Cita pasaule
2021. gada 1. janvāris, 00:01

Laimīgu jauno 2021. gadu! Astroloģes Žanetes Kordes prognoze, kas mūs šogad sagaida

Žurnāls "Kas Jauns"

Laikā, kad visā pasaulē notiek dažādi dīvaini procesi, daudziem no mums mainījusies gadiem ierastā dienas kārtība. Ir atcelti pasākumi un ceļojumi,  un neizbēgami rodas neziņa, trauksmes izjūta par nākotni. Ir skaidrs – pārmaiņas ir neizbēgamas.

Kāds iepircis pārtikas krājumus, cits meditē – ko nu kurš. Tomēr jautājumi paliek. Kāda būs rītdiena, kāds nākamais – 2021. gads? Astroloģija ir viens no instrumentiem, kas ļauj mums paraudzīties uz notikumiem plašākā kontekstā un pieņemt situāciju, apzināties savu vietu tajā.

Astrologu interpretācijas radušās, gadu tūkstošiem novērojot Saules sistēmas planētu kustību un salīdzinot to ar notikumiem uz Zemes. Tas tika darīts ar neapbruņotu aci, un lēnākās un lielākās redzamās planētas bija Jupiters un Saturns, kuras spoži spīdēja vakara debesīs vairākus mēnešus gadā. Abas planētas ietekmē kopienas, sabiedrības un sociuma norises un pārstāv pretrunīgus principus: Jupiters – izaugsmi un attīstību, Saturns – ierobežojumus un drošību. Raugoties no Zemes, šie divi milži lēnām pārvietojas pa debess jumu, reizi divdesmit gados savienojoties.

Parasti šis laiks iezīmē politisku režīmu maiņas, apvērsumus, arī ekonomiskās krīzes. Astrologi šīm konjukcijām piešķir lielu nozīmi. Arī Betlēmes zvaigzne, kas saskaņā ar kristīgo reliģiju apzīmē Jēzus kā cilvēces glābēja dzimšanu, bija Jupitera un Saturna savienojums. Zīmīgi, ka šoreiz abi Saules sistēmas milži satiksies tieši ziemas saulgriežu vakarā –  2020. gada 21. decembrī pulksten 20.22 – Ūdensvīra (11. zodiaka zīmes) pirmajā grādā. Interesanti, ka 2020. gadā visai zīmīgs bija arī vasaras saulgriežu rīts – ar Saules aptumsumu. 

Jupitera un Saturna savienojumu tendences raksturo arī lielāks – apmēram 200 gadu ilgs – laika periods, kad šīs planētas ik pēc 20 gadiem savienojas vienas stihijas (Rietumu astroloģijā – uguns, gaiss, ūdens, zeme) zodiaka sektoros. Tas iezīmē konkrētā laikmeta sabiedrības noteicošās ideoloģijas un pārvaldes formas. Iepriekšējos 200 gadus Jupiters un Saturns veidoja konjukcijas zemes stihijas zīmēs. Laikmeta galvenā iezīme bija industrializācija un pakāpeniska sabiedrības noslāņošanās, galvenās vērtības – darbaspēks un kapitāls.

Dzenoties pēc materiālās labklājības – ražojot arvien vairāk un lētāk –, tiecoties pēc arvien lielāka komforta, esam pārtērējušies. Resursu patēriņš un saimniekošanas sistēmas ir novecojušas un neatbilst reālajiem izaicinājumiem, kas saistīti ar cilvēces nākotni.

1980. gada Jupitera un Saturna konjukcija Svaru zīmē (gaisa stihija) bija pirmais gaisa stihijas vēstnesis, 2000. gadā atkal atgriežoties Vērša zīmē (zemes stihija), un nu ar 2020. gada 21. decembri uz 200 gadiem lielie milži ik pēc 20 gadiem tiksies tikai gaisa stihiju zīmēs. Kādas pārmaiņas un izaicinājumi gaidāmi?

