Bērni
2020. gada 15. septembris, 21:07

"Es nodedzināšu tavu māju, automašīnas, tavs bērns laukumā, lai nerādās." Ķengaraga iedzīvotāja saņem anonīmus draudu zvanus

Jauns.lv

Kāda Ķengaraga (Rīga) iedzīvotāja jau no pavasara saņem anonīmus zvanus, kuros tiek draudēts visai sievietes ģimenei, tostarp sunim, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā". 

"Viss sākās ar mana suņa rejām pa naktīm. Zvanītāja minēja to, ka mans suns traucē viņai un viņas bērnam gulēt. Es atbildēju, ka sunim ir jārej, jo viņam ir jāsargā māja. Es viņam nevaru pavēlēt neriet. Un viņa man teica, ja es neizvedīšot suni ārā pastaigāties, tad viņa manu suni iemidzināšot vai izdarīšot viņam ko citu.  "

Pagājuši kādi trīs mēneši, kad saņemts otrais anonīmais zvans. 

"Šī zvanītāja sākumā uzdevās par "Electrum" darbinieci. Teica, ka mums esot uzlauzts elektrības skapis. Tad es atbildēju, ka jāziņo policijai. Iestājās klusums. Viņa teica, ka esot aizdomas, ka es zogot elektrību. "

Turpinoties sarunai, izteikti kārtējie draudi. "Es nodedzināšu tavu māju, automašīnas, tavs bērns laukumā, lai nerādās. Onkulis ievilks krūmos tavu dēlu, tavs suns cietīs," esot paziņojusi zvanītāja un sākusi ļauni smieties. Vēlāk nolikusi klausuli. 

Zvanītājai atzvanīt nevarot, jo uzrādoties kā privāts numurs. Vēlāk sekojuši vēl citi zvani, bet Dana nav cēlusi klausuli. 

Krīžu un konsultāciju centra "Skalbes" speciālists Raivo Vilcāns norāda, ka, saņemot jebkādus draudus, obligāti ir jāvēršas policijā. 

Valsts policijas pārstāvis Vladimirs Klaikalts norāda, ka saistībā ar Danas iesniegumu policijā ir uzsākta izmeklēšana. Ja likumsargiem izdosies noskaidrot personu, kura izteica Danai draudus, tad nāksies sniegt liecību par savu rīcību.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.