Stila jaunumi
2021. gada 13. jūlijs, 04:43

Jaunais luksusa modes produkts - sejas aizsargmaskas. Izskats modīgs, cenas - absurdas

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Kamēr pandēmija ir iedragājusi visus sociālās, ekonomiskās dzīves aspektus, modes dizaineri tajā saskata savus ieguvumus. Piemēram, radīt jaunu luksusa modes produktu – sejas aizsargmasku! Tās izpildījums, nenoliedzami, modīgs un cenas, protams, lielākoties absurdas!

Logotips ir galvenais

Ar logotipiem rotāta 100 % zīda adīta sejas maska no franču luksusa modes nama Louis Vuitton būs iespaidīgs aksesuārs, bet ne aizsargs pret putekļiem, kur nu vēl vīrusiem. Un tomēr – dabiskais materiāls ir antibakteriāls, tātad sejas ādu saudzējošāks.

foto: Publicitātes foto

Demokrātiski

Visdemokrātiskākais piedāvājums būs no amerikāņu modes nama Ralph Lauren. Vienkārša, klasiska, zīmolam raksturīgo elementu demonstrējoša maska par salīdzinoši zemu cenu – 25 eiro.

foto: Publicitātes foto

Asprātīgākā

Arī ASV modes zīmols Marc Jacobs negrasās būt negauši un par savām asprātīgajām un amizantajām sejām prasa vien 25 eiro vai par trīs masku komplektu – 65 eiro.

foto: Publicitātes foto

Romantiskā

100% kokvilnas maskas par 30 eiro no vecākā augstās modes nama Lanvin. Maskas mīlīgās lūpas atgādinās par skūpstu nepieciešamību arī tik sarežģītā sociālās distancēšanās laikā.

foto: Publicitātes foto

Praktiskāk

Franču modes nams Chloe cenšas savu radošo garu apslāpēt, dodot priekšroku praktiskumam. Rozā maska ir tapusi no Econyl jeb ekoloģiskā neilona, un tajā ir ievietojams arī speciāls filtrs. Cena: 60–74 eiro.

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Košumam

Krāšņākās maskas ir pieejamas itāļu zīmola Dolce & Gabbana izpildījumā. Obligātais aksesuārs bez modīguma beidzot atbilst arī praktiskajiem drošības standartiem un ir pieejams par 75 eiro.

foto: Publicitātes foto

Lai nepazaudētu

Protams, dumpinieciskākais zīmols Rick Owens maskām ir pievienojis arī garas lentes, ar ko tās piesiet pie galvas, kakla – vienvārdsakot, samazināt pazaudēšanas risku. Ne velti to cena ir 100 eiro.

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Klasika

Tom Ford piedāvājumā klasiskas ikdienas maskas 11 krāsās – katrai nedēļas dienai un vēl vairāk. Viena diena izmaksās 95 eiro.

foto: Publicitātes foto

Par ko?

Kokvilna, viens auduma slānis – ne estētikas, ne funkcijas, bet cena 225 eiro par modes nama Givenchy sejas aizsargmasku.

foto: Publicitātes foto

Sejas aizsargmasku evolūcija - no viduslaikiem līdz luksusa modei mūsdienās

Jau kopš 20. gadsimta nogales sejas aizsargmaskas ikdienā valkā smoga mocīto Āzijas lielpilsētu iedzīvotāji, jaunā gadu tūkstoša sākumā pie šā anonimitātes ...

gallery icon
39