Gaisa stihijas laikmets prasīs būtiskas izmaiņas attieksmē pret dabas resursiem un savām materiālajām ambīcijām. Lai izdzīvotu, nāksies mainīt attieksmi – atteikties no egoistiskas domāšanas un apzināties, ka visi esam vienota ekosistēma. Izdzīvosim, ja spēsim sadarboties un iekļauties kopējos pārmaiņu procesos. Noteicošas būs zināšanas, intelekts, komunikācija, radošums un inovācijas. Pavisam skaidrs ir tikai viens – pārmaiņu ātrums tikai uzņems apgriezienus, un tā būs mūsu ikdiena.

Domāju, ka pamazām mūsu dzīvē ienāks roboti, tiks izmantots mākslīgais intelekts, viss notiks virtuālajā vidē. Līdz ar to pāriesim uz elastīgāku darba režīmu. Domāju, ka arī nodokļu sistēma optimizēsies, jo norēķini būs caurskatāmi. Taču visas šīs pārmaiņas nāks ar neskaitāmiem izmēģinājumiem, eksperimentiem un dīvainībām.

2020. gadā Jupiters un Saturns vēl atradās stabilajā Mežāža zīmē, un mēs dzīvojām bremžu un aizliegumu režīmā. Tomēr laika periodā no marta beigām līdz jūlijam, kad Saturns uz brīdi bija Ūdensvīra zīmē, jau piedzīvojām jaunās vēsmas. Tobrīd aizsākās mācības tiešsaistē, aktivizējās iepirkšanās un pakalpojumu sniegšana internetā, mēģinājumi pārorientēties uz darbu attālināti. Sākoties 2021. gadam, piedzīvosim Ūdensvīra zīmei raksturīgu revolucionāru noskaņojumu un nemierīga laikmeta sākumu.

Kā 2021. gadā jutīsies zodiaka zīmju pārstāvji, un kādi būs gada izaicinājumi

Uguns stihijas zīmes (Auns, Lauva, Strēlnieks) būs gana iedvesmoti, taču dažkārt jutīsies nenovērtēti. Var ciest no uzmanības un apbrīnas trūkuma. Jāatsakās no egocentrisma un vēlmes vienmēr un visur dominēt. Jāpieņem viedokļu daudzveidība, jāmācās tolerance un sadarbība.

Uguns zīmju pamatvirzieni 2021. gadā: nauda, darbs un karjera

Strēlnieks pa īstam izvērtēs savus talantus un apzināsies savu vērtību. Tas dos bīvības izjūtu un lielākas izvēles iespējas. Šis gads ir jāizmanto apzināti, lai apmierinātu savas materiālās vajadzības. Būs nepieciešama pacietība, zināma piepūle, taču jūtams arī likteņa atbalsts.

Lauvai jāmācās kompromisu māksla, rūpējoties par savu veselību, nepārvērtējot savu nozīmi un ļaujot arī citiem būt galvenajiem. Rāma ikdienas rosīšanās un mazie darbiņi būs kā atelpa pēc jau paveiktā, lai citugad atkal izietu sabiedrībā ar lauvas cienīgu vērienu.

Aunam būs potenciāls veidot kontaktus, kas dos vairākas iespējas kāpt pa karjeras kāpnēm. Taču tās būs arī jāizmanto, izdarot izvēli un mācoties realizēties jaunā atbildības līmenī. Radošie spēki būs produktīvi ar nosacījumu, ja tiks apzināti vadītas emocijas un noskaņojums.

Gaisa stihijas zīmju pārstāvjiem (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs) būs interesanti, jo viņi vieglāk pieņem pārmaiņas. Taču ,esot visur, pa īstam var nebūt nekur. Arī bezjēdzīgs informācijas un kontaktu daudzums var iztukšot. Ir māksla pieņemt dažādus viedokļus, taču būs jāvar pieņemt arī lēmumus. Bez disciplīnas dzīve var kļūt haotiska. Darot daudzas lietas vienlaikus, var nenonākt pie rezultāta nevienā no tām.

