Bērni
2020. gada 22. septembris, 05:03

Mazajam Artjomam dzimumzīmes sedz 80% ādas. Ārsti piedāvā atteikties no bērna, tomēr māmiņa cer ar šo stāstu iedvesmot citus

Jauns.lv

Šis Armēnijas galvaspilsētā Erevānā dzimušais puisēns pēc nākšanas pasaulē līdzinājās pandai. 80% viņa miesas sedza tumši plankumi – neredzēti lielu izmēru dzimumzīmes. Ārsti jaunajiem vecākiem pat ieteica, ka viņi var atteikties no mazuļa, ja to vēlas. Taču viņi šādu iespēju pat nepieļāva.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dzimumzīmes sedz 80% mazā armēņu puisēna ādas

gallery icon
15

26 gadus vecās mājsaimnieces Marjamas Petrosjanas dēliņš Artjoms pasaulē nāca aizvadītā gada decembrī ar ķeizargrieziena palīdzību. Viss grūtniecības laiks topošajai māmiņai pagāja bez sarežģījumiem, taču pēc tam, kad mazulis bija piedzimis, ārsti šokēja Marjamu, ka dēla ķermeni 80% apmērā sedz netipiski lielas dzimumzīmes.

foto: mediadrumworld.com / @baby.boypa / Vida Press

Marjama nespēja vēl aprast ar pirmo šoku, kad mazuli nekavējoties aizveda, lai viņam veiktu 90 minūtes ilgu mugurkaula koriģēšanas operāciju. Ārsti informēja vīru Taronu (28), ka bērnam ir arī mugurkaulāja šķeltne (spina bifida). Tas nozīmē, ka Artjoma mugurkauls nav attīstījies pareizi. Operācija šo problēmu novērsa, taču Marjamai vēl bija jāgaida piecas satraukuma pilnas dienas pirms viņa varēja atkal satikt dēlu.

foto: mediadrumworld.com / @baby.boypa / Vida Press

Ārsti brīdināja jaunos vecākus, ka nezina, cik ilgi Artjoms dzīvos, jo pastāv augsts ādas vēža risks. Viņi arī brīdināja, ka dzimumzīmes pie acīm varētu traucēt bērnam atvērt acis. Kad Marjama visbeidzot drīkstēja apmeklēt dēlu, viņa izrunāja Artjoma vārdu un līdzas esošajiem ārstiem par lielu pārsteigumu, puisēns atvēra acis. Jau šajā brīdī Marjama zināja, ka viņas “panda lācītis” ir īpašs bērns.

foto: mediadrumworld.com / @baby.boypa / Vida Press

Ārsti pat ierosināja, ka Marjama un Tarons var atteikties no bērna, redzot, cik daudz grūtību prasīs rūpes par šo mazuli ar īpašajām vajadzībām, taču Marjama nepieļāva šādu domu.

foto: mediadrumworld.com / @baby.boypa / Vida Press

Mājās Artjoma vecākie brāļi Nareks (3) un Arturs (2) mammai vaicājuši, kāpēc brālītim ir šokolādes izsmērēta uz sejas, taču, uzzinot, ka Artjoms ir īpašs puisēns, viņi izturas ļoti gādīgi un uzmanīgi pret mazo brālīti. Marjama stāsta, ka reižu reizēm uz viņas jaunāko dēlu kāds dīvaini noskatās, taču citi viņu uzver, kā “Dieva dāvanu”.

foto: mediadrumworld.com / @baby.boypa / Vida Press

Dzimumzīmes ir iespējams noņemt ķirurģiskā ceļā, taču tas ir ārkārtīgi rets gadījums, ka tās sedz 80% cilvēka miesas, kā tas ir Artjomam. Pārbaudēs secināts, ka dzimumzīmes pat ir uz mazā Artjoma smadzenēm, kas nereti viņam izsauc lēkmes. Šobrīd puisēnam dod medikamentus, lai tās mazinātu. Taču Marjamu visvairāk uztrauc dēla nākotne un tas, vai melanoma nepārvērtīsies ādas vēzī. Taču pagaidām viņa izvēlas saskatīt pozitīvo un cer, ka daloties ar savu stāstu, viņa varēs atrast citus, kurus piemeklējusi līdzīga pieredze, un tas neliks viņiem justies tik vientuļiem ar savu problēmu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas