Stila jaunumi
2021. gada 19. augusts, 19:03

Ar ko tīrīt vasaras kurpju pēdiņas?

"100 Labi Padomi"

Apavu kopšanai vasarā jāpievērš īpaša vērība, jo putekļi, smiltis un sasvīdušas pēdas ātri vien var likt skaistām kurpēm izskatīties nolietotām.

Vasaras apavi ir jātīra katru dienu uzreiz pēc atgriešanās mājās, kamēr netīrumi nav ieēdušies. Apavu pēdiņas jātīra ar mitru drāniņu vai ziepjūdeni.  

Tautas līdzekļi

● Lielisks tīrīšanas līdzeklis ir mitrās salvetes, tikai raugies, lai to sastāvā nav alkohola, jo tas var sabojāt apavu krāsu vai materiālu. Mitrās salvetes īpaši piemērotas gludas ādas tīrīšanai.    

● Ja apaviem ir zamšādas iekšzoles, vari izmantot speciālu dzēšgumiju, kas palīdzēs iztīrīt netīrumu pleķīšus.

● Vasaras apavu pēdiņu kopšanai ļoti labi der soda, kas sajaukta ar ūdeni. Ar sodas putriņu iesmērē netīrumus (vari izmantot vecu zobubirsti vai mazu birstīti), pēc laika rūpīgi izskalo. Ja sasmērēto vietu kārtīgi neizskalosi, veidosies neglīts balts pleķis. Šāda tīrīšanas metode gan nav piemērota dabīgās ādas apaviem.  

● Netīrumu tīrīšanai der arī etiķaūdens, turklāt tas likvidē arī sasvīdušu apavu smaku. Sajauc ūdeni ar etiķi 1:1, samitrini tajā mīkstu sūklīti un notīri netīrumus.

Atceries!

Tīri apavus vakarā, nevis pirms aušanas kājās.  

Īpašu uzmanību pievērs zamšādas apavu kopšanai. To galvenie ienaidnieki ir netīrumi, putekļi un mitrums. Tīri tikai sausu zamšādu, lai netīrumi neizsmērējas, un tīrīšanai izvēlies mīkstu drāniņu vai zamšādai paredzētos kopšanas līdzekļus.