foto: Edgars Pohevičs
Kādus podkāstus klausās Liepājas teātra aktieris Gatis Maliks
Dzīvesstils
2021. gada 21. maijs, 04:57

Kādus podkāstus klausās Liepājas teātra aktieris Gatis Maliks

Laila Pastare

Žurnāls "OK!"

Klausās un iesaka Liepājas teātra aktieris Gatis Maliks. “Podkāsti ir mans glābiņš, kad nepieciešama sabiedrība, bet gribas tikai klausīties – ejot garās pastaigās, veicot monotonu darbu vai dodoties tālākā ceļā ar mašīnu,” viņš saka.

Būt lietas kursā

Today, Explained. Vox Media podkāsts nodrošina, lai “neizkrītu” no pasaules aprites – katru dienu podkāsta vadītājs angļu valodā dinamiski un interesanti iepazīstina ar kādu aktuālu tēmu. No politikas un ekonomikas līdz popkultūrai, vai kas nu tobrīd pasauli ir satricinājis. Liela iespējamība, ka jaunākajā epizodē skarto tematu tavi kolēģi nākamajā rīta pārspriedīs pie kafijas tases – varēsi pievienoties. 

Populārās mūzikas dzīles

Switched On Pop. Mani vienmēr fascinējusi mūzika visdažādākajās tās izpausmēs. Ja neklausos podkāstu, tad visai iespējams, ka austiņās skan mūzika, tāpēc šis podkāsts, ko vada muzikologs Neits Slouns (Nate Sloan) un komponists Čārlijs Hārdings (Charlie Harding), ir iekļuvis arī starp maniem iecienītākajiem podkāstiem. Katram, kuru interesē, kā mūs ietekmē populārā mūzika, kā rodas nemirstīgi hiti un kāpēc tev kāda dziesma “pielīp” uz mēnesi.

Draugu sarunas

Conan O'Brien Needs A Friend. Podkāsts, kura nosaukums runā pats par sevi. Amerikāņu TV personība un komiķis Konans O’Braiens katrā epizodē ielūdz komiķus, aktierus, politiķus un pasaulē pazīstamas personības, kuru vārdi bieži vien komentārus neprasa (Hilarija Klintone, Mišela Obama, Toms Henks, Deivids Lettermans u. c.), un stundu ar viņiem vienkārši draudzējas. Smieklīgi, izklaidējoši un reizēm iedvesmojoši.

Izmeklēšana

Serial. Podkāsts, ar kuru sāku savu podkāstu klausīšanos. Žurnāliste Sāra Keinega (Sarah Koenig) katru sezonu šķetina kādu patiesu stāstu. Podkāsts seko visiem iesaistītajiem varoņiem, bieži gadās negaidīti pavērsieni un atklājumi, sižets atklājas palēnām, un arī pati vadītāja nezina, ar ko katra sezona beigsies. Noteikti jāklausās no paša sākuma.

Ko runā teātra pīpētavā?

Pīpētavas sarunas. Labu laiku podkāstus tikai klausījos, bet tad nolēmu, ka vajag arī pašam. Kopā ar kolēģi, dramaturģi Rasu Bugavičūti-Pēci ik pa laikam tiekamies, lai aicinātu ciemos ar Latvijas teātri saistītus cilvēkus un parunātos brīvākā formātā nekā intervijās. Nepiegludinātās sarunās malkojam upeņu balzamu, pīpējam un runājam par to, ko pīpētavās runā. Ja gribas ielūrēt teātra aizkulisēs, jāklausās Pīpētavas sarunas.