Skaistums
2021. gada 14. janvāris, 12:24

Kosmētiķe māca, kā kopt seju pēc maskas nēsāšanas

"100 Labi Padomi"

Nereti no sejas aizsargmasku nēsāšanas sejas āda kļūst jutīga, iekaisusi, rodas izsitumi. Speciālisti pasaulē šo parādību ir nodēvējuši par maskni. Tās rašanos veicina mitrā vide, kas veidojas zem maskas, un berze, kas samazina ādas aizsargbarjeru un veicina baktēriju attīstību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Shutterstock.com

Kā ar to cīnīties? Panākumu atslēga ir profilakse. 

Māca Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

• Daudzreiz lietojamās sejas maskas regulāri mazgā un gludini, vienreizlietojamās – regulāri maini.

• Parūpējies par sejas ādu, to rūpīgi attīrot un nodrošinot aizsardzību. Attīrīšanai izmanto maigu attīrošo līdzekli – gelu vai putiņas. Pēc attīrīšanas uzklāj nelielu daudzumu seruma, kas samazina ādas jutīgumu un apsārtumu, uzlabo arī ādas dabīgo aizsargbarjeru.

• Nākamais solis – mitrinošs krēms. Tas nodrošinās plānu aizsargbarjeru starp ādu un maskas audumu, tā samazinot berzi. Izvēlies krēmu ar maigu tekstūru (biezo taukaino krēmu atliec maliņā). Ieteicami līdzekļi, kas satur antioksidantus un palīdz ādai cīnīties pret ārējās vides ietekmi.

• Attīri sejas ādu uzreiz pēc pārnākšanas mājās. Dienas laikā zem maskas sakrājas sviedri, tauki un netīrumi, no kuriem ir jāatbrīvojas pēc iespējas ātrāk, lai nerastos iekaisums.

• Ja uz ādas ir redzamas iekaisušas pūtītes, uzklāj uz tām korektoru ar antibakteriālām īpašībām. Seju sakop ar krēmu, gelu vai fluīdu jutīgai ādai.

• Kaut reizi nedēļā palutini sejas ādu ar nomierinošu masku. Parūpējies arī par lūpām – katru dienu lieto lūpu balzamu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās