Dzīvesstils
2021. gada 13. janvāris, 05:04

“Ir jārīkojas, tikai tad sapņi piepildās!” Populārajām māsām "Latvian Sisters" "TikTok" ir pilna laika darbs

Ilze Trofimova

Žurnāls "OK!"

Māsas Lidija Ņižņikova un Elīna Pakalne ir populārākās tiktokeres Latvijā – viņu TikTok kontam "Latvian Sisters" ir 1,6 miljoni sekotāju.

"Latvian Sisters" šova "Sisters Show" otrās sezonas prezentācija

Radošā apvienība "Latvian Sisters" ir publicējusi interneta šova "Sisters Show" otrās sezonas pirmo sēriju.

gallery icon
94

Taču Lidija un Elīna nesēž uz lauriem un netīksminās par panākumiem. Māsas studē un turpina strādāt, attīstot sociālo tīklu kontu saturu. Šoruden viņu veidotais YouTube šovs Sisters Show Sadursme piedzīvojis otro sezonu ar pašmāju slavenību piedalīšanos.

Atpazīstamība, ko jaunietes ieguvušas, pateicoties aktivitātēm internetā, pārcēlusies arī uz reālo dzīvi, un Salaspilī, ko abas sauc par mājām, pat bijušas spiestas mainīt dzīvesvietu, jo fani regulāri nākuši ciemos, lai kopā nofotografētos vai vienkārši apvaicātos, kā klājas. Īpaši mīļi esot visjaunākie fani, kas nekautrējas atklāti izteikt savas domas par viņu darbu.

Līdz pat 1,6 miljoniem sekotāju

Viss sākās pirms trīs gadiem, kad Lidija, būdama bērna kopšanas atvaļinājumā, pievērsās Instagram un izvietoja tajā dažādus īsus video. Tolaik šajā platformā nebija video saglabāšanas funkcijas, un tie drīz vien tika dzēsti. Savukārt Elīna izmēģināja Musical.ly platformu, kas ļāva ērti nofilmēt un saglabāt video, un pastāstīja par savu atklājumu māsai. Pirmos 20 kopīgi izveidotos video Musical.ly lietotāji novērtēja atzinīgi, pieauga sekotāju skaits Elīnas kontam.

Māsas nolēma pievērsties lietotnei nopietnāk un nomainīja konta nosaukumu uz Latvian Sisters. “Dažkārt saņemam jautājumu – kāpēc savos video runājam krieviski? Ģimenē runājam abās valodās, bet ar māsu sarunājamies krieviski. Kad sākām darboties Musical.ly, latviešu valodas tajā nebija nemaz, saturs pārsvarā bija krieviski, pat angļu valodas bija ļoti maz,” savu izvēli pamato Elīna. Māsas iespaidoja arī citu lietotāju veikums un vēlme iegūt pēc iespējas lielāku auditoriju. Drīz vien Musical.ly pārtapa par TikTok, bet māsu darbību tas neietekmēja, viņas ģenerēja jaunas idejas, uzņēma īsus video un “krāja” sekotājus.

“Mums vienmēr bija labs saturs, neizmantojām rupjības, vulgārismu, centāmies veidot tādus video, lai, noskatoties vienu, jau gribētos redzēt nākamo,” atminas Lidija. Īpaši emocionāls un aizraujošs izvērtās laiks, kamēr no 700 tūkstošiem sekotāju māsas tika līdz miljonam.

“Katru, pat ļoti īsu, video veidojām īpaši rūpīgi, gribējām, lai tie visi ir nevainojami un saņem tikai izcilu vērtējumu. Tuvojoties miljonam, sajūtas bija ārkārtīgi saviļņojošas un neparastas – tas bija neticami un Latvijas mērogiem netipiski,” stāsta Elīna.

Darbošanās sociālajos tīklos abām ir pilna laika darbs, kas sniedz ne tikai gandarījumu, bet arī nodošina finansiāli.

Pašlaik Latvian Sisters video ir saņēmuši 47,2 miljonus patīk sirsniņu, un māsām ir 1,6 miljoni sekotāju – visvairāk no ASV, Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas, protams, seko arī Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji. Māsas atzīst, ka pašlaik TikTok ir nedaudz atstājušas novārtā, jo paralēli tam katra veido savu Instagram kontu (@lida_niznjaja – 44,2 tūkstoši sekotāju, @elina_pakalne – 19,6 tūkstoši sekotāju), bet vislielākais darbs tika ieguldīts Sisters Show Sadursme otrās sezonas tapšanā.

Sapnis par savu šovu

Māsas ir izveidojušas savu kanālu YouTube – Sisters Show – un aptuveni pirms gada sāka domāt par izaicinājumu šova veidošanu. Ieguldot personīgos līdzekļus, saviem spēkiem tika uzņemta šova pirmā sezona. “Tagad atskatoties, vērtējam to kā demo versiju, kā izmēģinājumu,” neslēpj Elīna.

Māsa bija spiestas mainīt dzīvesvietu, jo fani regulāri nāca ciemos, lai kopā nofotografētos vai vienkārši apvaicātos, kā klājas.

Iesākto tika nolemts turpināt, un, piesaistot sponsorus otrās sezonas filmēšanai, tapa patiesi vērienīgs šovs latviešu valodā. Tas tika uzņemts ar deviņām kamerām, izmantojot dronus. Šovā piedalījās 24 Latvijas slavenības. “Pašas bijām scenāristes, producentes, režisores, operatores, montētājas un pašas filmējāmies – tas bija grūti, bet esam piepildījušas vienu no saviem sapņiem,” ar paveikto lepojas Lidija un Elīna.

@latvian_sisters

Summer or winter? 🥶🥵 Зима или лето? ##cyprus ##wintervideo ##travelvideo

♬ Trampoline - SHAED

No TikTok uz augstskolu

“Bijām klusas, kautrīgas meitenes. Es – vidusskolniece, māsa – mamma un sieva. Tolaik, pirms trīs gadiem, mūsu dzīvē nebija nekā neparasta,” saka Elīna. Māsas ir ļoti pateicīgas vecākiem un Lidija savam vīram par to, ka viņi vienmēr ticēja pat vispārdrošākajām idejām un atbalstīja šķietami neīstenojamus sapņus. Nu jau darbošanās sociālajos tīklos abām ir pilna laika darbs, kas sniedz ne tikai gandarījumu, bet arī nodošina finansiāli.

@latvian_sisters

Выберите правильных людей ❤️

♬ Кудрявая няшка - Перфе & Tenderlybae

Māsas nolēmušas iegūt atbilstošu izglītību un studē RISEBA audiovizuālo mediju mākslu. Lidija vēlas kļūt par režisori, Elīna savu nākotni saista ar producentes darbu. Abas ir laimīgas, ka, pateicoties TikTok, ir atradušas savas sapņu profesijas un darbu, ko mīl. Latvian Sisters kaļ jaunus plānus un nedomā apstāties pie sasniegtā: “Ir jāsapņo un jārīkojas, tikai tad sapņi piepildās!”