foto: AFP/Scanpix
Skolotājas un audzēkņa mīlestība. Brižitas un Emanuela Makronu neparastais stāsts
Attiecības
2020. gada 29. septembris, 06:40

Skolotājas un audzēkņa mīlestība. Brižitas un Emanuela Makronu neparastais stāsts

Jauns.lv

Šodien vizītē Latvijā ierodas Francijas prezidents Emanuels Makrons, kuru pavadīs valsts pirmā lēdija Brižita Makrona. Makronam 2017. gadā stājoties prezidenta amatā, viņa un gados vecākās Brižitas savienība kļuva par vienu no apspriestākajiem tematiem Eiropas un pasaules tabloīdos, vienlaikus liekot daudziem uzdot itin loģisku jautājumu – kāpēc tad, ja sieviete ir kopā ar vecāku vīrieti, nevienam nav pārsteigums, taču šajā gadījumā reti kurš spēj noignorēt lielās vecuma starpības faktu. Lai arī ko ļaudis nerunātu, viens ir skaidrs – abu savienība ir viena no stabilākajām, kādu Elizejas pils sienas redzējušas.

Emanuels Makrons dzimis 1977.gada 21.decembrī Amjēnā, Francijā. Radoša dvēsele, gribēja kļūt rakstnieks. Pirms kļūšanas par prezidentu viņš darbojies kā investīciju baņķieris, strādājis Valsts kasē un īsu brīdi bijis arī Francijas ekonomikas ministrs. 2016. gadā, kad aizgāja no Sociālistu partijas, viņš nodibināja kustību "Uz priekšu!". 2017. gada 7. maijā, pieveicot galēji labējo Marinu Lepēnu, toreiz 39 gadus vecais Makrons kļuva par Francijas prezidentu, turklāt – jaunāko savas valsts vēsturē.

2007. gadā - laikā, kad Makrons bija tikai 30 gadus vecs, - viņš salaulājās ar 54 gadus veco Brižitu Marī Tronjē. Pirms šīm laulībām Brižita bija precējusies ar baņķieri Andrē Ozjēru, un pārim ir trīs bērni. Laulība ar finansistu tika šķirta 2006.gadā, bet jau pēc gada Brižita kļuva par Brižitu Makrona kundzi.

Aizkustinošais mīlasstāsts

Makronam nonākot mediju starmešu gaismās, daudziem interesēja: kā gan sanācis, ka jauns vīrietis iemīlas un apprec krietni vecāku sievieti? Vienlaikus šāda veida jautājumu asi kritizēja tie, kuri iestājas par dzimumu vienlīdzību, sakot – par vīrieti, kurš apņēmis jaunāku sievu, neviens pat nebrīnītos, taču šajā gadījumā reti kurš noignorē Brižitas Makronas vecumu, kas ir netaisnīgi un netaktiski. 

Izrādās, Makrons savā mīļotajā ieskatījies, vēl būdams puikas vecumā - 15 gados. Tas noticis privātā vidusskolā, kurā savulaik Brižita pasniedza franču literatūru un teātri. Jauniņais Emanuels pie šīs skolotājas apguva arī aktiermākslu, un abi saskatījušies brīdī, kad noritējis darbs pie jaunas lugas tapšanas. 

Francijas prezidents Emanuels Makrons un pirmā lēdija Brižita Makrona - laimīgi precējušies kopš 2007. gada

gallery icon
92

Zīmīgi, ka Makrona klasē mācījusies arī Brižitas meita. (Vēlāk viņa darbojās Makrona komandā, bruģējot ceļu uz Elizejas pili.)

Radoša cilvēka karjera nebija pa prātam Makrona vecākiem, un viņi savu dēlu aizsūtīja mācīties uz citu - elitāru - skolu Parīzē, kur zēnu sagatavoja ierēdniecībai. 

Taču Makrons un Brižita jau bija iemīlējušies un turpināja sarakstīties. Brīdī, kad jaunietim bija 18, sieviete aizgāja no sava vīra un ļāvās mīlestībai ar savu kādreizējo skolnieku.

Medijiem abi savas attiecības komentējuši skopi. Brižita ir izteikusies: "Neviens nekad neuzzinās, kad mūsu stāsts kļuva par mīlasstāstu. Tas pieder tikai mums. Tas ir mūsu noslēpums," par abu mīlestību ziņo "The Independent".

Stabilākais pāris

foto: PIERRE VILLARD/SIPA

Lai vai kā būtu sācies abu neparastais mīlasstāsts, abu savienība ir viena no stabilākajām, kādu Elizejas pils sienas redzējušas. Proti, Makrona priekštecis Fransuā Olands dzīvoja šķirti no savas dzīvesbiedres pēc tam, kad klajā nāca viņa dēka ar kādu franču aktrisi, kas par kungu bija 17 gadus jaunāka. Savukārt par Nikolā Sarkozī poligāmiju bija zināms daudziem, līdz viņš laimi rada kopā ar modeli Karlu Bruni.

Pats Makrons ir izteicies, ka "nav nemaz tāda lieta kā normāli pāri - man pat nepatīk šis formulējums. Bet mēs esam pāris, kas reāli eksistē, funkcionē," viņš komentēja savu laulību.

Kopīgo bērnu nebūs

Brižita nāk no sešu bērnu ģimenes, viņa starp tiem ir jaunākā. Tagad dāma ir vecmāmiņa septiņiem mazbērniem.

foto: AFP/Scanpix

Tāpat viņa spēlēja lielu lomu sava vīra prezidenta kampaņā. Brižita atbalstīja Makronu, un arī Makrona atbalstītāji nebeidza skandēt "Brižita! Brižita! Brižita!" Jau priekšvēlēšanu kampaņas laikā Makrona apbūra Francijas sabiedrību, daudziem liekot cerēt, ka viņa kļūs par valsts pirmo lēdiju.

Emanuels un Brižita nolēmuši, ka viņu savienībā bērnu nebūs. To pateica pats Makrons kādā TV intervijā pirms vairākiem gadiem. "Mēs tā izlēmām, un tā nebija mana savtīga vēlme. Izvēli veicu jau sen, ņemot vērā mūsu vecuma starpību. Man nav nepieciešami mani bioloģiskie bērni, jo šo mīlestību es varu dot Brižitas mazbērniem," izteicies Makrons. 

Tomēr šis mīlasstāsts radīja daudz spekulāciju. Piemēram, reiz presē izskanēja, ka Makrons varētu būt slēpts gejs un ka viņam esot ciešas attiecības ar "Radio France" izpilddirektoru Matjē Galē, taču Makrons, toreiz vēl būdams prezidenta amata kandidāts, par šīm baumām vien pasmējās.

Emanuels Makrons un viņa sieva Brižita prezidenta kampaņā un sadzīvē

Francijas prezidenta amata kandidāts Makrons (39) un viņa sieva, par pašu 24 gadus vecākā Brižita. Abi samīlējās, kad Makrons bija ...

gallery icon
44