izskatu. Ja gribi panākto efektu saglabāt, līdzeklis jālieto arī turpmāk; pārtraucot celulīts atgriezīsies. Lai atbrīvotu ādu no celulīta pavisam, ir jāmaina dzīvesveids. Palīdzēs mērens sportiskums (staigāšana, peldēšana, lēna skriešana), veselīgs uzturs un pietiekami daudz ūdens. Citādi apelsīna miziņu uz augšstilbiem nenovērsīs arī dārgie profesionālie līdzekļi.

Atceries! Lai gūtu efektu no kāda skaistumkopšanas līdzekļa, tas nepārtraukti jālieto vismaz divus mēnešus!