foto: no privātā arhīva
Sindija Vilde atgriežas Latvijā ar plānu radīt retrītu centru
Sindija Vilde.
Dzīvesstils
2020. gada 1. augusts, 08:28

Sindija Vilde atgriežas Latvijā ar plānu radīt retrītu centru

Žurnāls "Kas Jauns"

Pasākumu organizatore, kādreizējā TV šovu vadītāja Sindija Vilde pēc Portugālē nodzīvotiem četriem mēnešiem atgriezusies dzimtenē ar jaunām biznesa idejām.

Žurnālam "Kas Jauns" Sindija pastāstījusi, ka lēmumu par došanos uz kādu laiku padzīvot Portugālē pieņēmusi, jo vēlējusies piedzīvot pārmaiņas.

“Vissvarīgākais man bija paklausīt savai iekšējai balsij, kura mani jau vairākus gadus tirdīja un skubināja uz šo pārmaiņu ceļojumu. Bija vēlme doties uz Portugāli, lai tur mācītos, strādātu un atrastu savas mājas. Tas man bija ļoti dīvaini, jo pirms tam nekad nebiju viesojusies Portugālē, un man bija tikai nelielas informācijas aprises par to, kas mani tur sagaidīs. Īsi pirms tam aptaujāju savus draugus, paziņas un palasīju dažādus faktus internetā,” atklāj Sindija, neslēpjot, ka Covid-19 pandēmija krasi  mainījusi visus viņas plānus. “Kā lielākajai daļai planētas iedzīvotāju, man bija jāmaina viss iecerētais un jāadaptējās konkrētai situācijai.”

Portugālē Vildi visvairāk pārsteiguši brīnišķīgie skati – daba, arhitektūra, vēsture, māksla, okeāns, klintis...  “Ik uz soļa atklājās fotogrāfijas cienīgi skati. Lūkojos kā pastkartītēs. Bija interesanti saskatīt, ka Portugāles ziemeļos pļavas puķes ir tādas pašas kā Latvijā. Lieldienas nosvinēju kā Līgo svētkus ar Jāņu zālēm visapkārt. Protams, arī es pati sevi šeit pārsteidzu visvairāk, jo mainījos, pielāgojos, daudz ko sevī salauzu un daudz ko sevī atklāju no jauna,” viņa ar gandarījumu atzīst.

Vaicāta par galvenajām atziņām, ko pēc četrus mēnešus ilgās prombūtnes atskārtusi, atgriežoties dzimtenē, Sindija stāsta: “Tādu patiesībā ir daudz, jo, esot prom no visiem, kuri tevi pazīst un zina tavu pagātni, ierodoties vietā, kur viss man ir svešs, kur pēkšņi parādās Covid-19 likumi, kur manas ekspektācijas izgaist un parādās realitāte, kuru nespēju pat paredzēt. Manī ir tik daudz atziņu un pārdomu, ka esmu nolēmusi šo visu apkopot nelielā savā piezīmju grāmatiņā, lai varētu dalīties savā pieredzē ar citiem. Vissvarīgākā no atziņām ir dzīvot savu dzīvi, kādu vēlos, nebaidoties no apkārtējo viedokļiem, aizvainojumiem un nosodījumiem. Nesekojot līdzi sabiedrības uzstādījumiem un vispārpieņemtajiem likumiem. Izdzīvot katru dienu pilnvērtīgi, nekautrējoties sekot saviem sapņiem un vēlmēm.”

Tagad Sindija Vilde kopā ar dēlu, kas pacietīgi gaidīja mammas atgriešanos dzimtenē, aizrautīgi apceļo Latviju.

“Es mēnesi apceļoju Portugāli, meklējot savas mājas. Atbraucot šeit, sapratu, ka neesmu tā kārtīgi apbraukājusi Latviju. Man un manam puikam vairāk ir jāiepazīst zeme, kurā esam dzimuši, un varbūt arī es atrodu savas mājas šeit, un nekur vairāk nebūs jābrauc. Vēl viens svarīgs pamudinājums šai Latvijas apceļošanas piedzīvojumā ir atrast vairāk patiesi smaidīgus Latvijas iedzīvotājus, jo, atbraucot no Portugāles, es biju pārsteigta, cik ļoti maz pozitīvu un smaidošu cilvēku ir uz ielām, veikalos, kafejnīcās, transportlīdzekļos. Pirmais pārsteigums jau bija, atgriežoties Rīgas lidostā. Drūmas sejas sagaida iebraucējus. Diezgan pelēka Latvijas viesmīlība. Es vēlos sastapt un arī veicināt Latvijā vairāk smaidošas personības, jo saules mums ir maz, bet pasmaidot mēs varam radīt saules siltuma sajūtu pat lietainās dienās,” uzskata Sindija. Portugālē viņa dzīvoja pasakainā vietā – gan dzīvoja, gan strādāja jogas "Retreat & Art Boutique" villā. Šīs mierpilnās pieredzes iedvesmota, Sindija ko līdzīgu ir iecerējusi ieviest arī Latvijā. “Rakstu projektu investoriem savai nākotnes idejai – retrītu fazendai ar zirgiem, dabas dziedniecisko spēku, pasakainu dārzu, jogu, meditāciju, mākslu, mūziku un netradicionālo tūrismu,” plānos dalās Sindija Vilde.

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!