Bērni
2020. gada 18. decembris, 06:55

"Man ir vienalga!" Māte iztērē tūkstošus Ziemassvētkos sev; bērni nesaņemšot neko

Jauns.lv

Kāda trīs bērnu māte publiski atzinusies, ka šogad saviem bērniem Ziemassvētku dāvanas nepirks, viņai esot vienalga.

Pusaudži esot prasījuši mātei "Nike Air Force" apavus, jaunus klēpjdatorus, mobilos telefonus un "Xbox", bet Karla no Lielbritānijas pilsētas Hitčinas apgalvo, ka bērniem paveiksies, ja šogad Ziemassvētkos saņems kartiņu.

Tā vietā, lai iegādātos dārgas dāvanas savai ģimenei, Karla Beluči iztērējusi astoņus tūkstošus mārciņu (8875 tūkstoši eiro), lai iegādātos sev jaunu apģērbu un apavus. Tāpat sieviete uztaisījusi sev manikīru, veikusi sejas procedūras un botoksa injekcijas.

Savu rīcību sieviete attaisno ar to, ka izjutusi milzu stresu pandēmijas dēļ un viņai licies, ka vajag sevi palutināt. Viņasprāt, ja bērni vēlas sev tik dārgas dāvanas, viņiem jākļūst populāriem sociālajos medijos un jānopelna nauda saviem spēkiem. Pašai Karlai vietnē "Instagram" ir vairāk nekā 100 tūkstoši sekotāju.

Izdevumam "Fabulous" māte atklāja, ka viņai vienalga ko citi saka par viņas lēmumu. Viņa sevi uzskata par "lielisku mammu". "Man vienalga, ka cilvēki sauc mani par izlutinātu vai egoistisku," sacīja 38 gadus vecā sieviete.

"Lutināt bērnus Ziemassvētkos nav pareizi. Es domāju, ka vecāki, kuri lutina savus bērnus ir liekuļi. Es esmu lieliska mamma un izmantoju Covid-19 kā dzīves mācību. Es gribu, lai mani bērni ir sociālo mediju zvaigznes un Ziemassvētki bez dāvanām iemācīs viņiem pelnīt naudu pašu spēkiem. Lokdauns bija stresa pilns. Man vajadzēja sevi palutināt. Es vienmēr esmu pirkusi Ziemassvētkos dāvanas saviem bērniem. Tagad ir mammas laiks." 

Viņas 18 gadu vecais dēls nepavadīs Ziemassvētkus ar ģimeni, bet 15 un 13 gadus vecās meitas par šādu situācijas pavērsienu nemaz neesot priecīgas. Viena no viņām ar māti nesarunājoties, taču par spīti tam Karla turas pie sava lēmuma.

Viņasprāt, mātes, kuras netērē naudu savām vajadzībām drīz vien izlaižas: "Tāpēc viņas nonāk pie šķiršanās. Tev jāstrādā, lai labi izskatītos un mātes, kuras lutina savus bērnus tā neizskatās. Ar mani tas nenotiks."