Stila jaunumi
2020. gada 30. septembris, 04:43

Nedēļas stila padoms: kā panākt, lai rūtaini apģērbi izskatās moderni

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Šis klasiskais raksts ir aktuāls katru gadu, un 2020. gads nav izņēmums. Tomēr atkal no jauna ir jāmeklē paņēmieni, kā rūtiņām likt izskatīties modernām un aktuālām.

Apģērbi ar rūtiņu rakstu 2020. gada ielu modē un slavenību stilā

gallery icon
53

Sievišķībai

Rūtiņu rakstu mēdz asociēt ar klasiskiem vīriešu uzvalkiem, bet, lai šos priekšstatus mainītu un rakstam piešķirtu sievišķīgu noskaņu, jākomplektē kopā ar liriskiem un romantiskiem ziedu rakstiem. Visdrošāk, ja abi raksti būs līdzīgās krāsās.

foto: BACKGRID/All Over Press/Vida Pre/ Vida Press

Ielu modes paspārnē

Modē dominējot sportiskajam ielu stilam, arī ofisā valkātais ģeometriskais raksts ir pārcēlies uz urbāno, komforta pasauli. Brīva piegriezuma bikses komplektā ar sportisku kreklu un kedām būs gluži kā jaunais treniņtērps.

foto: Christopher Peterson / SplashNew/ Vida Press
Dženifera Lopesa.

Eklektika

Modes kanoni ir kļuvuši tik vaļīgi, ka vienīgās robežas ir katra paša gaume un drosme. Liela izmēra rūtis ar mazāka izmēra rūtiņām, izteiksmīgas un neitrālas krāsas, pērles un flanelis – tagad viss ir jaucams kopā!

foto: Cornel Cristian Petrus/Shutterstock/ Vida Press

Krekls kā josta

Šajā sezonā visaktuālākais ir granžīgais un mežcirtēju iecienītais rūtainais flaneļa krekls. Ja tas neiekļaujas dienas kopējā tēlā, krekls var tikt izmantots arī kā akcents – kā aksesuārs, kas apsiets ap vidukli.

foto: Shutterstock/ Vida Press

Uzlabota skolniece

Neraugoties uz modes daudzveidību, rūtaini mini garuma svārki vēl aizvien ir diskutabls un ar apšaubāmām asociācijām saistīts izstrādājums. To dēļ, protams, nevajag no rūtiņu rakstiem atteikties, tik atliek izvēlēties pieklājīgu garumu, modernu blūzi un efektīgus aksesuārus.

foto: Shutterstock/ Vida Press

Modernās rūtis

Aktuālākās žaketes šogad ir pārlielas, maksimāli garas un relaksētas (arī ar jostu apjožamas). Vēl aktuālāk, ja klasiskās rūtiņas ir pārtapušas modernākos ģeometriskos kārtojumos.

foto: Shutterstock/ Vida Press

Dažādas funkcijas

Flaneļa krekls katras valkātājas individuālā interpretācijā var kļūt par absolūti citu izstrādājumu. Garš un savilkts ar jostu var kļūt par kleitu, apsiets ap vidukli – par aksesuāru, biezākā versijā – par virsdrēbēm.

foto: Shutterstock/ Vida Press
foto: Shutterstock/ Vida Press

Kostīms

Monohromijas modei pa pēdām arī rūtis var būt paņēmiens šāda vienota tēla izkopšanai no galvas līdz pat kājām.

foto: Saira MacLeod/Shutterstock/ Vida Press

Jaunais grandžs - rūtiņas, flaneļa krekli un sietiņzeķes 2020. gada rudens modē

gallery icon
9

Rūtiņas - 2018. gada rudens modes galvenais raksts

gallery icon
10