Stila jaunumi
2020. gada 1. oktobris, 05:07

No saldajiem divtūkstošajiem līdz stilīgam seksapīlam: vērtējam Latvijas slavenību rudens stilu

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Lūkojam, kā tad retajos šī rudens iznācienos sabiedrībā tērpušās pašmāju zvaigznes – kādas stila idejas no viņiem varam aizņemties, par ko slavēt, par ko pakritizēt.

Kā tendences paģēr

Ne velti viens no pārliecinoši gaumīgākajiem pāriem – mūziķu Reiņa un Maijas Sējānu ģimene – ir izvēlēti par lielveikala Stockmann šī rudens modes vēstnešiem. Īpaši vīrs, kurš apāvis šai sezonai raksturīgos garos zābakus un, kā paģēr tendences, ar biksēm apavos.

foto: Juris Rozenbergs
Maija un Reinis Sējāni.

Lielisks balanss

Arī sniegputenī kailās potītes neizies no modes! Lielisks līdzsvars starp solīdumu un ikdienišķumu – formālais uzvalks ar neformālām detaļām (uzlocītiem bikšu galiem un sportiskiem apaviem) šķiet jauneklīgāks, relaksētāks un brīvāks.

foto: Juris Rozenbergs
Aktieris Edijs Zalaks.

Saldajos divtūkstošajos

Lauris stila pārliecību nav mainījis kopš saldajiem 2000. gadiem. Un kāpēc gan ne? Aktuāls ir viss, kas pašam tīkams. Vien ar piebildi, ka vēlams iegādāties vienu, bet labu ādas (vai imitācijas) jaku, un tad tā, valkājot gadiem, ar laiku kļūst tikai vēl pievilcīgāka.

foto: Juris Rozenbergs
Dziedātājs Lauris Reiniks.

Vēlami sievišķīgāki apavi

Papildinot viena komplekta monohromo krāsu tendenci, arī vienots raksts radīs ļoti saskaņotu un pārdomātu tēlu. Bet, tā kā šis siluets ir ļoti brīvs, tad, lai tajā nepazustu, ieteicams izvēlēties elegantākus un/vai sievišķīgākus apavus.

foto: Juris Rozenbergs
Zane Daudziņa.

Jutekliski un seksapīli

Sieviete smokingā, vīrieša uzvalkā un kreklā allaž izskatās īpaši jutekliski un seksapīli. Punkts uz burta i būtu liekams, ja zem žaketes nebūtu pavilkts krekls.

foto: Juris Rozenbergs
Marija Naumova.

Jau garlaicīgi

Bulletproof komplekts – baikeru jaka komplektā ar sievišķīgu kleitu. Tiesa, pārbaudīta, bet jau pārtiražēta un garlaicīga kombinācija.

foto: Juris Rozenbergs
Aija Andrejeva.

Neatstāja mājās

Situācija, kad visa kā ir par daudz – kontrastējošas krāsas, mežģīnes, samts, atlass, smokings, kleita... Kā mācījusi franču modes leģenda Koko Šanele – lai nepārcenstos, pirms iziešanas pa ārdurvīm obligāti viens no aksesuāriem vai apģērbiem ir jāatstāj mājās.

foto: Mārtiņš Ziders
Uzņēmēji Jānis un Mārīte Koli.

Kā no piecdesmitajiem

Bez pārsteigumiem, atkal lieliski, klasiski un eleganti. Un kundze kā modele no Christian Dior 50. gadu modes skates.

foto: Mārtiņš Ziders
Bijušais valsts pirmais pāris Iveta un Raimonds Vējoņi.

Pielāgo modes tendences

Prieks redzēt, ka, paliekot uzticīgiem savam stilam, modes inovācijas netiek ignorētas, bet gan savā labā pielāgotas. Un var izskatīties kā pāris pat tad, ja abu garderobes ir atšķirīgas. Bravo!

foto: Mārtiņš Ziders
Multimākslinieks Kašers un viņa līgavainis Jānis.

Pretpoli pievelkas

Zaiga Gaile un Māris Gailis kā piemērs (vizuālu) pretpolu pievilkšanās spēkam. Cik kungs ir lietišķs, tik kundze azartiska, radoša un koša. Piemērs tam, ka individuālais stils stāv pāri visām modes tendencēm.

foto: Mārtiņš Ziders
Zaiga un Māris Gaiļi.

Kā no skolas sola

Lai apgūtu to, kā vizuālajā tēlā ienest enerģijas dzirksti un personības spēku, pārim jādodas konsultēties pie Zaigas Gailes un Kašera. Citādi – kā no skolas sola un ar vecāku sagādātām drēbēm mugurā. Tik pareizi un tik kārtīgi, ka kļūst skumji.

foto: Mārtiņš Ziders
Ieva Segliņa un Artūrs Krūzkops.

Pārbaudīta vērtība

Ķesteris savā gadiem ilgi pārbaudītajā uniformā. Formāli – uzvalka žakete, ikdienišķi – džinsa bikses un nekļūdīgi – mono krāsa no galvas līdz kājām.

foto: Juris Rozenbergs
Aktieris Ģirts Ķesteris (pa kreisi).