Gaisa zīmju pamatvirzieni 2021. gadā:  mājas, dvēsele un sapņi

Svariem atbalsta un iedrošinājuma avots būs dzimta  un senču tradīcijas. Vairāk laika jāvelta ģimenei un mājai. Iespējams darbs no mājām vai ģimenes bizness, tikai nevajadzētu ļauties ilgstošiem slinkuma periodiem.

Dvīņi šogad jutīs atvieglojumu, atbrīvojoties no kādiem seniem aizvainojumiem. Būs apveltīti ar spēju ietekmēt citus un iegūt varas pozīcijas. Kāds var tikt pie investora vai mantojuma.

Ūdensvīrs lai ļaujas sapņiem par nākotni. Iespējams, kāds parūpēsies, lai jūs varētu vairāk atpūsties. Šogad var rakt un var nerakt – izmaiņas nākotnē būs tāpat.

Ūdens stihijas zīmju pārstāvji (Vēzis, Skorpions, Zivis) gribēs ticēt, ka arī tehnoloģiju laikmetā cilvēkos saglabāsies labestība un līdzjūtība. Jāmācās izteikt vārdos savas emocijas, runāt skaidri un tieši. Svarīgi apzināties, ka mīlestība ir ne tikai pieķeršanās, bet arī brīvības došana otram.

Ūdens zīmju pamatvirzieni 2021. gadā: komunikācija, attiecības un sadarbība

Skorpionam nāksies mācīties prasmes un veidus, kā labāk sadarboties ar kolēģiem, kaimiņiem, brāļiem vai māsām. Vairs neizdosies atlikt uz citu gadu mācības,  kaut kā jauna apgūšanu. Dzīve dos arī resursus un rīkus, lai to izdarītu. Visdrīzāk, bez valodu zināšanām un autovadītāja apliecības un auto vairs neiztikt.

Vēzim šogad jāmācās mērenība attiecībās – ar partneri, darījumos, sadarbībā ar citiem cilvēkiem. Nevajadzētu uzņemties pārāk lielu atbildību. Jāapdomā, vai nedodat vairāk kā saņemat. Jūs esat mīlams vienkārši tāpat – arī tad, ja atpūšaties.

Zivīm laiks sajust domubiedru plecu, draugu sirsnību un atbalstu. Tas nekas, ka pagaidām ideju realizēšanai pietrūkst prasmes un nav materiālā seguma. Taču tiks izlolots kāds svarīgs sapnis, baudīta kopības izjūta ar citiem, realizāciju atstājot citam gadam.

Zemes stihijas zīmes (Vērsis, Jaunava, Mežāzis) jutīs bažas, vai visa un vienmēr pietiks, lai izdzīvotu. Plānot ir labi, taču nevajag tam pieķerties. Var izdoties, bet var notikt arī pavisam citādi. Tad var meklēt alternatīvas. Spītīgi turoties pie saplānotā, jūs neļaujat savā dzīvē šīm iespējām ienākt. Atveriet durvis, logus un ļaujiet ienākt savā telpā svaigam gaisam!

Zemes zīmju pamatvirzieni 2021. gadā: personības izpausme, pašrealizācija un dzīves ideāli

Mežāzis beidzot jutīs sevī drosmi darīt to, ko pats grib. Nāksies atteikties no ierastās vērtību sistēmas, atzīstot jaunu apvāršņu nepieciešamību. Būs cikliski panākumi, iespējamas izmaiņas pat izskatā.

Jaunavai šogad īstais laiks svinēt dzīvi – mīlot, radot mākslas darbus vai rotaļājoties ar bērniem. Tikai sekojiet savai sirdij, ne citu priekšstatiem par to.

Vērsim nāksies pieņemt dzīves izaicinājumus un izkāpt no savas komforta zonas. Nebūs viegli pielāgoties jaunajām prasībām, taču mācības vai redzesloka paplašināšana ārzemēs pavērs durvis uz citu pasaules ainu un dos dzīvei pavisam citu jēgu.