foto: Instagram @emilyskyefit
"Mans ķermenis pats sāka stumt" -  austrāliete dalās neparastā dzemdību pieredzē
Bērni
2020. gada 17. oktobris, 05:35

"Mans ķermenis pats sāka stumt" - austrāliete dalās neparastā dzemdību pieredzē

Jauns.lv

Neparastu dzemdību pieredzi piedzīvojusi sociālās vietnes "Instagram" fitnesa zvaigzne Emīlija Skaja no Austrālijas. Divas nedēļas pirms noliktā dzemdību datuma mazulis piedzimis pēkšņi - mājās - uz viņas meitas Mijas spēļu paklāja, ziņo "People".

"Es nezināju, ka ķermenis tiešām to spēj izdarīt. Es to visu izdarīju mājās, viena pati. Mans ķermenis pats sāka stumt bērnu," atminas nu jau divu bērnu māte, kas norāda, ka šīs dzemdības esot pilnībā atšķīrušās no pirmajām. 

Līdz ārstu noliktajam dzemdību datumam bijušas vēl divas nedēļas. Dzemdību dienas pēcpusdienā viņa spēlējusies ar savu meitiņu Miju, kad sajutusi smagumu kājās un iekšējos augšstilbos. 

Visu vakaru jutusies savādi, bet nekas nav liecinājis, ka pēc pāris stundām pasaulē nāks mazulis. 

"Jutos kaut kā dīvaini, bet mierīgi," stāsta 35 gadus vecā sieviete. Todien esot iemigusi mazliet vēlāk nekā parasti, bet pēc kāda brīža pamodusies ar krampjiem, kurus jau bija piedzīvojusi iepriekšējās dienās. Mēģinājusi aizmigt, bet nesekmīgi. Tad sākusi just, ka sākas kontrakcijas.

"Starpība bija sešas minūtes. Es sāku prātot, ka jābrauc taču uz slimnīcu. Lai arī soma jau bija sakrāmēta iepriekš, tomēr vēl cēlos un liku klāt pāris papildu lietas. Tad es teicu savam vīrietim, ka viss - jau sākas..."

Viņa esot uzreiz paņēmusi telefonu un zvanījusi savam dzemdību ārstam, bet viņš ieteicis vēl mazliet pagaidīt pirms braukt uz slimnīcu, nesteigties. Tomēr Skaja zinājusi, ka ir laiks. 

Jau neilgi pēc sarunas viņa sākusi kliegt: "Viņš nāk", partneris piezvanījis un izsaucis ātro palīdzību, teikdams, ka bērns jau dzimst. Kamēr mediķi bijuši ceļā, draugs runājis pa telefonu ar vienu no mediķēm, kura prasījusi, vai tad jau ir redzama galviņa. 

"Es pēc partnera sejas zināju, ka galva jau ir redzama, jo viņš pēkšņi nobālēja. Viņš teica sievietei: "Jā, jau puse ir ārā." Tikmēr es kliedzu, bet mans ķermenis pats visu darīja. Mana meita Mija, to visu redzot un dzirdot, bija šausmās un aizskrēja noslēpties. "

Kad mediķi ienākuši mājā, dēlēns, kuram dots vārds Īzaks, jau bija faktiski piedzimis. Pēc Skajas teiktā, trīs ceturtdaļas jau bija ārā. 

Sieviete teic, ka nekad vairs nedusmošoties uz savu ķermeni, ka tajā kaut kas nepatīk. Viņas ķermenis pats bez jebkādas ārējas palīdzības ātri un veiksmīgi esot izstūmis Īzaku, kas esot vairāk kā pārsteidzoši.